PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747565}

Seria niefortunnych zdarzeń

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
2017 - 2019
7,4 34 tys. ocen
7,4 10 1 34216
6,6 18 krytyków
Seria niefortunnych zdarzeń
powrót do forum serialu Seria niefortunnych zdarzeń

Netflix daje nadzieje na mniej lub bardziej nieudane kontynuacje filmów i pokazuje, że nie tylko komiksy się liczą. Moda na superbohaterów minie, ale książki z dzieciństwa chyba nigdy.

Jestem tylko ciekaw jak to rozegrają, super by było mieć tyle sezonów co książek, ale nie więcej niż 10 odcinków na jeden sezon. Na pewno jest lepiej, że to nie miniserial, a z Netfliksa można będzie obejrzeć wszystkie odcinki za jednym razem. Ciekawa konkurencja w roli Olafa - Harris będzie musiał się porządnie wykazać, pewnie będzie mniej komediowo niż wcześniej, ale co ciekawe ja w książkach miałem zupełnie inny jego obraz.
Cała seria to w końcu idealny przykład łączenia czarnej komedii, dramatu i fantasy w wyśmiewaniu świata dorosłych w opowieści dla dzieci i młodzieży.

freepick

Radość wielka, że prace zaawansowane, czytaj, nie była to tylko plotka. A jak wyjdzie w praniu, zobaczymy ;) Póki co, młodzi aktorzy wyglądają zachęcająco i podobnie (fizycznie) do poprzedników. A nowy hrabia Olaf....noooo, masz rację, to będzie wyzwanie!

ocenił(a) serial na 9
freepick

Wątpię że będzie tyle sezonów co książek. Czytałem książki i jak by mieli zawrzeć historie z jednej książki w 10 odcinkach to by było niepotrzebnie przedłużone. Książki są krótkie. Fabuła tam się rozwija szybko. Podejrzewam że zrobią tyle odcinków ile jest książek. Odcinek trwający 1h byłby idealny.

ocenił(a) serial na 8
freepick

Sezonów - na pewno nie, i to nawet nie z powodu intencji twórców - ciągnięcie serii o dzieciakach przez wiele lat jest niemożliwe między innymi z bardzo naturalnego powodu - aktorzy będą dojrzewać, 5 sezonów - i będziemy mieli prawie dorosłych ludzi :P
Podejrzewam ze 2-3 sezony w zupełności wystarczą.