PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747565}

Seria niefortunnych zdarzeń

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
2017 - 2019
7,4 34 tys. ocen
7,4 10 1 34216
6,6 18 krytyków
Seria niefortunnych zdarzeń
powrót do forum serialu Seria niefortunnych zdarzeń

Dżizas

ocenił(a) serial na 2

ale gniot ale może nie znam się i jestem normalny.

manfred1

Dla mnie ten serial to też badziewie! Jest Nas już dwóch

manfred1

Dla mnie ten serial to też badziewie! Jest nas już trzech!

ocenił(a) serial na 10
manfred1

no, nie znasz się

ocenił(a) serial na 8
manfred1

Nie znasz się, serial to świetna ekranizacja, wiernie oddająca klimat, humor oraz specyfikę książek. Jeśli uważasz że jest głupi/ durny/ irracjonalny - właśnie taki miał być, a przez tę irracjonalność zachowań postaci, podkreśla pewne kwestie i to tak wyraźnie, że czasami, aż za bardzo. Więc nie wiem, jak można określać coś jako badziewie, za to że jest takie, jakie maiło być z zamysłu autora? + za same kostiumy/ scenografię/ klimat należy się temu serialowi minimalnie 5. Więc nie wiem , gdzie byłeś jak leciał, ale twój mózg na pewno nie przy ekranie.

ocenił(a) serial na 4
Evelyn_Stradlin

Czy zaakceptowałabyś tłumaczenie "znakomita ekranizacja straszliwie kretyńskich książek"? Gnioty takie jak "Basket Case" czy "Feast" 2 i 3 też "takie właśnie miały być!" a są strasznymi szmirami. Ale wg twojego posta, nie można ich nie lubić, bo "takie właśnie miały być".

Z mojej strony 6/10, bo Olaf to mistrzostwo kosmosu i jego "best of" ogląda się świetnie. Historia jest na prawdę kretyńska. Wierzę, że twórcy serialu zrobili znakomitą robotę w wierności książkom. Ale jak to się mówi "z gó*na bata nie ukręcisz".