PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747565}

Seria niefortunnych zdarzeń

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
2017 - 2019
7,4 34 tys. ocen
7,4 10 1 34216
6,6 18 krytyków
Seria niefortunnych zdarzeń
powrót do forum serialu Seria niefortunnych zdarzeń

Zaznaczam , że nie czytałem wcześniej książek i mam 40 lat. Obejrzałem 2 i pół odcinka, dalej nie dam rady. Wiedząc, że to bajka i tak nie mogę znieść głupoty i naiwności tej historii, tego świata i ich bohaterów. To jest po prostu dla mnie głupie. Przy scenie z w 3-cim odcinku gdy Monti dostaje w głowę lampą i mówi do dzieci, że to chyba nie przypadek i lampa nie stała przy oknie już wymiękłem. Nie mój klimat. Pozdrawiam fanów.

ocenił(a) serial na 6
malciak

Serial wiernie oddaje książki i ta infantylność jest zamierzona. Co prawda sam wymiękłem w połowie pierwszego tomu ale w serialu uznaję taką konwencję.

ocenił(a) serial na 1
Wariat23

Ten serial jest wierny książce? Już sama sędzina zachowuje się jak wariatka, a nie jak prawdziwy sędzia. Gra aktorska dzieciaków woła o pomstę do nieba. Efekty.... A żeby szlag ich trafił. Wstyd, że ktoś mógł tak to spier*****. Pamiętam, jak wyszedł film i właśnie w nim świetnie oddano charaktery bohaterów z tej serii. A to spindolono po amerykańsku, kupy się nie trzyma. A te oceny są wysokie, bo to gimby oglądają nie znając się ani na sztuce, ani na kinie. Jakby zagrała ich tam postać z Wiedźmina to by rzucali samymi dziesiątkami. "malciak" dobrze napisał, głupoty w tym nie da się znieść...

ocenił(a) serial na 9
dave_18

No tak właśnie film nie bardzo pokrywa się z książką. Przykładowo wspomniana przez ciebie sędzina jest bardzo zmarginalizowana w filmie.

ocenił(a) serial na 9
dave_18

Ktoś tu książek nie czytał...

dave_18

Jakim bucem trzeba być by pisać takie zdania "A te oceny są wysokie, bo to gimby oglądają nie znając się ani na sztuce, ani na kinie." i uważanie siebie za wielkiego znawce kina...

ocenił(a) serial na 1
_Zero_

Gościu, napisałem gdzieś ze jestem WIELKIM krytykiem filmowym? Wypowiedział em się na temat tego serialu jaki jest słaby i jak go ludzie kupili. To tak, jak kupujesz w Biedronce najtańsze artykuły i mówisz innym, że są takie same jak te droższe i markowe. Nie znasz się i wypowiadasz się jak właśnie buc. Gołym okiem widać jak podeszli do serialu, byle nagrać i zrobić show amerykański. Jakby grała Pamela Anderson to byś był wiebowzięty pewnie.... humoru tu nie brak, ale to tak, jakbyś miał oglądać horror i zamiast się bać śmiejesz się ze scen, bo tak i reżyser skopcil robotę jak i sam scenarzysta. Mi się ten serial nie podoba, szkoda że taką ciekawą opowieść zniszczyli na ekranie, ale cóż - chciałeś to masz. I bucem sam siebie nazywaj i jak Ci podoba, bo innym też w niesmak ten serial...

dave_18

Nigdzie nie napisałem, że mi się serial podoba. Po prostu bucem trzeba być by uważać swój gust za jedyny prawdziwy, a oceniających inaczej uważać za gimbów. Ogarnij się.

ocenił(a) serial na 1
_Zero_

Ty się ogarnij człowieku. Mam prawo do tego, bo przecież widać, iż serial wytworzony przez Netflix jest bardzo słaby. Nie słaby, lecz bardzo. I ci, którym podoba się, wręcz zakochali się w nim nie znają się dobrze na kinie, nie czytali książki nawet. I ktoś mi i innym będzie wmawiał, że serial oddaje ducha opowieści, dla mnie jest właśnie takim gówniarzem i tyle. Nie zwraca na szczegóły, na zachowanie aktorów na planie, na scenerie itd. Więc o czym chcesz gadać człowieczku? I nie zachwalam swój gust, tylko chodzi o kino, jakie nam się próbuje, że tak powiem, wpieprzać do głów, te płytkie "dzieła". Podobnie jest jak projektujesz pokoje w domu, ogród i inne tego typu. Puste ściany, jeden kolor oznacza o braku pomysłów, pójście w stereotyp. A można ciekawiej zrobić przecież. Nie będę rozpisywał się dalej próbował ciebie jakoś uświadomić, o co dokładnie w tym chodzi. Pisz, nikt cię nie trzyma, mi się już nie chce bronić mojego zdania, nie mam czasu na to...

malciak

Jesteś mocny ,że tyle wytrzymałeś.... Nie czytałem książki, widziałem film i był dla mnie spoko ,ale serial. Po 1.5 odcinka ,nie dałem rady....

malciak

Sama historia jest naiwna jak diabli, ale ten serial tworzy przede wszystkim absurdalny humor.

ocenił(a) serial na 10
malciak

Surrealizm. O to właśnie chodzi w "Serii". A to "chyba" nie wystąpiło w wersji z lektorem

malciak

Ludzie... przecież to ma być naiwna produkcja. Ocenianie źle produkcji, której cechą charakterystyczną jest naiwność, za to, że jest naiwna to jak krytykowanie komedii za to, że jest śmieszna.