PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=799120}
7,4 10,0 tys. ocen
7,4 10 1 9985
6,0 2 krytyków
Seven Seconds
powrót do forum serialu Seven Seconds

Coś ominęłam?

ocenił(a) serial na 7

Dlaczego Diangelo tak zależało na Jablonski? I co chciał mu ważnego powiedzieć w kuchni na BabyShower Teresy?

ocenił(a) serial na 9
carrie1209

Ta kwestia rzeczywiście nie była dopowiedziana w serialu ale podejrzewam że DiAngelo coś czuł do Jablonskiego a jego wspólnicy to wiedzieli ponieważ pod koniec serialu któryś z nich nazwał go zboczeńcem

ocenił(a) serial na 9
weronika15136

Również odniosłam takie wrażenie, że coś aż za bardzo mu zależało na Jablonskim. No i co łączyło go z tą blondwłosą prawniczką? Wydawało mi się, że ona dość dobrze go zna i trochę się go boi [albo on ma na nią jakiegoś haka?].

weronika15136

Jeśli dobrze pamiętam zwrot brzmiał mniej więcej tak ( i tak go za pierwszym razem usłyszałem)
"- Spójrz na siebie zboku"
ale tak na prawdę brzmiał:
"- Spójrz na siebie z boku" (z ang. "Look around you, man. Just look")

carrie1209

mieliscie wyraznie pokazana rozmowe adwokatki z nim gdzie mu mowila ze lubi sie zajmowac takimi sierotami, Jak wiemy on nie mogl miec dzieci I dla niego rodzina to byla druzyna w policji I czul wewnetrzna potrzebe pomocy i silna odpowuedzialnosc za nich wlasnie z tego wzgledu.

kubaz1997

wiec nie sadze zeby bylo to podyktowane homoseksualnymi zapedami tego fceta zdecydowanie :D

ocenił(a) serial na 8
carrie1209

Też odniosłem wrażenie że może chodzić o jakieś zapędy homo. Ale chyba nie o to chodziło. Mam taką nadzieję.

ocenił(a) serial na 8
milosz998

Też odniosłem takie wrażenie, że mógł mu się podobać Jabłoński, ale to tylko spekulacje. Na Baby Shower w kuchni po pijanemu chciał mu coś wyznawać... Chyba to celowy zabieg twórców byśmy się domyślali i podgrzewali dyskusję globalnie.
Film jest oparty na http://www.filmweb.pl/film/Major-2013-691150 - może tam jest odpowiedź?
PS. Ale z tym spójrz na siebie "z-boku" to się uśmiałem.

ocenił(a) serial na 10
carrie1209

Nie mógł mieć dzieci, moim zdaniem traktował młodego jak syna

ocenił(a) serial na 6
lysak99

Mogli se adoptować...

carrie1209

Chodziło pewnie o fakt, że Panowie wzięli chłopaka za członka gangu na co wskazywało kilka elementów jak buty czy rower. Gliniarz odpowiedzialny za śmierć czarnoskórego dzieciaka zaszkodziłby interesom jakie prowadzili z Królami.
Dziur i niedorzeczności w scenariuszu było jednak na tyle dużo, że świetna gra i bystre dialogi nie uratowały serialu planowanego na 5 sezonów przed skasowaniem po pierwszym.