PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724152}

Sezon na miłość

Kiraz Mevsimi
2014 - 2015
8,2 1,7 tys. ocen
8,2 10 1 1715
Sezon na miłość
powrót do forum serialu Sezon na miłość

Zakładam nowy "stary" wątek ,bo poprzedni zrobił kaboom :D

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Zwariowałam na punkcie tego serialu. Dopiero co skończyłam go oglądać, i znowu go oglądam! Z czystym sumieniem mogę Wam go polecić <3 Fighting!

loveyoureyes

Hello ale na punkcie jakiego serialu??? Sezonu na miłość I serii????
My tutaj już wszystkie ten serial obejrzałyśmy trzasnęłyśmy prawie 13 000 komentarzy ;))) nie zawsze na temat;)))
Teraz z II serii 8 odcinków.... chyba 6 jest przetłumaczonych zostały 2 ....

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Chyba chodziło o serial Fighting :-D
Nie znam go :-D

sloneczkO_1

Też nie wiem o co chodzi????
Czasem lubię precyzję w komentarzu przynajmniej wiadomo do czego można się odnieść ;)))

ocenił(a) serial na 10
Margoargo

Chodziło mi o "Godność dżentelmenów" <3 A co do słowa "Fighting!" to pochodzi ono z tego serialu i jest ono bardzo często wymawiane przez bohaterów koreańskiej dramy...

ocenił(a) serial na 9
loveyoureyes

Aha juz rozumiem .
Faktycznie mówiliśmy z Vanessa , że chcemy go zobaczyć z ciekawości.
Kurcze zaczynam się gubić w gąszczu naszych komentarzy ha ha :-D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Przynajmniej w koreańskiej wersji Mete to bardzo fajny facet. Bardzo go polubiłam, a zwłaszcza wygłupy całej 4 "dżentelmenów" xD Ale moim największym ulubieńcem jest koreański Ayaz, czyli Kim Do Jin <3

loveyoureyes

no proszę, koreańska "Godność dżentelmenów" taka fajna? ;)

Sezon na miłość dużo zapożyczył z Godności?

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Ja mam teraz bzika na punkcie "dżentelmenów" <3 Myślałam, że "Sezonu..." nic już nie przebije. A tu proszę... ;) Bardzo świetna produkcja! Fabuła jest za***ista! Dlatego "Sezon..." się udał, skoro dużo "zapożyczyli" sobie z tego serialu. W Korei serial ten był mega hitem. Wyemitowano go nawet w obydwóch Amerykach. Ale są osoby, którze piszą, że nie będą ogladać tej dramy, bo aktorzy są brzydcy i nikt nie przebije Serkana. Trzeba tylko zauważyć, że Koreańczycy mają inny typ urody. No i są Azjatami. Więc nie można wrzucać Europejczyka i Azjaty do jednego worka... Dla mnie np. przystojny jest aktor grający Kim Do Jin'a - czyli tureckiego Ayaza. Poza tym wszyscy aktorzy zostali świetnie dobrani do swych ról. Nic dodać nic ująć. W "Sezonie..." Mete był dla mnie niepotrzebną postacią, w Koreańskiej "Mete" jest debeściakiem. Zresztą, o każdej postaci napiszę coś na blogu. Porównam również każdy odcniek "Sezonu..." do "Godności dżentelmenów" :-)

loveyoureyes

A na jakiej stronie można obejrzeć Godność dżentelmenów z polskimi napisami lub polskim lektorem?

I drugie pytanie - to prowadzisz jakiś blog? Dasz linka? ;)))

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Cały serial z "dżentelmenami" będzie można zobaczyć tutaj: http://sezonnamilosc.blogspot.com
Każdy kolejny odcinek dramy będzie udostępniany co tydzień.
Strona ta jest moją własnością ;-)

ocenił(a) serial na 9
loveyoureyes

Dziękuję Ci bardzo.

Ty jesteś też na teleforach prawda?

Zobaczę sobie jak znajdę chwilkę :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Tak, równeż mam tam konto pod nickiem: justyn173.

Szkoda tylko, że jeśli Turcy wzorowali się na tej koreańskiej produkcji, to czemu do końca nie poszli w jej ślady i nie wyemitowali odcinka podsumowującego cały "Sezon...", w którym pokazane by były tzw. "bloopersy", wywiady z aktorami oraz jak kręcono dane sceny. Tego mi tu zabrakło :(

ocenił(a) serial na 9
loveyoureyes

"Tak, równeż mam tam konto pod nickiem: justyn173.'

Tak własnie myślałam,ze to Ty.
Moze i ja kiedys do Was wpadne :D

No właśnie o " bloopersach " tez tu pisalismy,ze fajnie byłoby cos takiego zobaczyc.
No szkoda,bo lubię ogladac takie scenki :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Skąd takie przypuszczenia, że "loveyoureyes" to "justyn173"?

Oceniając teraz te dwie produkcje, muszę przyznać że koreańska bije na głowę wszystkie dotychczas wyemitowane w polskiej telewizji seriale. W końcu dla "Sezonu..." był to pierwowzór... Muszę się Wam do czegoć przyznać - ja nawet nie obejrzałam do końca 1. sezon "Sezonu...", został mi tylko 51. odcinek. A "dżentelmenów" będę oglądać już 3 raz! A to wszystko wina mojego męża :> Gdyby nie on, nigdy nie obejrzałabym zapewne "dżentelmenów" i na pewno bym o niej nie usłyszała.

ocenił(a) serial na 9
loveyoureyes

Dałaś swoją stronkę tutaj a na teleforum też o tym pisałaś ,ze będziesz dawać odcinki po polsku i drogą dedykcji jakoś zgadłam ha ha

Muszę się kiedyś za to zabrać.

P.S.Ładna muzyczka leci w tle :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Muzyka pochodzi z "Godności dżentelmenów". Piosenki są tam rewelacyjne! <3

ocenił(a) serial na 9
loveyoureyes

Kusisz kobieto ha ha

Zobaczę sobie dziś wieczorem :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Ciekawe, czy Ci się spodoba... ;P

Będę pisała do TVP i do TV Puls o propozycji wyemitowania "dżentelmenów". TVP po tureckich podbojach, wzięła się za koreańską produkcję, więc jest szansa że może coś się uda zdziałać. Zaś TV Puls idzie śladem swoich konkurentów. Skoro emitują tureckie seriale, to może skuszą się na coś koreańskiego...

ocenił(a) serial na 9
loveyoureyes

Warto spróbować :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Jak obejrzysz 1. odcinek, napisz swoją opinię - tutaj lub na moim blogu ;-)

ocenił(a) serial na 9
loveyoureyes

Nie ma problemu :D

loveyoureyes

loveyoureyes, na Twoim blogu jest dostępny drugi odcinek Godności.
Mam problem. Jak włączam ten poniżej, to nic się nie włącza.
Z kolei, jak włączam ten powyżej, to się włącza, ale nadal leci ta muzyczka z Twojego bloga

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Vanessa100, jeśli chodzi o video ze strony VK, to ładuje się ono nieco dłużej , ale to ze względu na jakość odcinka. Co do muzyczki, to muszę zmienić kod ładowania utworu, tak aby po otwarciu nie włączyło się nic ;)

Obejrzałaś już może 2. odcinek?

loveyoureyes

nie, jeszcze nie obejrzałam drugiego odcinka ;)))

A pewnie wiesz o tym, że odcinki Godności są z polskimi napisami na drama. online. pl, tylko trzeba się zalogować.

Fajnie, że na blogu robisz porównanie elementów Sezonu i Godności ;)))

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Tak, wiem :) Ale w związku z tym, że nie każdy ma tam konto, wrzucam również na bloga. Nie ukrywam, że pewna grupka osób wyprosiła mnie o to... Ale nie ma tam przetłumaczonego odcinka specjalnego. Ale będę go tłumaczyć, a raczej mój "oppa" xD

Cieszę, że podoba się Tobie porównywanie "dżentelmenów" z "czereśniami" :P Będę robić tak z każdym odcinkiem.

loveyoureyes

hej, loveyoureyes / justyn173 ;)
Na teleforum Leticia200 to ja ;)

ocenił(a) serial na 10
loveyoureyes

1 i 2 odcinek Godności zrobiły na mnie bardzo chłodne wrażenie.
Natomiast odcinek 3 całkiem mi się podobał, rozkręciło się :D
Różne zabawne sytuacje oraz niezłe teksty ;))) (choć jednak wolę Sezon)
"- Yi Soo ładnie wygląda od tyłu/
(Tae San) - Z przodu wygląda ładniej" ;))))) hahahaha

Koreańska Burcu dopingowała ich na meczu baseballowym.
Ale darła ryja ;))) Aż musiałam przyciszać głos w laptopie ;))Wreszcie się przymknęła, jak dostała piłką w głowę hahahaha ;)

Burcu w sklepie przymierza kurtkę i pyta Emrego, czy jej ładnie.
A on założył jej kaptur, ściągnął sznurki, że ledwo jej było widać twarz i mówi "teraz wyglądasz ładniej" hahaha ;)

Burcu i Emre jadący autem - Burcu jak go czarowała miniówką ;)) Emre niby taki powściągliwy, spokojny :D
Ale oko mu latało w aucie, że aż przykrył nogi Burcu kocem ;)
a ona specjalnie koc podciągnęła tak, żeby dalej widać było jej kuszące nogi prowadzące wiadomo dokąd haha ;)

Yi Soo schowana pod domem wielebnego.
"- (jakaś kobita) Nauczycielka Seo?
- (Yi Soo) yyy..... Bóg nas kocha ;)))"

Odcinek 2
Rozśmieszyło mnie, jak dżentelmeni w drugim odcinku biegli przez miasto do tego baru czy gdzieś :P
I jak wcześniej bali się odebrać telefon od żony Ilkera haha ;)
Oraz Burcu niechcący nacisnęła domofon wielebnego
"- kto tam?
(Burcu) - .... przyszłam tu głosić ewangelię" ;))))

Kim Do Jin czasem odrobinę mnie denerwuje tymi swoimi niektórymi filozoficznymi, aroganckimi tekstami.
Ale widać, że zabujał się w Yi Soo ;)))
Nawet jest całkiem atrakcyjny ;) Szczególnie, jak jest elegancko ubrany :D Co nie zmienia faktu, że Azjaci raczej mnie nie kręcą ;)))
Tae San (Mete) przypomina mi z twarzy Ryśka z Klanu ;)))
hehe ;))
Yi Soo wkurzająco piszczy, podskakuje, jakby była walnięta.

Mam pytania
- w 3 odcinku przyjeżdża Colin. Ale w odcinku 1 i 2 w klasie Yi Soo był pewien uczeń bardzo podobny z wyglądu do Colina. To ten sam czy różni? :D
- czy ja dobrze zrozumiałam? - Kim Do Jin w 2 odcinku mówi Yi Soo, że zakochał się w niej od pierwszego wejrzenia?
- ile ci czterej aktorzy mieli lat w chwili kręcenia serialu?
Bo Kim Do Jin 40, a pozostali też koło 40? Bo młodziutko wyglądają. Np. Emre jak chłopaczek, nie widać, żeby był wiele starszy od Burcu ;))))

ocenił(a) serial na 10
Vanessa100

Odpowiadając na Twoje 1. pytanie. Chłopak, który jest uczniem Yi Soo to Dong Hyub Kim. To on, wraz z trzema pozostałymi wychowankami nauczycielki pobił Do Jin'a i Yoon'a.
Ad.2. W 2. odcinku, Do Jin wyznaje Yi Soo swoje uczucia do niej.
Ad.3. Aktorzy grający: Do Jin - 40 lat, Yoon - 41 lat, Tae San - 42 lata, a Jung Rok - 38 lat.

loveyoureyes

Dzięki za odpowiedzi ;)
W życiu bym im czterdziestki nie dała.

Ile lat w serialu mają?
1) Yi Soo
2) Se Ra
3) Me Ah Ri

ocenił(a) serial na 9
loveyoureyes

Ja tez się dołączam do pytania Vanessy o blogu i odcinkach.

Masz rację.
Azjaci moja inna urodę.

Kiedyś pewnie każda z Nas mówiła , że nie zobaczy serialu tureckiego , bo język jest nie fajny a teraz oglądamy dużo .

Ja sobie zobaczę jak będę miała chwilę tak z ciekawości :-D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

Odpowiedź o blogu i odcinkach znajdziesz post wyżej.

Patrząc na aktorów grających 4 tytułowych "dżentelmenów", to jak na swój wiek, wyglądają bardzo młodo. Zresztą, jeśli chodzi o urodę Koreańczyków, to choćby mieli nawet 100 lat, to i tak zawsze będą wyglądać na młodszych. Nigdy po nich nie można poznać wieku ;P

Polecam Ci tą produkcję! Wczoraj zaczęłam 3 raz oglądać "dżentelmenów". Historia tak wciąga, że... <3

ocenił(a) serial na 9
loveyoureyes

Dokładnie . U nich tego nie widac.
Tez bym tak chciała wygladac zawsze młodo :D

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

W "dżentelmenach" pojawia się pewien chłopak, który okazuje się synem jednego z nich. W "Sezonie..." wątek ten ostatecznie zmieniono.

W koreańskiej dramie podobało mi się również to, że przed każdym odcinkiem był prolog, w którym "dżentelmeni" wspominają swoje młodzieńcze lata, a które później okazywały się nawiązaniem do danego odcinka.

loveyoureyes

To ile w lat w tej koreańskiej dramie miał ten syn? I czyim synem się okazał?

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Collin Black ma 18 lat. Urodził się 20 września 1994 roku w USA. Na drugie pytanie Ci nie odpowiem, bo zachęcam Cię do obejrzenia tej dramy ;-)

loveyoureyes

Dzięki.

loveyoureyes

Oki już rozumiemy, my tutaj tyle komentujemy, że tak jak pisała Słoneczko gubimy się już w wątkach, dlatego czasem precyzja jest potrzebna;)))

Godności nie widziałam, ale wpiszę go na listę oczekujących seriali do obejrzenia....aj robi mi się kolejka ;)))

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

No dokładnie :-D
Ja oglądałam taki film Fighting o serialu nie słyszałam :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Artykuł w Kurier Tv na temat roli Ayaza :D

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12509826_150487872648 0603_4729657173002392210_n.jpg?oh=9dd41c0ac1d4a72bb2a09fb6931dc120&oe=57058B76

sloneczkO_1

Serkan chce zagrać postać inną od Ayaza i dobrze, my też tego chcemy :D
Ale producenci chcą go zaszufladkować ;((((
Dobrze, że Serkan się nie daje :D

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Serkan czyta nasze forum , bo tez o tym pisaliśmy ha ha

sloneczkO_1

chyba tak :D:D
Serek widocznie czyta też i telefora, bo tam też o tym pisałyśmy ;))

P.S. Ciekawe, co myśli o naszych zachwytach nad nim ;))))

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Pewnie się cieszy , że jest taki popularny :-D
Ciekawe czy odpisał coś Pauli jak napisała do niego na Twitterze :-D

sloneczkO_1

:D
Chyba nie odpisał, bo Paula by nas o tym poinformowała (chyba, że z powodu Omeroholizmu oraz masy pracy całkowicie olała Serkana :D:D)
Po drugie, Serkan nie odpisuje fanom, taką ma zasadę.

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

No tak czytałam :-D

Widzę , że na teleforum tez robicie obsadę do polskiej KM i dałaś nasze propozycje :-D

Ja dziś patrzyłam jak się tam zarejestrować , ale dużo tam tego a ja nie miałam czasu.
Jutro sobie lukne :-D

sloneczkO_1

samo tak wyszło :D Atessa wspomniała, że gdzieś w necie widziała sondę, kto mógłby grać polskiego Ayaza.
Pokazałam im nasz wątek no i się zaczęło :D
Tez wymyślają obsadę :D

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Spoko.
My też dużo od nich bierzemy :-D
Dzielimy się po przyjacielsku :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Czytałam sobie te posty na temacie Ozge i Serkana :-D

Fajniutkie :-D