PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746309}

Shadowhunters

2016 - 2019
6,5 25 tys. ocen
6,5 10 1 25483
2,0 2 krytyków
Shadowhunters
powrót do forum serialu Shadowhunters

2x12 opinie

ocenił(a) serial na 10

Ja jestem rozczarowana.
Za dużo władowali w odcink przez co był miejscami bardzo płytki zwłaszcza Malec i historia rodziny Jace.
Izzy i Simon byli chyba nalepsi i najlepiej pokazani
Simon i Clary za dużo i za długo ale pewnie przeciągną to do trzeciego sezonu bo tórcy seriali myślą że ludzi lubią oglądać jak panna nie może wybrać między dwoma facetami a oni i tak za nią latają.
Sebastian wiem że nie pownnam go lubić ale aktor na to nie pozwala:)
Rodzina Jace wrzucona na siłę jakby nie wiedzieli co jeszcze pokazać i to przyosi mnie do najważniejszego.
Magnus Alec i Valentine. Aktorzy dali wspaniały popis Van zwłaszcza ale może dlatego że miał więcej czasu. Spłycili bardzo zwłaszcza końcówkę. Ostatnia scena była jakby ucięta w połowie za któtka i nie dała tyle emocji ile powinna. I po co ? Żeby pokazać jak Sebastian próbuje się umówić z własną siostrą? Czy jak leci do Simona?
Ech... szkoda że tak zawalili ale to nie pierwszy raz niestety. I pewnie nie ostatn nie mam wielkich oczekiwań co do tego 17 albo 18 odcinka bo pewnie dadzą im 3 minuty.
Wiem że serial nie jest tylko o nich ale to się robi szmieszne zwłaszcza że fani tak ich kochają i są uważani za jedną z najlepszych LGBT par TV w tych czasach. Masakra.

A Wy co sądzicie?

sol22

A co ma być w 17 lub 18 odcinku ???

Karolina135951

Duża scena Maleca

sol22

Mi akurat podobał się ten odcinek. Fakt, dużo się działo i bardzo szybko, więc nie zawsze był czas na rozwinięcie pewnych tematów.

Sizzy mieli najzabawniejsze sceny xD Najbardziej uśmiałam się jak poszli do Rose xD Pierwszy fan Sizzy xD

Alan był prze-genialny! Harry też świetnie zagrał, ale Alan był mistrzem. Dostarczył mi tak wielu emocji.... Dlaczego Alec nie zaufał swojemu sercu?! Nie rozumiem tego. A co gdyby nie pojawił się wtedy Jace???

Climon tak bardzo mnie męczy.... To nigdy nie powinno być OTP. A tym bardziej z TAKĄ sceną. Na wszystkich sneak peakach miałam nadzieję, że to będzie tylko sen, zły sen, a tu taki klops :|

Sebastian xD Mam bardzo mieszane uczucia co do jego intencji, kiedy krzyczał na Clary. A potem ten tekst z randką i zmieszanie, kiedy powiedziała, że ma chłopaka xD Uwielbiam Willa Tudora xD

Co do Maleca i Jace'a... Bardzo spłycili te tematy. Malec musi przegadać ten temat, wyjaśnić sobie te sprawy, choć w tym momencie wystarczy żeby byli przy sobie. Ale to prawda - ta scena jest jakby ucięta w połowie. Jace... Myślałam, że ta wiadomość bardziej zaskoczy jego, Imogen i mnie samą (choć znam książki). A tu jakoś tak bez emocji. I ta scena z hologramem.... słabo to wyszło :|

Generalnie jestem bardzo zadowolona z odcinka, choć liczyłam na więcej w kilku przypadkach. Dużo się działo i jeszcze więcej nas czeka, ale jeszcze nie jestem w stanie tego do końca przetrawić.

Nadienn

Oh typo.... W punkcie 2 powinno być Rosa, nie Rose.

Nadienn

Team Bastek :D
Wiecie może czy sezon 3 będzie? I ile 2B będzie miało odcinków?

marcelina179

2B ma mieć odcinków 10, a sezon 3 wraca w styczniu w podobnym układzie co 2, czyli 20 odc. i po pierwszych 10 przerwa.

Nadienn

Łiii :D

ocenił(a) serial na 6
Nadienn

Z tym uwielbieniem to się hamuj!! :/

ocenił(a) serial na 10
sol22

Ja za to uważam że to jeden z najlepszych odcinków!
Ale masz rację, choć spodziewałam się dużo scen Maleca, to strasznie to spłycili... Tylko dlaczego ? Większość osób ogląda głównie ten serial właśnie dla Maleca, i to prawda, stali sie oni jedną z najlepszych i najpopularniejszych par LGBT, więc na zdrowy rozum, żeby zwiększyć oglądalność, powinni dawać chłopaków coraz więcej, a wcale tak nie jest... I tak, to nie jest serial tylko o Malec'u ale jednak, ja liczyłam na wiecej, znając opinię fanów, które twórcy muszą czytać xD
Zgadzam sie co do ich ostatniej seny.... Wydawała się ucięta, liczyłam chociaż na jakiś hug czy coś, a tu nagle koniec xd
Zdecydowanie za dużo Simona i Clary, ich to wgl nie czuje, niby są słodcy ale to jednak nie to... I jestem w sumie wkurzona za ich łóżkowe sceny i multum pocałunków, choć nie są nawet kanoniczną parą :/ Malec z największą rzeszą fanów, dostają takich scen najmniej, i nie wiem w sumie czemu, mamy XXI w, więc powinni wszystkie pary traktować na równi, a tu nawet Climon dostają więcej niż Malec! -.- czytałam, że twórcy mieli to jakoś naprawić, więc mam nadzieję na więcej tego rodzaju scen Magnusa i Aleca ( mam nadzieję, na wgl jakąkolwiek taką scenę, a nie tylko wejście razem do pokoju i tyle xD ooo np jak ta Simona i Clary z tego odc, wystarczyłoby! :D )
Sizzy zdecydowanie na plus, wyczuwam chemię ^^ Sebastian świetny, nic dodać, nic ująć!
Gra Alana i Harrego- mistrzostwo! Świetnie im to wyszło, w scenach torturowania Magnusa, płakałam :(
Zdziwiło mnie tylko takie szybkie wyjaśnienie kto jest ojcem Jace'a, nie spodziewałam się tego w tym odcinku xD
Ale ogólnie odcinek mi się bardzo podobał <3

sol22

Odcinek rewelacja ;D Sebek już rozwalił ten sezon! Oczywiście w dobrym znaczeniu :D

ocenił(a) serial na 6
sol22

Jak dla mnie to zrobili z Aleca debila. Przecież nie trudno by było pójść do "Magnusa" i spytać go o jakieś szczegóły, których Valentine nie powinien znać