PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746309}

Shadowhunters

2016 - 2019
6,5 26 tys. ocen
6,5 10 1 25557
3,5 4 krytyków
Shadowhunters
powrót do forum serialu Shadowhunters

Obejrzałam wczoraj. Odcinek jak dotąd najlepszy. Fajnie, że Alec ma szansę wykazać się jako nocny łowca, jego rola nie sprowadza się do wzdychania za Jacem i dogryzania Clary jak w całym 1. tomie. Podoba mi się, jak zaprezentowano Maryse, chociaż nie jest to do końca zbieżne z książką. Magnus był tylko we fragmencie, ale i tak zapada w pamięć. Chyba będzie perełką serialu. No i Simon dostał swoje pięć minut. Co prawda wilkołaki i przemiana w blasku światła jest trochę kiczowata, ale nie było efektów specjalnych, które dawałyby wrażenie serialu dla dzieci, jak w poprzednich częściach. Jestem mile zaskoczona.

ocenił(a) serial na 8
Katariina88

właśnie obejrzałem kolejny odcinek Shadowhuters :)
i muszę powiedzieć że początkowe odcinki trochę odbiegały od tego jakie miałem wyobrażenie , ale serial coraz bardziej się rozkręca . zdecydowanie najlepszy odcinek od początku
na + na pewno
dużo było w tym odcinku Simona który jest mega śmieszny a aktor który go gra dobrze pasuje do tej roli ;/ najbardziej mnie rozwalił tekst kiedy mówi im że jest na molo w chińskiej knajpie i są tu całkiem tanie drinki i wiele innych których nie będę wymieniał
Alec też miał w tym odcinku dużo do pokazania i naprawdę dobrze pokazuje swoje tłumione uczucia do Jace i niechęć do Clary
Izzy jak zwykle mega hot ze swoimi wyzywającymi ubraniami a tak na marginesie jak mogli jej dać tak staro wyglądające zdjęcie na FilmWeb ie

na -
mało Magnusa i jego magii
mało Valentina
wilkołaki mogą być chociaż lepsza dla mnie była by przemiana bardziej brutalna a ta wyglądała trochę słabo , mówię o tej przemianie po wygranej z przywódcą stada
nadal nie mogę się przekonać do aktorki która gra główną bohaterkę
mimo to czekam na kolejne odcinki
moja ocena odcinka to 8/ 10

ocenił(a) serial na 6
Daniel_Kot

Tak, zgadzam się. Transformacje wilkołaków są zdecydowanie najsłabszą częścią tego odcinka. Niestety dalej nie potrafią sobie poradzić z efektami specjalnymi. A przemiany akurat można było zrobić sensowne, w tylu serialach wygląda to lepiej... Nie wysilili się.

ocenił(a) serial na 8
Katariina88

Dziwię się tylko jednej rzeczy a mianowicie kiedy Simon widzi runy które przyziemny nie może widzieć , jest lepiej wysportowany silniejszy i ma super słuch , a Clary i Alec nic sobie z tego nie robią , jeszcze Clary to się nie dziwię jest od niedawna łowcą ale Alec mógłby dodać porwanie przez wampiry + niesamowite zdolności . trochę tego nie ogarniam

ocenił(a) serial na 7
Daniel_Kot

Rzeczywiście, dzieje się coraz lepiej. Zaczęło się chyba w trzecim odcinku, wtedy Kat przestała mnie tak irytować.
Magnus jest zdecydowanie najjaśniejszym punktem serialu. Zaraz za nim Alec, no i Simon oczywiście.

+ sceny z Alekiem, Simonem i Clary wypadły chyba najlepiej w tym odcinku.
+ Simon rewelacja, uwielbiam go właśnie m.in. za tamtą scenę (o którym wspominasz)
+ no i stopniowe pokazywanie jego przemiany w wampira - dawkują to w odpowiedniej ilości, a i tak najlepsze przed nami
+ Alec tłumiący swoje uczucia jest taki uroczy i zagubiony, aż chce się go przytulić. Najlepiej to widać, gdy nasi parabatai muszą współpracować.
+ relacje Maryse z dziećmi. Nie pamiętam dokładnie jak to było w książkach, ale trafia do mnie, jak przedstawili to w serialu. Szczególnie jeśli chodzi o relacje między Izzy i jej matką
+ myślę, że celowo pomniejszyli w tym odcinku rolę Valentine'a, żeby zrobić miejsce wilkołakom, no i w końcu pojawił się Luke
+ nawiązanie do Idrisu, jestem ciekawa czy w tym sezonie go pokażą

- zgadzam się co do wilkołaków i ich przemiany, wyszło kiczowato, a przecież co jest złego w darciu ubrań, gdy ta przemiana następuje? w filmie wyszło to dużo lepiej.
- martwi mnie ten brak chemii między Clary i Jacem, a właściwie sam Jace (o ile Kat trochę poprawiła swoją grę, to Dominic jakby stoi w miejscu)

I takie pytanie - czy Maryse nie powinna nosić runy, która świadczyłaby o jej przynależności do Kręgu Valentine'a? Takiej jak ma on i Hodge na szyi? Czy może darowali jej to, gdy zdecydowała się objąć Instytut?

Katariina88

Gdzie można zobaczyć 5 odcinek, najlepiej z napisami?

ocenił(a) serial na 6
kamilxxx09

Ja oglądałam na netflixie, ale jest już też na ororo.tv https://ororo.tv/pl/shows/shadowhunters
Na ororo jest 60 minut za darmo, co dobę się odnawia limit. I są napisy :)

Katariina88

Dziękuję :)