Okeyy... Wiec tak ja myślę, że kompletnie nie potrzeb nie robili ten serial. To tylko moje zdanie ale w ogóle on mi się nie podoba. Jak każdy muszę wspomnieć o beznadziejnej grze aktorskiej. Nie będę owijać w bawełnę... Czuje tak jakby wstyd z tego co oni zrobili bo książki są świetne. Film może nie był taki niesamowity... Ale jednak mi się w miarę podobał. Lily Collins idealnie wcieliła się w rolę Clary moim jedynym zastrzeżeniem co do tego jest to, że mogłaby być młodsza przynajmniej o 5 lat ale oczywiście make up i tak robi swoje wiec było i tak dobrze. Świetna twarz. Łagodna, nie sprawia wrażnia pewnej sienie piękności ale osoby, która nie wie, że jest ładna. Włosy rude ale nie jażące. Bardzo dobra gra aktorska. Niepewnośc w jej oczach, strach, mimika twarzy przekonujące ruchy ciała. Doskonale spisała się w tej roli. Nie spodobała mi się natomiast Katherine w roli Clary w serialu. Wygląda prowokująco. Clary była nieśmiała, odważna ale na pewno nie prowokująca, a takie właśnie wrażenie sprawia Katherine. Już prędzej mogłaby zagrać Isabelle Ligtwood gdyby przefarbowała na czarno włosy. W każdym razie ona w roli Clary mnie odpycha... Sprawia wrażenie ostrej, pewnej siebie,prowokującej dziewczyny co zupełnie Noe pasuje do książki. Co do Jaca... Mimo, iż wiele osób uważa, zw jest za chudy do tej roli... Że za brzydki itp. Ja stwierdzam, że bardzo mi się spodobał aktor grający jego. To prawda jest chudy i może nie grzeszny urodą jednakże jest bardzo interesujący. Jego ostre rysy twarzy zdecydowanie przyciągają wzrok. Jest inny. To świetnie pasuje do jego osobowości w książce i w filmie. W serialu... No cóż ten aktor mi nie przypadł do gustu. Właściwie nie wiem czemu ale wygląda on tak... Nudno... To chyba odpowiednie określenie. Przyzwyczaiłam się do wyobrażenia Jaca jako chłopaka o ciekawej twarzy natomiast ten z serialu ma nadzwyczajnie msze oblicze. Nic ciekawego. Nic nowego. Nic co by przyciągnęło uwagę. Więc kolejny raz film wygrywa. Co do Simona to nie mam żadnych zastrzeżeń w książce , w filmie, w serialu wszędzie taki sam. Nudny jak but (to moja opinia). Dobrze dobrany aktor. Nic dodać nic ująć. Isabelle jest ok. Ale w serialu wygląda nieco lepiej. W filmie wydaje się być łagodna. Mogłaby być nieco bardziej zadziorna i prowokująca. Jak na mój gust dobrze w tej roli sprawdziłaby się Katherine (dIewcYna w serialu grająca Clary). Aleca wyobrażałam sb znacznie młodszego. Myślałam że będzie wyglądał inaczej. Czarne włosy nieco dłuższe ale nie takie jak ma jace tylko po prostu nie ścięte na jeża. Spodziewałam się aktora max 20 letniego który swoim wyglądem przypominałby młodego gota. Wiec Alec w filmie mi się nie spodobał (jednak to tylko moje zdanie) w serialu wyglądał ok ale jak dla mnie mogli wybrać jednak lepszego aktora. Ogółem nie tak wyobrażałam sobie ojca Jaca i Clary. Ale to już mniejsza... I tak się bardzo rozpisałam. Ogółem w filmie nie spodobały mi się przedstawione demony... Nie mam pojęcia jak je sobie wyobrażałam ale te były nieco zbyt... Poprotu zbyt. W filmie tez trzeba wspomnieć, że ojciec Jaca go niezbyt długo zwodził i był brutalny wobec niego. W książce był bardziej subtelny. Ogółem mogłabym jeszcze o tym pisać i pisać ale robię to już od aż 42 minut więc chcę jeszcze powiedzieć, że źle, że zrobili serial. Zrobili 1 film. I tyle nie dokończyli tego i zaczęli robić coś zupełnie innego! Serial ! Kolejny genialny pomysł który okaże się niewypałem przynajmniej taką mam nadzieję. Moim zdaniem powinni odpuścić sobie yeb serial a wziąźć się i to tym razem porządnie do drugiej części. Aktorzy są dobrzy jednie co trzebaby było zmienia to reżysera bo talentem nie poraża. I tak nikt tego nie przeczytać ale chciałam wyrazić swoją opinię. Szczerze mam nadzieje, że ten beznadziejny serial jak najszybciej zdejmą z anteny a.wezmą się za drugą część filmu ale to tak porządnie aby już nie było na co nażekać bo jak naradzie wszystkie te adaptację pozostawiają wiele do życzenia. Ok moja już 48 mojego komentarza. Jeżeli ktokolwiek to przeczytał od deski do deski (mam na myśli mój komentarz) to niech wie, że jestem z niego dumna! Dziękuję za uwagę! Pozdrawiam wszystkich fanów PRAWDZIWYCH Darów Anioła!
Nie zdejmą serialu, który jest drugim najlepiej zarabiającym serialem na FreeForm. A tym bardziej nie rzucą tego, aby kontynuować film, który był niewypałem.
Film przyciągnął tylko fanów serii i bardzo się nie podobał. Nawet były bojkoty w kinach w stanach. Fanom nie podobało się nic albo bardzo mało.
Serial jest dla wszystkich i znam wiele osób którym serial podoba się bardziej niż książka zwłaszcza starszych widzów.
W Polsce to i tak jest mało znana za granicą jest prawdziwy szał