PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=746309}

Shadowhunters

2016 - 2019
6,5 26 tys. ocen
6,5 10 1 25521
3,5 4 krytyków
Shadowhunters
powrót do forum serialu Shadowhunters

Mamy za sobą odcinek 11. Zostały jeszcze dwa. Jak zwykle wasze opinie i wrażenia.

Wooowww zrobili to jednak. Ajć czego. Mam nadzieje że w tych dwóch ostatnich odcinkach z tej serii wyjaśni się że jednak nie są i ich historię poprowadzą inaczej. Nie chce czekać no to aż do stycznia gdy będzie drugi sezon lub żeby ciągnęli to cały kolejny sezon. Mi się odcinek bardzo podobał a wy co myślicie o tym ?

ocenił(a) serial na 10
Molly_06

Myślę że wyjaśni się to właśnie jak mama Clary się obudzi. A odcinek świetny po za tym wątkiem(zawsze wydawał mi się niepotrzebny i naciągany). Podobała mi się rozprawa i postać Lidii chociaż brakowało mi jej rozmowy z Izzy

Molly_06

Odcinek oczywiście przewidywalny, więc pociągnięcie motywu jak w książce nie było szokiem. I jak wcześniej, fabuła praktycznie wcale nie posuwa się do przodu. Ostatnio cały odcinek Clary ryczała nad martwym Simonem. Teraz cały odcinek opierał sie na wejściu i wyjściu ze starego szpitala. Cała ta farsa w instytucie jest ewidentnie dla zapchania czasu antenowego, bo też to wszystko jest przeciągane jak flaki w oleju, a nie ma większego znaczenia dla całości. Widać duże cięcie kosztów. Fabuła rozgrywa się ciągle albo w instytucie/apartamencie Magnusa, albo "w terenie" co polega na byliśmy na zewnąrz, a teraz już magicznie jesteśmy w środku (lub odwrotnie), z pominięciem jakichś ciekawych ambitnych scen walki, pościgu. Wszystko jest pomijane.

A wątek brata-siostry jest istotny, ale trzeba na to patrzeć w odniesieniu do całej fabuły i wpływu na nią, a nie wyłącznie jak na przeszkodę w ich byciu razem.