PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 50747
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

02.11 

ocenił(a) serial na 8

to właśnie lubie w Shameless każdy odcinek równie dobrze mogłby byc ostatnim, nie tak jak w innych serialach czekaja z najlepszym na koniec.
z vagina karen chyba przesadzili nie wiem czy miałem przewinąć czy pauze nacisnąć :D
i jak oni poznali pomarszczone dziecko jeszcze azjata ze ma dauna :)

ocenił(a) serial na 9
legg

Sheila jest mą Boginią. Jej spojrzenie na Karen po tym jak nie chciała przytulić dziecka- jakby pierwszy raz była, kurcze nie wiem jak to ująć- nie-groteskowa. Karen... nie wiem co mam o niej napisać- skończy jak Monika albo gorzej. Chociaz nie, Monika jest chora, a Karen jest po prostu suką. I nie chodzi tu o to, że oddała dziecko itp. tylko o to, że zrobiła to w taki sposób. Jasne, wychowanie odgrywa tutaj ważną rolę, a nie miała hmm jakiegos specjalnie 'normalnego" domu( dobra używanie słowa "normalne" w odniesieniu do Shameless jest niestosowne- tam nie ma nic normalnego), ale Lip, Ian, Fiona też, a nie są złymi ludźmi- posiadają pewne wartości. Z kolei w pierwszym sezonie Karen była inna. Już sama nie wiem. Próba samobójcza Moniki- kurcze wiedziałam, że tak będzie. To chyba jedyna osoba która Frank kocha. Odcinek był straszliwie przygnębiający, końcówka to już masakra. Jedyny śmieszny moment to Karl wyrzucający worek kokainy;) czekam na finał;)

legg

Faktycznie chyba przesadzili z tym rodzeniem, mi ten obraz do życia nie był potrzebny, standardowe pokazanie porodu jak w innych serialach czy filmach by całkowicie wystarczyło.

legg

Koncowka z dzieckiem byla dobra....to jak tow koncu jest z tym dzieckiem, ono ma downa i jest azjata ? czy tylko jest azjata?? fiona rzucila ze ma downa, ale moze byla przekonana ze to lipa jak ....

ocenił(a) serial na 8
kukuruku2

ja zrozumialam, ze jedno i drugie
bylo powiedziane cos w stylu 'ono ma zespol downa. i na dodatek jest azjata'

a co do worka z kokaina to ja bylam pewna, ze karl go wezmie do domu, a pozniej razem z rodzinka go poporcjuja, sprzedadza i odrobią stracone pieniadze :D

ocenił(a) serial na 9
kukuruku2

Oczywiście ma zespół downa, dlatego małżeństwo nie zechciało tego dziecka.

ocenił(a) serial na 8
legg

W trakcie sceny porodu pomyślałem sobie czy pokażą jakieś zbliżenie no bo to przecież Shameless, minęła chwilą i proszę bardzo, zaskoczenia więc nie było. Co do Karen to nie wiem już kto jest bardziej zdemoralizowany, ona czy Frank.

ocenił(a) serial na 10
siLk_2

Ona. Frank przynajmniej kocha Monice. Kiedy tylko Monica wstała do łazienki, wiedziałem że się potnie.

ocenił(a) serial na 7
siLk_2

karen zrobiła się niesamowicie wyrachowana

elektroneuronowa

Dokładnie. Ale za to Jody dla mnie po prostu wymiata. Świetnie rozbudowana postać. Najbardziej w nim podoba mi się to, że praktycznie zna się na wszystkim i kazdemu potrafi pomóc (m. in. motyw z językiem migowym). Liczę na to że będzie w 3 sezonie. Pozdrawiam fanów

legg

Najlepszy odcinek 2 sezonu. Zgadzam się, stare dobre shameless, które już myślałam że wyginęło.