PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 51132
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Genialnie dobrani aktorzy, bardzo dobra gra oraz Showtime, który zajął się wszystkim tak jak w przypadku innych produkcji. Niezdecydowanym na nowy serial - szczerze polecam.

Obejrzałem 3 odcinki UK przed obejrzeniem US i jest to coś albo nie dla mnie albo po prostu badziewnie nakręcony serial z fatalną grą aktorską, bo fabuła zostaje podobna (w końcu zaczęło się od UK) - choć tu też byłem lekko podirytowany bajzlem pod względem scenariusza, który nie wyjaśniał wszystkiego po kolei, tak jak to jest w przypadku produkcji US (gdzie wszystko jest logiczne, spójne). Niestety dość spore grono osób które namówiłem na obejrzenie tego serialu uznało również identycznie, choć zaczynali od US.
Mam nadzieję, że powstanie co najmniej 5 sezonów tego genialnego serialu i będzie można pośmiać się jak i popłakać :-)

p.s. Mój pierwszy post na filmwebie. Mimo, iż pewnie nie trafi ta wiadomość do twórców serwisu - jestem Wam dozgonnie wdzięczny za stworzenie tego wspaniałego portalu. Ba - idealnego! Po zmianach wizualnych bluzgałem, że już nie będzie to samo, ale teraz odnajduję się tu równie dobrze, jak w przypadku starego filmwebu;) IMDB jest jednym wielkim śmietnikiem jeśli chodzi o wizualizację treści, prawie nigdy nie mogłem tam odnaleźć tego co potrzebowałem.

Pozdrawiam
Jakub

ocenił(a) serial na 8
kstepyra

serial faktycznie dobry, z odcinka na odcinek się rozkręca, od razu zaczełam od wersji US i się nie zawiodłam.

Lynguistics

i ja sie dokładam z recenzją
http://notatnikkulturalny.blogspot.com/2011/09/shameless-czyli-ale-rodzinka.html

ocenił(a) serial na 9
kstepyra

"Genialnie dobrani aktorzy, bardzo dobra gra" - pod tym stwierdzeniem podpisuję się wszystkimi czterema łapkami. Serial otrzymał ode mnie 9/10, nie ma tak wciągającej fabuły, jak mój nr1 czyli Breaking Bad, ale wykonanie jest po prostu mistrzowskie. Genialna muzyka, świetne charaktery i fantastyczny optymizm jaki bije od tego obrazu sprawiają, że załącza się syndrom "jeszcze jednego odcinka".

ocenił(a) serial na 8
kstepyra

Szczerze powiedziawszy to ja akurat przypadkowo trafiłem na ten serial. Akurat był w ofercie Nseriale, a że była niedziela to tak z nudów sobie go włączyłem. I okazało się, że zakochałem się w tym serialu już od pierwszego odcinka. Mam nadzieje, że drugi sezon będzie trzymał poziom pierwszego sezonu który był naprawdę bardzo dobry i niezwykle ciekawy, szczególnie niektóre zwroty akcji

ocenił(a) serial na 10
Matim

Od tygodni przewijał mi się ten serial przed oczami ale jakoś go pomijałem - i to był błąd. Serial rewelacyjny. Na razie jestem po 3-4 odcinku i już się boję że za chwilę się skończy i trzeba będzie czekać do stycznia ;]. Pozostaje tylko liczyć iż z sezonu na sezon będzie coraz lepiej i pogratulować wytwórni Showtime kolejnej perełki :)