PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 50733
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Cameron Monaghan, odtwórca serialowego Iana potwierdził swoje odejście z serialu. Nadchodzący odcinek 6 będzie jego ostatnim. Słaba wiadomość dla fanów, serial się sypie, Emmy i Cameron odchodzą, czyli wszystkie znaki wskazują na rychły koniec Shameless. Szkoda tylko, że prawdopodobny koniec będzie tak na prawdę beznadziejny. Scenarzystom skończyły się pomysły na rozbudowę fabuły i 8 oraz 9 sezon w porównaniu do reszty wypadają beznadziejne. Szczególnie ubolewam nad tym, jak zepsuli Iana. Cameron na swoim Instagramie napisał, że o odejściu z serialu wiedział od roku.
Podczas oglądania Shameless za pierwszym razem Ian nie przypadł mi do gustu, ale po obejrzeniu serialu ponownie doceniłem rolę Iana. Był intensywny, przekonujący i prawdziwy. Shame on writers za beznadziejne dokończenie wątku Iana.

ocenił(a) serial na 8
cehennem

W moim odczuciu poprostu formuła się wyczerpała i nie ma co do tego wątpliwości. Począwszy od wielkiej udręki Lipa, ktory włóczy się bez pomysłu na siebie, przez Fionę, która chce zostać buisness woman popełniając wciąż te same błędy. Nieśmiesznego już Franka czy Keva z V, którzy są po prostu walorem komediowym w tym dramacie. Bardzo kocham ten serial, ale trochę się już skończył. Teraz jest tylko przedłużany ze względu na niemalejącą popularność. A to z kolei chyba jest gorsze niż koniec.

ocenił(a) serial na 10
czesiol

dokładnie, chyba nigdy nie wybaczę twórcom, że nie skończyli po 7 sezonach

ocenił(a) serial na 8
cehennem

Przecież nikt nikogo nie zmusza do oglądania :P Ja byłem już zmęczony tym serialem po 7 sezonie, zrobiłem sobie dłuższą przerwę, po czym obejrzałem 8 i 9 chyba w tydzień i mi się podobało.

Dla mnie mogą kręcić kolejne sezony nawet bez Fiony i Iana, w sumie nigdy nie lubiłem tych postaci, choć fakt, że niektóre wątki z Fioną były zabawne, natomiast Iana mogłoby dla mnie w ogóle nie być w tym serialu, a na koniec sprowadzili jego postać do takiego absurdu, że dale i tak już nie dało się tego ciągnąć :)