PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 50742
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Mega mocny

ocenił(a) serial na 8

Jestem po 5 odcinkach, i muszę powiedzieć ze ten serial jest wypasiony!!!.Nie spodziewałem się
po Amerykańcach takiej karykatury "downtown". Podobno to remake UK wersji, ale nie
zamierzam oglądać orginału, przy takim świetnym poziomie tej wersji. Polecam.

Johny2mnemonic

Do 5 odcinka poziom był naprawdę wysoki, (o ile można mówić o wysokim poziomie w przypadku tego typu seriali), ale już od 5, przynajmniej jak dla mnie, zaczynam zauważać tendencję spadkową. Oby do góry, bo ostatnio na palcach jednej ręki można policzyć dobre seriale. Aż żal czym nas karmią współczesne produkcje. Ble.

zawsze_tulipany

Jak dla mnie, do odcinka z ciocią Ginger, który był imo najlepszy poziom rósł, a po nim już spada. Odcinek 5 jak dla mnie najgorszy.

ocenił(a) serial na 9
mysloksztaltny

Nie bądźmy pesymistami, trudno w dzisiejszych czasach o serial, którego poziom rósłby z odcinka na odcinek. Wg mnie mimo nieco odczuwalnego spadku formy, to Shameless i tak trzyma się mocno i jest moją ulubioną produkcją z obecnego sezonu czy też ramówki, obok brytyjskich Skinsów of course xD
Szósty odcinek też niczego sobie, więc ja nie narzekam.
BTW ... mysloksztaltny, wielkie pokłony dla Ciebie, że podjąłeś się tłumaczenia tego tytułu ... niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi :p

gambitx7

Oby w jakości, a nie ilości ;)

użytkownik usunięty
mysloksztaltny

sorry za offtop kiedy mniej więcej można będzie się spodziewać napisów do 6 odcinka? :> Pozdrawiam

gambitx7

Lepiej niech mu w zdrowiu wynagrodzi, bo zaniemógł tłumaczący. Powrotu do formy Tobie i kolejnym odcinkom :)

zawsze_tulipany

Dziękuję. Ze względu na odrobinę lepsze samopoczucie i masę wolnego czasu w łóżku, napisy zostały ukończone.

Mogą mieć tylko troszkę gorszą jakość niż zazwyczaj, przez osłabienie mojej percepcji :P

Tak czy inaczej, można pobierać z ogólnodostępnych źródeł :)

ocenił(a) serial na 7
mysloksztaltny

Z Shameless rzeczywiście coraz gorzej. Pierwsze odcinki były naprawdę dobre, ale teraz jest gorzej. Ale pewnie będę dalej oglądać ze względu na to, że wszystkie moje seriale wrócą na jesień a na mid season nie mam wielu tytułów.
Korzystając z okazji - też wielkie dzięki dla myslokszaltnego za napiski - wykonujesz świetną robotę i chwała Ci za to :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
mysloksztaltny

Fajnie,ze komus sie chce robic napisy za darmo itp...ale nie ustrzegasz sie bledow,w kazdym odcinku znajdowalem przynajmniej 1 razaca wpadke,nie tam zadne literowki...tylko calkowite przekrecenie sensu danego slowa czy wypowiedzi.No ale ogolnie nie jest zle,chociaz do poziomu napisow z Deadwood Ci duzo brakuje,mimo ze shameless to serial z duzo latwiejszym slownictwem do ogarniecia.

ocenił(a) serial na 9
Johny2mnemonic

e tam, imo serial trzyma poziom - w sensie wysoki. ;) dawno się tak w nic nie wkręciłam. też dziękuję myslokształtnemu za uprzyjemnienie życia i fajnie, że ci się w ogóle chce, bo serio, przez ostatni tydzień prawie jajko zniosłam, a nie mogłam się zmusić do oglądania bez napisów. :D

ocenił(a) serial na 10
marquee_moon

No i myslokoształtny zaginął a akcji, nie ma napisów...

kopeczawszespoko

ostatnio jakaś laska zrobiła, więc szkoda mojego czasu na dublowanie. Jeśli się komuś wpiernicza w robotę, to niech teraz robi.

ocenił(a) serial na 10
mysloksztaltny

Dublowanie to jest całkowita norma. Jednak tylko Twoje napisy potrafią oddać ten klimat, poza tym uważam, że dublować każdy może - ale fani serialu z pewnością poczekają na dobrego i sprawdzonego tłumacza. Dlatego zwracam się w imieniu wszystkich takich jak ja - abyś wrócił do tłumaczenia :) Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
mysloksztaltny

gdzie zrobiła? Codziennie szukam do ósmego odcinka i nie ma.
Tylko francuskie.

Olej ją i do roboty! Masz fanów przecież ; )

ocenił(a) serial na 10
kopeczawszespoko

Zwykle jest tak, że ludzie robią napisy ale są one w megaszybkim tempie z serwisów bo są po prostu beznadziejne. Dobrze jest mieć kogoś do korekty, bardzo chętnie bym pomogła jeśli chciałbyś dalej tłumaczyć serial.

misiaczek37

A ja chętnie z takiej pomocy skorzystam. korektor zawsze poprawia jakość napisów :)
Odezwij się na maila [mysloksztaltny@hotmail.com] jeśli masz ochotę ;)

mysloksztaltny

Myslokształtny, tu się nie ma co obrażać, rezygnować...Takie rzeczy się zdarzają, nie jest to miłe dla stałego tłumacza, ale spójrz ile osób chce Twojego powrotu:) Nie daj się prosić dłużej, bo robi się z tego dziecinada. Pamiętasz, ile radości sprawiały Ci wiadomości, podziękowania od użytkowników? Tak, jak napisała Misiaczek 37, fani lubią mieć stałego tłumacza, którego napisy są utrzymywane na wysokim poziomie. Spójrzmy chociaż na tłumacza - Highlander'a. Nie wierzę, że nie zacząłeś/ęłaś chociaż trochę tłumaczyć. Czekamy na wielki powrót, niczym Feniks z popiołu:)

zawsze_tulipany

Serio serio, ja się nie obrażam. do odcinka 9 już się robią i do końca tygodnia pewnie będą.

ocenił(a) serial na 10
mysloksztaltny

kurna chata a do 8 dalej nie wiem gdzie Wy je widzicie...

ocenił(a) serial na 9
mysloksztaltny

Teraz to wszystkie niewiasty Twoje xD Tak ładnie prosiły i dostaną to czego chciały ... chociaż jakiegoś wirtualnego orgazmu nie przewiduję :p

@kopeczawszespoko

na n24, ale wpisz w google to jakieś tam subki niby są, nie wiem czy translator czy jakieś "większe" wypociny, ale niby są ...

użytkownik usunięty
mysloksztaltny

dla mnie przy serialach sprawa jest prosta - zawsze tylko od stałego tłumacza. Napisy do Dextera tylko od MSainta, do Shameless tylko od mysloksztaltnego.

Również czekam na powrót :P

ocenił(a) serial na 10

No to czekamy na świetne napisy od mysloksztaltnego :)

ocenił(a) serial na 9
lampard22

mysloksztaltnemu się tu niezły fanklub stworzył ;)))

marquee_moon

Fanklub, nie fanklub. Istotne jest to, że z małą pomocą koleżanki misiaczek37 napisy do 9 odcinka są już gotowe =-^.^-=

ocenił(a) serial na 10
mysloksztaltny

Tomasz Zubilewicz wymiata...:)

mysloksztaltny

może w wolnym czasie ktoś by się podjął tłumaczenia wersji uk shameless (2004) ? !

ocenił(a) serial na 10
nazinska

Nie oglądamy wersji UK, bo wersja US zjada tę pierwszą na śniadanie : )

ocenił(a) serial na 9
Johny2mnemonic

zgadzam sie Mega mocny

ocenił(a) serial na 10
djposypkreche

w trójce najlepszych seriali.

ocenił(a) serial na 9
Johny2mnemonic

Ostatni odcinek epicki ... szkoda, że to już prawie koniec :

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 7
gambitx7

http://www.sjp.pl/co/epicki

ocenił(a) serial na 9
Jascha

Nie wiem czy co niektóre osoby czerpią przyjemność z próby wytykania czyichś błędów ale próbuj dalej xD

http://pl.wikipedia.org/wiki/Neosemantyzacja

ocenił(a) serial na 7
gambitx7

To nie jest kwestia mojej przyjemności tylko alergii na na takich "epickich" neo-głupków jak ty.