PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 51132
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Jak podobał wam się odcinek?

Cóż, jak na otwarcie sezonu i wprowadzenie nowych wątków nie było źle. Szkoda że Kash odszedł, no i nie ma też Steve'a (acz zakładam, że wróci). Ogródek Kevina i tej małej z sekty wymiata, a ognisko na końcu odcinka bardzo przypominało mi początkową scenę 1szego sezonu.

ocenił(a) serial na 10

Są napisy? bo nie mogę znaleźć.

użytkownik usunięty
Riviside

Co prawda oglądam w oryginale, ale po zerknięciu na podnapisi zakładam, że skoro nie ma angielskich, to tym bardziej nie ma też polskich.

użytkownik usunięty
Riviside

Napisy do Shameless będzie robił podobnie jak i w przypadku 1 sezonu myślokształtny - będą się ukazywać w ciągu 48h, od emisji odcinka, począwszy od oficjalnego startu sezonu, tj najbliższej niedzieli w USA. Obecny odcinek 2x01 to tzw. pre-air, który wyciekł do sieci.

ocenił(a) serial na 10

No tak. Już oglądałem z wycieku bez napisów. Dobrze się zapowiada. :)

ocenił(a) serial na 9
Riviside

nie mogę się już doczekać na wersję z napisami :> mam nadzieję, że ten sezon będzie równie udany jak pierwszy

użytkownik usunięty

bardzo dobrze, że nie będzie steve'a, choć tu raczej chodzi nie o postać, co o aktora, ja na tego drewaninego chatwina patrzeć nie moge.

powiem ci szczerze, że tez mnie troszkę irytowała, ale znowu bardziej jako postać :) wole Tony'ego :) Pozdrawiam fanów Shameless

użytkownik usunięty

Przyznaję, aktor kiepski. Postać? Dodawała coś od siebie.

Napisy w języku angielskim można pobrać z tej strony http://subscene.com/english/Shameless-Second-Season/subtitle-526379.aspx ;).

ocenił(a) serial na 9
nath

ja już nie mogę się doczekać żeby obejrzeć, czekam na napisy do odcinka na iitv ale nie wiem czy się pojawią w ogóle?

użytkownik usunięty
kaaamilaaa

są już do pobrania na napiprojekcie

ocenił(a) serial na 6

Dobry odcinek, ale mam nadzieję, że będzie lepiej.
Ciekawi mnie, czy dalej idą tak samo jak w wersji UK? Mam nadzieję, że nie będą zbytnio odbiegać, bo mogliby to spieprzyć, lepiej nie podejmować takiego ryzyka.

ocenił(a) serial na 10

Tak, bardzo fajna scena końcowa. I ogólnie bardzo pozytywnie się ten sezon zaczął, ale czym dalej powinno być jeszcze lepiej.

I ten tekst :)
- Gdzie Liam ?
- Nocuję u kolegi.
- On ma dwa lata.

ocenił(a) serial na 9

Jak dla mnie ten odcinek wymiata, dawno się tak nie śmiałam.

madziula8421

A mi się wydaje, że to był najgorszy odcinek jaki do tej pory wypuścili, aczykolwiek i tak dobry.

ocenił(a) serial na 9
klimat_1991

Moim zdaniem trzyma dobry poziom :) No i Emmy Rossum still in shape *_*

Wojt4s

mnie rozwalają te sceny kiedy Frank próbuje zdobyć kasę :D

ocenił(a) serial na 9
kokon303

mnie też, a także to jak umie się poświęcić gdy jest w potrzebie - chodzi mi np. o to co robił z facetami aby zdobyć pieniądze :D

kaaamilaaa

ciekawe co jeszcze wymyślą , ale najlepsze dla mnie było jak Frank chciał okraść tą staruszkę w 1 sezonie XD

ocenił(a) serial na 9
kokon303

który odcinek ? ja już trochę zapomniałam niektóre akcje z 1 sezonu ;c

ocenił(a) serial na 9
kokon303

Według mnie Frank w najbliższej przyszłości wykombinuje coś, żeby wystraszyć tą gwiazdę z którą mieszka bo widać było, że mu nie w smak kiedy wychodziła z domu. Przyzwyczaił się, że była zawsze pod ręką, a najczęściej w kuchni. Na pewno coś wykmini, żeby jej się odechciało wychodzenia z domu :)

klimat_1991

Podzielam Twoje zdanie. Jest to najsłabszy odcinek ze wszystkich dotąd wyemitowanych. Pierwszy odcinek kolejnego sezonu powinien być zachęcający, niestety tutaj tak nie było.
Liczę na to, że serial miał tendencję wzrostową z każdym kolejnym odcinkiem.

klimat_1991

Również się zgadzam. Oglądając ten odcinek, miałem dziwne wrażenie, jakby co najmniej ktoś inny reżyserował ten sezon. Raczej nie tego się spodziewałem ... trochę ta fabuła, wątki w odcinku wydają mi się być zrobione tak na siłę, że aż zniechęca.