PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 50750
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Witam,
mam taki problem, że nie wiem czy dalej oglądać ten serial. Pytanie do tych o już obejrzeli
sporo odcinków; serial nadal będzie taki jak pierwszy odcinek? Rozumiem przez to średnie
dialogi, brak jakiegoś głównego wątku, ale takiego solidnego. No i postacie jak dla mnie
jakbym już gdzieś widział ich oraz bez większego wyrazu?
Proszę powstrzymać się od komentarzy typu "oglądaj a zobaczysz" czy "gówno się znasz",
ponieważ jakbym chciał oglądać to bym nie zakładał tego tematu, co do drugiego to póki co
taka jest moja opinia i tyle.

ocenił(a) serial na 9
sledziulegendary

Myślę, że nie ma serialu który wciąga od pierwszego odcinka. Muszę przyznać, że ten serial to czołówka... Świetni aktorzy, super soundtrack. Pierwszy odcinek faktycznie nie musi urzekać. Obejrzyj kilka odcinków a poznasz różne wątki choć nie ma jakiegoś głównego - co wcale nie jest wadą.
Inną kwestią jest czy oglądałeś wersje US czy brytyjską. Amerykanie zrobili lepszy serial swoją drogą,

ocenił(a) serial na 9
sledziulegendary

Miałam podobne odczucia z początku. Po obejrzeniu paru odcinków naprawdę się wciągnęłam. Moim zdaniem dużo śmiechu :) H.Macy jest rewelacyjny.
p.s. Zaczynam dopiero drugą serię.

sledziulegendary

Mogłabym się podpisać pod tym co napisałeś. Też obejrzałam pierwszy odcinek i zachwycona nie jestem. Średnio śmieszny komediodramat o patologicznej rodzince. Obejrzę jeszcze ze dwa odcinki z ciekawości, żeby zobaczyć czy się rozkręci.

ocenił(a) serial na 8
Emeraldine

oj rozkręci się! wciąga bardzo! :)

ocenił(a) serial na 8
sledziulegendary

jak po 3 odcinkach Cie nie wciągnie to sobie daruj

ocenił(a) serial na 10
sledziulegendary

Hej. Ja po pierwszym odcinku też nie byłam wniebowzięta. Ale skusiłam się i jestem bardzo zadowolona. Serial należy do moich ulubionych. Szkoda tylko, że dziś skończyłam oglądać ostatni odcinek. Mam nadzieję, że wyjdzie kolejny sezon.
A póki co muszę zadowolić się wersją UK. Ale sądzę, że nic nie przebije Shameless US.

ocenił(a) serial na 9
sledziulegendary

ja tak samo oglodaj dalej 3-4 odcinki jak nic to przestań :)

sledziulegendary

No mogłem przestać w sumie, ale jak coś zaczynam i mocno mnie nie razi to oglądam dalej, jestem w trakcie drugiego sezonu heh. Shameless przybrało kierunek trochę jak Weeds, tylko że już w drugim sezonie to nastąpiło... Chodzi mi ogólnie o to, że bohaterowie nagle stają się gorsi i nikt sobie nic z tego nie robi. Występki bohaterów co raz to bardziej głupsze, kradzieże, dilowanie trawą, powielanie schematów jakiś, no i co raz więcej seksu i przyciąganie nim widza. Nie lubię jak w serialu następuje powolny upadek moralności. Żeby mnie nikt źle nie zrozumiał, sceny seksu są z udziałem pięknych kobiet, złe postępowanie też jest ok, ale nie powinno być tak że wszyscy do tego dążą i to co pozostaje dobre po obejrzeniu odcinku to tylko dobre cycki Fiony.