PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 51132
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Czy macie jakies swoje typy, co do ewentualnej obsady naszej rodzimej wersji? :) Marian Dziedziel jako Frank, Kinga Preis jako Sheila? Moze Marcin Dorocinski jako Kev?

Patt1980

Myślę, że Polska jeszcze nie jest gotowa na tego typu produkcję, niestety. Ale Marcin Dorociński na Kevina jak najbardziej pasuje! Od siebie dodam Aleksandrę Hamkało na Fionę. :D

ocenił(a) serial na 9
martu23

O rany, chcialem zaproponowac Aleksandre Hamkało jako Fione, ale pomyslalem, ze to tylko moja abstrakcyjna wizja :))) Kolezanko, wiesz co dobre ;)
PS. Polacy nie sa na to gotowi, bo tlum bawi kolorowe i zmyslone zycie, ale za jakies 5 lat...

Patt1980

Haha, podobnie myślałam, ale zaryzykowałam. :D
Może i masz rację. Plebania się skończyła, może i inne seriale znikną, a na ich miejsce W KOŃCU coś ciekawego się pojawi?
Btw, Filip Bobek na Steve'a?

ocenił(a) serial na 9
martu23

Hmm Antoni Pawlicki? ;) Nie skreslajac kolegi Bobka rzecz jasna ;)

Patt1980

Też dobrze, chociaż.. przefarbować Tośka i mielibyśmy idealnego pana policjanta! A na Tony'ego wg. mnie pasuje jeszcze Jakub Wesołowski.

martu23

Hamkało rzeczywiście Fiona jak nic ;) Ale Wesolowski jako Tony? Niee, nie bardzo ;p

ocenił(a) serial na 9
martu23

Blond Pawlicki jako dzielnicowy Tony? Dobra, przekonalas mnie :)

martu23

Tylko nie Hamkało... Agnieszka Grochowska byłaby idealną Fioną http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24160/grochowska340.jpeg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7f/Agnieszka_Grochowska.jpg

Patt1980

A co z Karen i Mandy ?

ocenił(a) serial na 9
bulbaa

Karen to dla mnie opcja dla...Aleksandry Hamkalo. Widze ja zarowno jako Karen i Fione. Mandy i reszta tej mlodszej obsady to chyba ktos uzdolniony bezposrednio z castingu, jakies nowe twarze...Moj najnowszy typ: Agata Kulesza jako Veronica?

Patt1980

Agata przypadkiem nie za stara na Veronicę? I jeszcze, jak nie Dziedziel to może Ferency? http://1.fwcdn.pl/ph/87/10/628710/263829.1.jpg Jak dla mnie Frank jak się patrzy :)

ocenił(a) serial na 9
martu23

Hahaha po obejrzeniu tego foto Adam Ferency jest moim nowym kandydatem nr 1 do roli Franka :)
A jesli Kulesza nie pasuje wiekowo, to kogo sugerujesz?. Az sie nie moge doczekac propozycji wraz z zalaczonym zdjeciem :)

Patt1980

Dla mnie idealnym Frankiem byłby Zdzisław Maklakiewicz, a Lipem młody Henryk Gołębiewski. No ale to musieliby ich zahibernować w latach 70-tych. Jeszcze młoda Pola Raksa jako Fiona. Motyla noga, spośród współczesnych jakoś nikogo nie moge sobie dopasować. Himilsbach mógłby zastąpić tego stałego bywalca baru z wielką, siwą brodą.

pan_dziejaszek

A skoro Lipem miałby być młody Gołębiewski, to Ianem nie kto inny jak młody Filip Łobodziński.

ocenił(a) serial na 9
pan_dziejaszek

Hmmm jesli brac pod uwage rowniez tych niezyjacych lub wiekowo absolutnie nie pasujacych, to... zmieniaja sie reguly gry :) Mlody Golebiewski jako Lip - to byloby piekne, Heniek wrecz stworzony do tej roli. Co do Maklakiewicza i Lobodzinskiego, to mam jednak pewne watpliwosci...

pan_dziejaszek

A Carlem mógłby być Marek z "Czterdziestolatka".

Patt1980

Wy obsadzacie role a tak naprawdę nie chcecie tego serialu tylko hard core wersje kiepskich z wymyślnymi aktorami a ten serial i tak jest Sequelem produkcji brytyjskiej. Osobiście nie chce doczekać polskiej wersji bo to będzie żałość w pełnej krasie.

Peo20

Przecież to takie gdybanie z przymrużeniem oka, na cholerę spinasz dupę od razu.

ocenił(a) serial na 10
Patt1980

W roli Franka widzę Lecha Dyblika albo ewentualnie Krzysztofa Kiersznowskiego.

ocenił(a) serial na 9
BlueBlackLady

Kiersznowski jak najbardziej. Dyblik jako kandydat do ekipy z baru :)

BlueBlackLady

Dyblik i Kiersznowski mają menelski wygląd (z całym szacunkiem), ale zupełnie mi nie pasują do postaci Franka. Moja kolejna propozycja to Roman Wilhelmi http://filmpolski.pl/z1/02z/2002_4.jpg

PS. Nie wiecie może czy wspomniany przeze mnie siwobrody bywalec baru to jakaś znana osobistość czy po prostu lokalny statysta?

ocenił(a) serial na 9
pan_dziejaszek

Wilhelmi paradokslanie chyba...za dobry. Zbyt charyzmatyczny, ukradlby cale show. Ale jesli potrafisz zrobic, zeby ozyl, to ja go chetnie zobacze w roli Franka ;) A ten siwobrody to chyba jakis statysta, nawet nie widze go w obsadzie na imdb.

BlueBlackLady

o tak! Kiersznowski byłby idealny (zwłaszcza ze on o alkoholizmie wie duzo z autopsji)

ocenił(a) serial na 8
Patt1980

A ja dam propozycję do obsady z obecnymi aktorami :)

Frank - Marian Dziędziel i nie ma mowy o nikim innym :D
Fiona - Maja Bohosiewicz
Sheila - Agnieszka Dygant
Steve - Lesław Żurek
Kev - Paweł Małaszyński
Lip - Alan Andersz
Mandy - Marina Łuczenko

Filip Bobek wydaje się za "grzeczny" na Steve'a. Przynajmniej moim zdaniem

ocenił(a) serial na 8
MrDamianOZ

Żurek jak dla mnie bardziej na Tony'ego :p

Patt1980

Walę w ciemno:
Borys Szyc musi być, on gra we wszystkim

ocenił(a) serial na 8
mmaakkss

Nie widzę nikogo w roli Veroniki. Nie chodzi o to że czarnoskóra, po prostu nie przychodzi mi na myśl jakakolwiek z polskich aktorek która mogłaby zagrać w/w postać

użytkownik usunięty
Patt1980

Frank- Henryk Golębiewski
Fiona- Agnieszka Grochowska albo Anna Cieślak
Steve- Filip Bobek albo odchudzony Leszek Lichota
Monica- Dorota Kaminska
Kev- Dorociński
Sheila- Katarzyna Figura
Lip- Rafał Fudalej
Ian- Michał Tomala

moje typy, ale mysle ze w wersji polskiej, ten serial nie bylby nawet w polowie tak dobry jak w wersji US