PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 51149
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Co tu dużo pisać. Jak dla mnie to bardzo dobry i emocjonujący finał czwartego sezonu.

Frank wraca do życia - Ciekawe czy się zmieni? (Chyba musi jak chce żyć?). Dla mnie cały jego powrót do zdrowia zahacza o elementy s-f. Po tym co powiedział mu lekarz on moim zdaniem nie powinien przeżyć, ale cóż twórcy dokonali cudu.
Fiona - Cały sezon była na istnym rollercoasterze by w ostatnim odcinku odbić się od dna i zacząć nowe rozdział. Czy jej sie uda? Zobaczymy Pewnie będzie rozdarta pomiędzy panem z ostatnich sekund odcinka a JDM
Lip - Też ciekawe. Pierwsze odcinki tego sezonu sugerowały totalny brak pomysłu na postać by potem zmienić jego nowe życie w dosyć ciekawe wydarzenie. Jego nowa dziewczyna też daje radę.
Ian - Postać, która praktycznie przez cały sezon nie istniała by obudzić się w dwóch ostatnich odcinkach. Pomysł z chorobą ciekawy. Tego w tym serial tak naprawdę jeszcze nie było. Ciekawe co scenarzyści wymyślą. Szkoda mi Mike'a, który sie naprawdę zaangażował a przez chorobę może sie wykruszyć
Debbe - Nic ciekawego z tą postacią nie działo. Ok jej wejście w dorosłość było ciekawe ale tylko przez jeden odcinek.
Carl - postać, która tak naprawdę była na ekranie bo była. Nawet jak coś wyrabiał to i tak zaraz o tym sie zapominało. Na szczęście twórcy postanowili to zmienić i wątek jego i nowej dziewczyny zapowiada sie nawet ciekawie.
Kevin i Veronica - Ciekawy mieli wątek przez cały sezon ale finale niestety nie istnieli. Spodziewałem się, że rozwiną bardziej wątek matki Veronici i jej dziecka ale jak widać twórcy sobie darowali. Tak samo jak z interesem Kevina i Mike'a
Sheila - Najgłupszy wątek w tym serialu całe szczęście, że twórcy postanowili go porzucić bo jak by w 5 sezonie występowały te dzieci to by nie było miejsca na nic .
Sammi i Chuck - Są bo są ale czy ich wątek jest jakiś ciekawy? Chyba był tylko w pierwszym odcinku

Miałem pisać o finale a wyszło małe podsumowanie no cóż - sorry. :) - zapraszam na http://scianadziwnychmysli.blogspot.com/

z1s

Do tego powraca Jimmy/Steve.Już miałam nie oglądać momentu po napisach,a tu proszę..Od początku wiedziałam,że żyje,bo celowo jego niby śmierć pozostawiała otwarte drzwi...

ocenił(a) serial na 9
avosette

Ja tak czułem że się pojawi, ponieważ jak było przypomnienie co się wydarzyło w poprzednich odcinkach to pokazali Jimmy'ego/Steve'a, a zazwyczaj w serialach jak przywołują jakąś postać w przypomnieniu to się pojawia w odcinku.

kluszczor13

Tylko czemu ta kobieta w samochodzie mówiła do niego Jack? Jestem ciekawa,czy ukrywa się się przed mafią oraz kim jest ta kobieta,której ewidentnie powiedział o Fionie..

avosette

Jimmy zmienia tożsamości jak kameleon. Teraz wybrał sobie imię Jack.

marcin261287

Jednak najbardziej wolałam go w wersji Steve'a,z złodzieja samochodów i ten image do niego pasował.Jestem ciekawa co przyniesie 5ty sezon,może taką samą zmianę u Jimmiego jak sezon 4ty u Fiony :D

avosette

Steve jest teraz najmniej potrzebny Fionie. Ona potrzebuje Jimmiego robiącego śniadanka i odwożącego dzieciaki do szkoły.

marcin261287

Ale nie tego Jimmiego,który ją oszukiwał z brazylijską żoną,mafią na karku,a i nawet pod sam koniec to Jimmy sam nie wiedział,czy chce z Fioną być,zwłaszcza kiedy ona stała się prawną opiekunką swojego rodzeństwa.

ocenił(a) serial na 8
z1s

Świetny sezon. Może ktoś podać tytuł ostatniego kawałka? Bardzo klimatyczny ^^

ocenił(a) serial na 8
nobrainwoman

Exitmusic - The Cold

ocenił(a) serial na 8
bezelinio

Wielkie dzięki!