PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 51 tys. ocen
8,2 10 1 51140
7,8 6 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

dramat

ocenił(a) serial na 10

nie odnosicie wrażenia, że w nowym sezonie nie zostalo juz nic z komedii? frank umiera, fiona
dziwne ze nie przechodzi zalamania nerwowego, lip zmaga sie z przeciwnosciami losu, sheilla
zniknela na kilka odcinkow, wlasciwie nie ma juz zadnego wątku, ktory bylby zabawny :/

KULTjednostki

Wątek komediowy zapewnia Carl. Dzieciak ma swoje 15 minut w tym sezonie.

użytkownik usunięty
marcin261287

No i Kevin rzecz jasna.

Z wyglądu dzieciaka nowej córeczki Franka też można śmiechnąć :)

użytkownik usunięty
marcin261287

To prawda :)

Za to strasznie irytuje Debbie (pewnie w zamyśle miało być to zabawne).
Ja rozumiem, że chce być jak swoje zdzirowate koleżanki, no ale niech spojrzy w lustro. Przecież to wciąż dziecko, w dodatku nie najładniejsze..

użytkownik usunięty
marcin261287

Debbie w tym sezonie jest nie do zniesienia. Na siłę chcą zerwać z łatką "dzieciaka", te jej problemy i miłosne rozterki są śmiesznie i strasznie irytujące. Jak dla mnie, ta zmiana jest zdecydowanie na niekorzyść.

Liam uroczy jak zawsze. Rozśmieszył mnie ten jego tekst w jednym z odcinków:

Co znajduje się w akademiku?
Hipsterzy.

Akurat Liam mógłby być nieco żywszym dzieckiem. Nie znam 3-latka, który cały dzień siedział by grzecznie w kąciku i dorośli jedynie przenoszą go z miejsca na miejsce.
Pewnie to kwestia aktora

użytkownik usunięty
marcin261287

Fakt, Liam to wyjątkowo spokojne dziecko. Teraz przynajmniej, po tym wypadku jego zachowanie jest usprawiedliwione. Choć i tak wydaje mi się, że w tym sezonie jest troszkę bardziej rozgadany, może się jeszcze rozkręci.

KULTjednostki

Mnie to pasuje, komediowe akcenty nie były dla mnie najważniejsze.

ocenił(a) serial na 10
KULTjednostki

marcin masz racje, ten mały grubas i jego mina typowego grubasa to faktycznie najsmieszniejszy aspekt tego sezonu hahahahahahahah

KULTjednostki

Podobają mi się też lekko rasistowskie wstawki z ostatniego odcinka. Czarny chłopak Mandy według Mickey'a nie wie co to uniwersytet plus Lip od razu rozpoznaje go w tłumie, bo żaden czarny nie studiuje :)
Może trochę koloryzuje, ale tak odebrałem.

marcin261287

Świetny sezon. Po prostu przyzwyczaiłem się do nich, do tych wszystkich chorych akcji, jest troche śmiechu, czasem na poważnie ale serial trzyma poziom. Z sezonu na sezon będzie coraz gorzej zapewne ale dopóki będą wychodzić kolejne odcinki będę oglądał tych cholernych gallagherów :D

Toma1910

Patologia przez duże P. Szkoda, że nas stać jedynie na "Trudne Sprawy" albo "Dlaczego Ja" :)