KIEDY BĘDZIE TRZECI SEZON? CZY KTOŚ WIE?
JA JUŻ DŁUŻEJ NIE MOGĘ!
BŁAGAM NIECH KTOŚ MI POWIE KIEDY BĘDĄ KOLEJNE ODCINKI
Spokojnie,z tego co słyszałem to coś około września albo listopada,jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi.
Ja też już nie mogę się doczekać!!! Na filmwebie jest napisane, że we wrześniu ale słyszałam też jakieś plotki, że to nieprawda i kolejny odcinek dopiero koło grudnia.. Mam nadzieję, że to nieprawda!!!
ja słyszałam że na pewno nie będzie to jesień. Jak już to zima a może i nawet trochę później ;(
Niestety, nikt Ci nie odpowie na to pytanie, nawet twórcy serialu. Data emisji ma zostać ustalona po nakręceniu 3 odcinka, a to dopiero nas czeka - na przełomie lipca i sierpnia. Najbardziej prawdopodobnym terminem jest grudzień/styczeń (pierwszy odcinek w okolicach Bożego Narodzenia lub Nowego Roku). Przy założeniu, ze wszystko dobrze pójdzie w trakcie kręcenia i postprodukcji...
Nie warto, bo nie wiadomo, czy wówczas uda Ci się obejrzeć kolejny sezon :-)
I zawsze można podejrzeć materiał, który został już nakręcony, i pospekulować, jak potoczy się akcja w kolejnych odcinkach. Mnóstwo zabawy i czas oczekiwania tak się nie dłuży.
Chciałam wkleić link do grupy wsparcia dla oczekujących na 3 sezon ale coś nie wyszło
Wiem, że może to nie za bardzo ci pomoże ale wiedz, że łacze się z tobą w tym bolesnym oczekiwaniu ;)
z twittera sue vertue wynika jasno, że jesienią NIE BĘDZIE jeszcze serialu, było o tym mówione pięćset razy już, ale ludzie po prostu nie mogą nauczyć się czytać i samodzielnie szukać informacji - nie, oni muszą wyprodukować 1500 post, bo a nuż ktoś powie coś, co zabrzmi tak, jakby chcialo sie w to uwierzyć
BBC samo określa swoje plany antenowe, więc to od nich zależy, a nie od twórców, kiedy serial zostanie wyemitowany
W niedzielę w Top Gear był odtwórca głównej roli, czyli Benedict, który powiedział, że nowych odcinków Sherlocka możemy spodziewać się albo jeszcze w grudniu, albo prawdopodobniej w styczniu.
bo taki jest mniej więcej realny termin, ale żadnej deklaracji ze strony producentów/twórców/stacji jeszcze nie ma
też sobie lubię mysleć, że może zrobią nam miłą niespodziankę i będzie chociaż w listopadzie. fajnie by było
W listopadzie wyemitowany zostanie jubileuszowy odcinek "Doktora Who". Nie sądzę, żeby Moffat rozpraszał uwagę widzów między dwa swoje seriale... W końcu jest nie tylko Królem Trolli, ale też mistrzem promocji. W związku z tym nadziei na listopad nie mam...
Jest informacja ze Martin Freeman skończył właśnie zdjęcia do "Hobbita" więc bedą teraz kręcić trzeci odcinek. Czyli już niedługo! :)
Według plotek trzeci odcinek ma nosić tytuł:''His last bow''(Jego ostatni ukłon),czyżby to oznaczało koniec serialu?
słowem kluczowym było "bow", a to może być faktycznie opowiadanie "jego ostatni ukłon". w tytule nie chodzi o holmesa, więc spoko, reichenbach fall był raz
Tytuł 3 odcinka to "His Last Vow" nie "Bow", chodzi tu, jak mniemam, o ślub Johna (osoby, które były na comic con, puściły w eter audio, gdzie można było posłuchać, jak John pyta Sherlocka, czy ten zostanie jego drużbą)
W oryginale było "Bow", wiem, ale tytuł trzeciego odcinka został ujawniony dosłownie chwilę temu brytyjskim widzom, więc na 100% wiadomo już, że będzie to "his last vow", a jego kręcenie ma rozpocząć się 29 lipca, co pozwoli Martinowi na definitywne zakończenie pracy nad Hobbitem ;)
Wolałabym żeby nie za bardzo rozwijali wątek tego ślubu. Jak dla mnie to życie uczuciowe Watsona w zasadzie już zostało przedstawione tak jak w książce. Ta lekarka trochę przypominała Mary, a potem były jakieś inne nieokreślone dokładnie dziewczyny (w książce tez przecież najpierw była Mary, która potem chyba umarła, a po nie jeszcze jakaś żona, o której zaledwie wspomniano).
Jak dla mnie tej żony mogłoby w ogóle nie być. Związek Johna i Sherlocka wystarcza mi w zupełności :D
"His last bow" to nazwa zbioru opowiadań oraz opowiadania go kończącego - jednak nie sądzę, aby zrobili taki numer. (Tamta historia ma zaledwie kilka stron)
Na pewno trzeci sezon nie jest ostatnim. Większość aktorów ma już podpisane kontrakty na czwarty sezon - na pewno, ale zapomniało mi się źródła. :) Zresztą Martin mówił, że kocha ten serial i chce w nim grać do dziewięćdziesiątki. :D
To info wg filmwebu - nieprawdziwe zresztą. Pierwszego odcinka trzeciego sezonu możemy spodziewać się pod koniec tego roku, bądź na początku przyszłego. Teraz, o ile wiem, obsada ma wakacje i na plan trzeciego odcinka wraca dopiero w sierpniu, więc to po prostu fizycznie niemożliwe, żeby trzeci sezon zaczął się we wrześniu.
przecież wiadomo, że nigdy nie ekranizują tylko jednego opowiadania, a biorą wątki z co najmniej kilku, więc moja głowa spokojna o "ostatni ukłon"
oryginalna "zagadka pustego domu" też przecież jest króciutka, a ja już widzę w niej konkretny potencjał
To już nawet nie chodzi o to, które opowiadanie zekranizuja, ale o to, żeby to nie był ostatni ukłon Sherlocka (czyli ostatni sezon)
Spokojnie,BBC już wyjawiło tytuł ostatniego odcinka,to nie ''His last bow'',ale ''His last vow''.
przecież wiadomo że to nawiązanie, jezukrystematkobosko, setna osoba zaraz o tym wspomni
zamiast przeczytać opowiadanie i dowiedzieć się o czym jest, lepiej spekulować na podstawie tytułu, że to rzekomo ostatni sezon :///
Przeczytałam opowiadanie i wiem o czym jest ale nie da się ukryć ze jest to finałowe opowiadanie, kończące przygody Sherlocka. Jeżeli wezmą tylko fabułę to ok. I chyba tak zrobią bo słyszałam ze ma być 4 seria.
owszem że ma być, potwierdzone kontrakty aktorów już są, twórcy też o tym mówią, więc 4 sezon to pewniak. dlatego dziwię się, że ludzie się stresują. owszem, doyle pożegnał się tym opowiadaniem z sherlockiem, ale nie w tak radykalny sposób jak w "ostatniej zagadce", a wiadomo że moffat nie idzie w 100% w ślady autora
ja po ostatnim odcinku spodziewam się przede wszystkim dobrej szpiegowskiej historii. fajnie, że zdecydowali się własnie na tę, bo jest relatywnie mało znana
Ta historia daje tez spore pole do popisu, bo w zasadzie za dużo się tam nie dzieje, będą musieli ją trochę ubarwić.
Mogą wziąć stamtąd w zasadzie tylko ogólny temat, bo na przykład fakt, że Sherlock i Watson spotykają się po latach trochę by nie pasował. Zwłaszcza, że początek 3 sezonu będzie pewnie "po kilku latach" (w stosunku do wydarzeń z 2 sezonu).
spoko, przecież miałaś próbkę kreatywności moffata i gatissa w poprzednim sezonie, np. jak z niepozornego "skandalu w czechach" zrobili jeden z najbardziej miażdżących odcinków serialu, a z dość niewyrazistej irene adler - jedną z najciekawszych postaci
widzi mi się, że z "ostatniego ukłonu" wezmą cały wątek "patriotyczny" i go jakoś ironicznie przerobią :>
no i nie mogę się doczekać sceny spotkania sherlocka z watsonem i tego, jak ten drugi walnie tego pierwszego z całej siły w pysk (bo takiej reakcji się po nim spodziewam)
O tak, ja tez nie mogę się doczekać reakcji Watsona! Cios w twarz to bardzo prawdopodobna opcja :) Chyba ze bedą się trzymali książki i John zemdleje..