PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237938
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

I tyle.
Co prawda w USA też powstają genialne produkcje ("The Wire", "The Sopranos" itd.), ale w zdecydowanej większości w jednej stacji (HBO) i są przytłoczone przez chłam z wielkich korporacji (FOX, NBC, ABC, CBS). W UK z kolei, co mi się bardzo podoba, nie przedłużają w nieskończoność sezonów.Stawiają na jakość po prostu nie ilość.
"Sherlock" jest tego świetnym przykładem. Każdy sezon trwa tak jakby 6-7 odcinków "amerykańskich", ale każdy stoi na wielkim poziomie, czego niestety nie można powiedzieć o większości amerykańskich produkcji ...

ocenił(a) serial na 10
MoRRs_Z_LaSu

Niestety - Amerykanie planują produkcję 'ich' Sherlocka. Seria ma nosić tytuł 'Elementary' a akcja ma się rozgrywać w NY. Najbardziej niepokoi mnie to, że ma się tym zająć CBS [stajnia, z której wyszły 'Pamiętniki Wampirów']... I ogólnie boję się tego, że zepsują to wszystko. Moim zdaniem, tylko Brytyjczycy mają takie niepisane prawo do robienia Sherlocka, bo to właśnie im to wychodzi najlepiej...

ocenił(a) serial na 8
sherlockistka

Historia Sherlocka jest historią brytyjską, więc jakieś tam moralne prawo mają:) Nikt nie broni Amerykanom zrobić swojej wersji, ale mało kto wierzy, że im to wyjdzie.
Jedynie "The Office" im wyszło w takiej konwencji. Reszta ich remaków to porażka. "Skins" "The IT Crowd" i tak dalej...
A co do CBS to mogło być gorzej. Mógłby to być FOX.

MoRRs_Z_LaSu

Amerykanie mają lepsze seriale i to dużo lepsze. Breaking Bad, Game of Thrones, Dexter, Boardwalk Empire >>>>>>Sherlock. A co do amerykańskiej wersji, reżyserem będzie Michael Cuesta (Dexter", "Homeland) i to może się udać, angielski Sherlock jakiś genialny nie jest, można go z łatwością przebić...

ocenił(a) serial na 8
SilverX

Tak, szczególnie ostatnie dwa sezony "Dextera" były "genialne" haha :) Tak samo jak zakończenie "Homeland" gdzie konkretnie spaprali końcówkę.
Poza tym "z łatwością" to można przebić deskę gwoździem. Robienie seriali jak "Sherlock" to nic co można robić z "łatwością" szczególnie jeśli jeszcze chodzi o adaptacje oryginału.

ocenił(a) serial na 10
MoRRs_Z_LaSu

Sherlock jest genialny i trudno będzie zrobić Amerykanom coś takiego bez talentu Gatissa i Moffata. Dextera ani innych wyżej wymienionych seriali nie oglądałam. Zależy jeszcze, kogo obsadzą w głównych rolach.