PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237938
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Po obejrzeniu dwóch sezonów postanowiłam zobaczyć wszystko od początku.
Znalazłam E01S01 w wersji z lektorem i obejrzałam od początku. Końcówka była taka sama, ale jakieś 20 minut filmu była zupełnie inna. W wersji z napisami Sherlock udawał pijanego i dał się zaciągnąć do taksówki, ponieważ taksówkarz mu coś wstrzyknął. W wersji z lektorem taksówkarz przyjechał pod dom Holmesa (w którym było pełno policji), a Sherlock z własnej woli wsiadł z nim do taksówki, bo chciał się dowiedzieć jak zmuszał ofiary do samobójstwa.
Inna też była motywacja wzięcia pigułki, inne miejsce konfrontacji i inny sposób, w jaki Watson domyślił się gdzie jest Holmes. To trochę zmienia postrzeganie bohaterów.
Widzieliście może inne odcinki w dwóch wersjach? A może istnieje więcej?
Zabieram się do E02S01 z lektorem, może też będzie coś nowego ;)
(wersja z lektorem z BBC entertainment zabójcze zagadki)

ocenił(a) serial na 7
Tigletpilesar

Wersja w której Sherlock udaje pijanego, to niewyemitowany przez BBC pilot. Później z pewnymi poprawkami został on nakręcony jeszcze raz i w takiej wersji trafił do telewizji.

Eriu

...w związku z czym oglądanie reszty z lektorem możesz sobie odpuścić:) Po co odbierać sobie przyjemność słuchania brytyjskiej wymowy i głosu Benedicta Cumberbatcha? ;D

Tigletpilesar

Tak jak już powiedziano, wersja z pijanym Sherlockiem to nieemitowany pilot - cudownie uroczy i niedopracowany :)
A zagłuszanie lektorem takiego głosu jak ma Cumberbatch to zbrodnia.