PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 240 tys. ocen
8,5 10 1 240263
7,9 53 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

i, jak dla mnie, uwspółcześnienie tematu podobnie jak w "Elementary", to czysta profanacja. Poza tym, Cumberbatch w ogóle mi nie pasuje do postaci Holmesa, a Freeman to już zupełne nieporozumienie. Jeremy Brett forever :)

ocenił(a) serial na 10
adlerxx

a oglądałeś w ogóle? Bo bardzo wielu pisało tak samo zanim obejrzało.

Oloka96

Oglądałem parę odcinków, niestety nie jest to moja bajka

ocenił(a) serial na 9
adlerxx

jesli przeszkadza Ci klimat, aktorzy, to raczej nie połubisz Sherlocka, ale pod wzgledem fabuły z czasem wszystko sie rozkreca i jest coraz lepiej

ocenił(a) serial na 10
adlerxx

Ja mam na odwrót, mi pasuje i współczesny klimat, i aktorzy i wgl wszystko. No ale skoro już widziałeś parę odcinków i nie zeskoczyło to raczej już nie zeskoczy. Ten serial się czuje albo nie :) Mi się od początku bardzo spodobał :) A co do Elementary - w porównaniu z tym serialem tamten to nieporozumienie xd :)

ocenił(a) serial na 9
czarna_mamba_9

Mam takie same wrażenia jak poprzedniczka, łącznie z nieporozumieniem w sprawie "Elementary" :) Dla mnie "Sherlock BBC" to genialny serial, choć oczywiście nieidealny (nie ma rzeczy idealnych :D). Współczesna otoczka mi pasuje, bo wciąż bazuje na klasyce - dalej mamy Londyn, Baker Street, trzymanie się akcji powieści albo chociaż płci (brrr, Watson jako kobieta w Elementary...), ale w unowocześnionej formie. Mnie nie przeszkadza, że zamiast telegrafów czy czego tam używają komórek, a zamiast starego redingota Sherlock nosi modny męski płaszcz :D Szczerze to nawet bardziej podoba mi się serial niż książka. Za dużo jak dla mnie było w powieści bezgranicznego zauroczenia Watsona Sherlockiem (czasami miałam, że jeszcze trochę, a zacznie wyznawać mu miłość) czy ekscytacji samego Sherlocka. Serial moim zdaniem ładnie to wyważył, nie przeginając w żadną stronę (duża zasługa gry aktorskiej świetnych brytyjskich aktorów).