PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 240 tys. ocen
8,5 10 1 240142
7,9 53 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

To może trochę głupie pytanie, ale myślicie że Moriarty na pewno zginął w ostatnim odcinku 2 sezonu. Pomysł całego 3 sezonu bez niego wydaje się trochę dziwny... . Będę tęsknić :)

ocenił(a) serial na 6
Misiulec_13

Zginął co potwierdza książka i autorzy serialu.

Alex_DeLarge_

Szkoda. Świetna rola Andrew Scotta.

ocenił(a) serial na 10
Misiulec_13

Przeczytaj książkę .

ocenił(a) serial na 9
Misiulec_13

Hyhy, okaże się w 4tym sezonie ^^

ocenił(a) serial na 10
manga_maniak

Może mi umknęło ale pytanie jest następujące. Skoro całe przedstawienie na dachu jak Sherlock skacze itd było lipą to dlaczego nie powiedział o tym od razu
po skoku Watsonowi tylko czekał 2 lata? Mógł mu nie mówić przed żeby ten nie wysypał się z planu itd ale 2 lata. A wiele osób wiedziało. Z góry dzięki za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 8
Maradona85111

bo wszyscy myśleli, że jest oszustem, że sam podstawiał sobie ludzi i "rozwiązywał" wyimaginowane sprawy. Chciał powrócić do "żywych" jeśli wszystko się wyjaśni i jego osoba zostanie oczyszczona. O ile dobrze pamiętam, to bał się, że Watson coś powie, w sumie byłoby to mało wiarygodne gdyby go nie opłakiwał i niektórzy mogliby zwątpić w jego śmierć, a tak, widząc zrozpaczonego przyjaciela Sherlocka nikt nie doszukiwał się w całej sytuacji drugiego dna, ludzie uwierzyli w jego śmierć :)

ocenił(a) serial na 10
lolitka156

dzięki. jesteś the best:-)

ocenił(a) serial na 9
lolitka156

W sumie nasunęło mi się jeszcze 1 pytanie. Jakim cudem snajperzy nie zauważyli podmienienia ciała, które trwało kilka sekund??? I czemu gdy powrócił do żywych nie zabili jego przyjaciół?

ocenił(a) serial na 10
manga_maniak

Było pokazane jak ludzie Mycrofta "dali im do zrozumienia" aby wycofali się z akcji.

manga_maniak

A poza tym, nie jest powiedziane, że ciało na prawdę zostało podmienione. Przecież w końcu Sherlock nie wyjaśnia jak to zrobił. ;)
PS Wnioskuję tylko z serialu, bo książki nie czytałam.

ocenił(a) serial na 9
NishaKapoor

Przecież pół odcinka było poświęcone na wyjaśnienie tego.

manga_maniak

Ale to były tylko koncepcje. Koncepcje innych i w tym też jedna Sherlocka, ale nie prawdziwa.

ocenił(a) serial na 10
NishaKapoor

Przeczytałam książkę i tam była jednak inna sytuacja, więc ciężko na tym oprzeć to co się stało w serialu... W książce nie skoczył ;)
A co do powrotu Moriarty'ego ... patrząc na to jak momentami jest odmienny serial od książki nie wykluczam całkowicie jego powrotu.

ocenił(a) serial na 9
RealTakara

To też byłoby nieco szalone. Zważywszy na to, że strzelił sobie prosto w usta. Ale w tym serialu wszyscy tak szybko zmartwychwstają... ;>

ocenił(a) serial na 9
ustinja

[SPOILER]Ostatni komentujący napisali swoje posty w sierpniu. Czy nikt nie oglądał ostatniego odcinka? Przecież zapowiada on powrót Moriarty'ego. Owszem, jest to absurdalne i pewnie wyjaśnienie jego rzekomej śmierci będzie mocno naciągane, ale Moriarty powraca.

ocenił(a) serial na 9
jr3

Owszem, oglądałam, co nie znaczy, że nie dziwi mnie to :D

ocenił(a) serial na 10
jr3

No niby tak, ale zakładam też, że te jego obrazy na wszystkich ekranach to np. działanie osoby trzeciej... może trzeciego brata jak niektórzy myślą :P to już nieco mniej naciągane mimo, że on nawet nie istniał. Ogólnie 3 sezon nie powala, bardzo nie lubię Mary, tej serialowej jeszcze bardziej niż książkowej...ale odcinek z Magnusem już sporo lepszy ; D

ocenił(a) serial na 9
RealTakara

Oj tak, Mary jest bardzo denerwującą postacią. Aż dziw bierze, że Watson jej wybaczył.

ocenił(a) serial na 10
ustinja

Cieszyłabym się z powrotu Moriarty'ego, bo lubię jego pogaduszki z Sherlockiem :) A poza tym może wcale nie strzelił sobie w usta? Może to była sztuczka? ;) W sumie do końca nie można być pewnym co tak naprawdę stało się na tym dachu. On jest zdolny do wszystkiego tak jak SH.

użytkownik usunięty
alienowa

Moriarty sfałszował swoją śmierć tak samo jak Sherlock.To była tylko część planu...W specjalnym odcinku Sherlocka prawdopodobnie dostaniemy wytłumaczenie jak Moriarty to zrobił (jeśli wierzyć twórcom).W końcu ''The Final Problem'' Moriarty'ego ma dopiero nadejść...i od końca 4 do 5 sezonu zobaczymy jego realizację tj. ''wypalenie serca z Sherlocka'' :)

ocenił(a) serial na 10

Wiedziałam, że nie mogą pozbyć się tej postaci tak łatwo :) Jestem ciekawa co jeszcze wymyślą w 4 sezonie.
Sporo wiesz na ten temat :) Szukasz w internecie informacji?

użytkownik usunięty
alienowa

Ja jestem maniaczką Sherlocka, że nie przeżyję dnia póki nie dowiem się coś ciekawego z uniwersum Sherlocka XD I tak jak widać szukam w internecie informacji :) Niektóre rzeczy omijam bo nie są zbyt wiarygodne lecz wywiady z twórcami są na 99,9% prawdą...:D

ocenił(a) serial na 10

O jak miło :) Ja jakiś czas temu załapałam tego bakcyla ;) W weekend obejrzałam 2 i 3 sezon i żałuje iż nie ma kolejnych odcinków ;( I do tego trzeba tak długo czekać. Chyba wszystkie brytyjskie seriale tak mają, niestety. Szczerze mówiąc kordzi mnie żeby coś poszperać w internecie ale jakoś staram się powstrzymywać gdyż nie chce sobie za bardzo spojlerować :)

użytkownik usunięty
alienowa

Spoilerów za bardzo nie ma...Jedynie jakieś prawdopodobne teorie odnośnie specjalnego odcinka lub kolejnych sezonów...Lecz prawda jest taka, że czego nie wymyślimy to Mofftiss nas zawsze zaskoczą.Więc nie ma się czego bać :D

ocenił(a) serial na 10

Hah no tak szalone teorie :D Na pewno nas czymś zaskoczą :)
A Ty masz jakąś teorie odnośnie 4 sezonu? ;)

ocenił(a) serial na 10

Właśnie obejrzałam trailer odcinka specjalnego i zapowiada się ciekawie :) Klimat w tych latach jest świetny i postacie wyglądają genialnie :)

użytkownik usunięty
alienowa

http://sherlock-polska.blogspot.com/2015/09/4-samobojstwa-4-sezony-czyli-co-bedz ie.html?m=1 to jest moja teoria :D Na tutaj na forum jest też inna, ale ta na blogu jest lepiej napisana ^^ A co do odcinka świątecznego to na pewno będzie świetny :D Taka odskocznia od rzeczywistych wydarzeń z serialu :3

ocenił(a) serial na 10

Ciekawa teoria ;) Możesz mieć rację. Jestem pod wrażeniem, że załapałaś możliwe wskazówki z 1 sezonu dotyczące 4.
W sumie nie wyobrażam sobie gdyby Mary i John mieli to dziecko no chyba, że rzadko by pokazywali i nasz doktorek musiał by często ich zostawiać aby rozwiązywać zagadki z Sherlockiem. Hmm, ale w końcu to by było nudne więc Twoja teoria mi pasuje :)
A tak w ogóle to bardzo fajnego masz bloga :) Nie będę musiała nic nigdzie szukać, wystarczy jak wejde na Twojego bloga, którego fajnie prowadzisz :) I ta muzyka z serialu miodzio :D
Tak więc będę Twoim częstym gościem ;)

ocenił(a) serial na 10

Ach zapomniałam napisać, że czytałam o tym co napisałaś o Moriartym i faktycznie może masz racje :)
Wydaje się to logiczne i proste rozwiązanie.
Może za daleko siedziałam ale ja tego wybrzuszenia nie zauważyłam tak więc dobra robota :)

użytkownik usunięty
alienowa

Haha miło, że posiadam nowego czytelnika :D Przynajmniej będę mieć dla kogo pisać ^^ A innego rozwiązania co do Moriarty'ego to nie mogę sobie wyobrazić xD Ale może Mofftiss nas czymś zaskoczy...np: że będzie ukazane wszystko na serio i pokażą chwilę przed uściskiem dłoni Moriarty'ego z Sherlockiem i nagle Moriarty mówi ''Ej Sherl sfałszuje swoją śmierć!A ci idioci będą wymyślać teorie dlaczego nie znaleźli mojego ciała na dachu, a ja po prostu najzwyczajniej w świecie sobie pójdę zostawiając kogoś podobnego do mnie!Ty też tak zrób!Będzie fajnie!Rzucisz jakiegoś manekina z dachu i po krzyku!!I przez następne 2 lata będziesz likwidował moich pracowników i wrócisz jako bohater!John weźmie ślub z moją pracownicą i wtedy wejdzie na scenę Magnussen, którego będzie chcieć zlikwidować Mary i dziwnym trafem o tej samej porze ty pojawisz się w biurze Magnussena i ona ciebie zastrzeli!Nie jego!Kumasz Sherl?I okaże się, że ona od początku kłamała!Później będziesz udawać, że jesteś po jej stronie i dla niej zastrzelisz Magnussena!Oczywiście za to wyślą ciebie na misję z której nigdy nie wrócisz...Ale spokojnie!Kiedy bedziesz lecieć samolotem w każdym telewizorze na świecie będzie komunikat w którym będę mówić ''DID YOU MISS ME?'' i wrócisz aby uratować Anglię!Czy to nie dobry pomysł Sherl?Wszystko przemyślałem!'' a Sherlock będzie patrzeć się przez dłuższą chwilę na niego z miną ''are you kidding me?'' i powie ''Dlaczego nie(łaj not)'' i tak uscisną sobie ręce trollując wszystkich XDDDDDDDDDDDD Nie no żartuje...ale gdyby na serio coś podobnego było to bym po prostu rozwaliła sobie kompletnie klawiature krzycząc ''ZABIJE WAS MOFFTISS!!!!!!!TYLE TEORII NA NIC!!STRACIŁAM 5 LAT MYŚLĄC NAD TYM!!I WSZYSTKO POSZŁO NA MARNE!!NIENAWIDZĘ WAS'' XDDDD