Z ciekawości przeglądałam sobie końcową scenę i od razu zauważyłam pewien piękny szczegół..mianowicie... https://youtu.be/TeAetdjMPMQ
Po lewej stronie można przyuważyć uciętą liczbę 6 a także 9...Cóż John i Sherlock poszli do chińskiego baru i kto wie co się potem zdarzyło?
To moi drodzy pozostawiam wam swojej własnej dedukcji :))
Tam według mnie jest 59, nie 69. Na początku tej sceny cyfra "6" jest faktycznie nie w pełni widoczna, ale po chwili widać płaski daszek cyfry 5. Brzuszek 5 jest wtedy jeszcze niewidoczny w pełni, więc wydawać się może, że to 6, ale 6 u góry jest zaokrąglone - jak 9 u dołu, przecież to nic innego jak odwrócone względem siebie cyfry. Gdy oglądać tę scenę dalej, Holmes i Watson odchodzą od Lastrade, kamera zmienia nieco położenie, przez co 5 staje się widoczne całe, dotąd przesłaniało je nieco drzewo. Niestety bohaterowie oddalają się, przez co cyfry stają się mniejsze i rozmazane. Niemniej według mnie widać dość wyraźnie, że to 5 - teraz już nie tylko ze względu na płaski daszek, ale i niedomknięty brzuszek. Zresztą jest to moment w którym obie cyfry widoczne są całe i widać, że ta pierwsza nie wygląda jak odwrócone 9, świetnie to widać, bo przecież 9 jest tuż za 5, więc można porównać. 59.