PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238222
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Rzadkość odcinków?

ocenił(a) serial na 10

Czym jest to spowodowane?

suzzei

"Sherlock", wbrew pozorom, nie jest najważniejszą produkcją ani dla jednego ze scenarzystów, ani dla aktorów. Wobec czego mają problem z synchronizacją terminów i udaje im się to raz na jakiś czas (co rok-dwa). BBC nie przyspiesza, bo nie widzi powodu (mają tam wiele seriali o odcinkach trwających 90 minut, emitowanych po kilka raz na rok, dwa, a nawet trzy lata), producenci też nie, bo zarabiają na serialu, chociaż nie produkują nowych odcinków - taka strategia marketingowa :-)

ocenił(a) serial na 10
ACCb

Serdeczne dzięki, za taką konkretną wypowiedź :)

ACCb

Naprawdę 4 sezon będzie dopiero w 2017?

Cairns

Ale za to już od 1 stycznia :-)
A przynajmniej wszyscy mają taką nadzieję...
W każdym razie wczesną wiosną startują z kręceniem.

ACCb

Dzięki za info. Myślałam, że to jakaś pomyłka. Nie spieszą się.

ocenił(a) serial na 9
suzzei

Jest to głównie spowodowane tym, żę Benedict gra w wielu filmach i nie ma zbyt wiele czasu.

mistrz_sheldon

O, to wersja Moffata:-) Benedict akurat spokojnie mógłby znaleźć czas na grę w "Sherlocku", gdyby miał co grać (tzn. gdyby miał scenariusz). Po szumnych zapowiedziach w styczniu 2014 roku, że czwarty sezon będzie kręcony jeszcze w tym samym roku, Martin i Benedict ewidentnie czekali na wezwanie na plan. Martin nawet wspominał w jakimś wywiadzie, że spodziewał się, że będą kręcić jesienią i pewnie pod to sobie ustawiał plany zawodowe. Tymczasem nic z tego nie wyszło, Benedict obijał się przez całą końcówkę roku po jakichś imprezach typu premiera nowego jaguara w Azji czy wyścigi formuły 1, a Martin zwiedzał sklepy z płytami i kręcił teledysk :-) Prawdą jest, że obiektywnie rzecz biorąc nie da się pisać dwóch seriali jednocześnie... chyba że jest się tytanem pracy, a Moffat wielokrotnie przyznawał się, że pisze w ostatnim momencie. Oczywiście nie powie: słuchajcie, nie miałem czasu. Lepiej powiedzieć: stworzyłem wielkie gwiazdy hollywoodzkie i one teraz nie mają czasu...