PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238222
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Jak sądzicie jest gejem jak sądzi większość postaci w serialu np. pani Hudson czy też jest całkowicie aseksualny? Pewne jest tylko że nie interesują go kobiety.

ocenił(a) serial na 10
Beny1234

Przypadek Irene Adler najlepiej pokazuje, że interesują go kobiety.
A jeśli nadal nie jesteś przekonany, to poczekaj do s3e3.

Bellatrix26

To, że jest (jeśli jest) aseksualny, wcale nie oznacza, że nie interesuje się kobietami. ;)

Bellatrix26

Jeśli chodzi o Irene różnie można to odczytać. Moim zdaniem po prostu ją polubił. Wiadomo ile ludzi tyle opinii.
Zaś co do 3 odcinka 3 sezonu... Sherlock nie był zainteresowany tą kobietą. Jasno i wyraźnie zostało ukazane iż związał się z nią po to, aby włamać się do jej szefa. Co więcej w ich ostatniej rozmowie padły z jej ust słowa "nie powinieneś kłamać. Wiem jaki jesteś, ale mogliśmy się zaprzyjaźnić".
Dokładając do tego liczne aluzje ze strony bliskich mu osób - opcja geja wydaje mi się być najbardziej przekonująca.

Inezuelle

Mnie wydaje się, że Sherlock nie jest gejem.... on po prostu w ogóle nie jest zainteresowany życiem w związku. Jego pasją i jedyną prawdziwą miłością jest praca, której całkowicie się poświęca.

ocenił(a) serial na 10
Kasta28

Też tak uważam.

ocenił(a) serial na 9
Kasta28

Nie sądzę, by tak było. Moffat i Gatiss chcieli, żebyśmy tak myśleli. Patrząc na wydarzenia z trzeciego sezonu, zdecydowanie kłóci mi się to z opinią, że dla Sherlocka nic nie jest tak ważne jak praca.