PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 240 tys. ocen
8,5 10 1 240230
7,9 53 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Postanowione. Ponadto spełniły się nasze 'obawy' co do przeniesienia Sherlocka do NY.
Nie będę się na ten temat rozwodzić, zapraszam do lektury:

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news/legal-thriller-looms-as- sherlock-takes-his-caseload-to-new-york-6292682.html

http://www.deadline.com/2012/02/jonny-lee-miller-to-play-sherlock-holmes-in-cbs- pilot-elementary/

cocaine_dancer

A mieli kilka lat temu serial "New Amsterdam", który był oryginalny i miał sporo niewykorzystanego potencjału, ale się nie wysili i skończyło się na jednym ' ok' sezonie. Teraz Anglicy robią znów coś genialnego i jak na hura Amerykanie muszą kopiować i raczej nie wyjdzie im lepiej. Jeśli rzeczywiście zagra tam Jonny Lee Miller to będę kuszona zobaczeniem, ale nie wiem czy to zrobię. Mam coraz większy wstręt do kina i telewizji Amerykańskiej... :/

Nela

Oh, i jeszcze jedno: ciekawe kiedy wezmą się za Downton Abbey US XD

cocaine_dancer

No bez jaj! Jonny Lee Miller?! Poważnie?!
Przecież fani Cumberbatcha go zjedzą. A fakt, że razem grali w Frankensteinie tą samą rolę, raczej nie pomoże.
Poza tym, jak już przenoszą akcję do Nowego Jorku, to może niech będą konsekwentni i zatrudnią amerykańskiego aktora z prawdziwego zdarzenia...

ocenił(a) serial na 10
cocaine_dancer

I jeszcze niech powiedzą, że to zupełny przypadek, że grali razem we Frankensteinie. Jasne. Żeż no, nie mogą zrobić czegoś oryginalnego, własnego? Jest przecież sporo dobrych amerykańskich seriali kryminalnych (np. Castle, Monk, NCIS), więc jak chcą to potrafią.
Niech się jeszcze okaże, że Watsona będzie grał ktoś, kto gdzieś grał razem z Freemanem. :/

Basiek11

Billy Boyd albo Dominic Monaghan tak, żeby jeszcze nawiązać do nowej roli Freemana w Hobbicie ;D

ocenił(a) serial na 9
Basiek11

Watsona ma grać kobieta... Żenada :/ Zastanawiam się, czy nie oglądnąć tego serialu dla podziwiania idiotyzmów, jakie niektórzy potrafią wyprodukować. Ale boję się, że do reszty stracę wiarę w ludzkość.

ocenił(a) serial na 10
Rachel3

Tak, słyszałam o tym... Miałam ochotę zawołać "Kopernik też była kobietą!!" XD
Nie trać wiary w ludzkość! Skoro znaleźli się tacy, którzy potrafią wyprodukować coś takiego jak "Sherlock" to jest jeszcze nadzieja!

cocaine_dancer

http://www.youtube.com/watch?v=MOXnQLiMTpw&feature=related wszystko o tej nowej produkcji. Mitchell i Webb oficjalnie prorokami. XD

ocenił(a) serial na 8
Nela

Uwielbiam ta pare :D

cocaine_dancer

Czy to znaczy, ze najbliższe 3 zaplanowane odcinki Sherlocka (tj. 2013 r.) będą nakręcone z innymi aktorami i w innym mieście...? W NY, bez Benedicta Cumberbatcha?
Czy nasz Sherlock będzie kręcony normalnie, a oprócz tego Amerykańska telewizja przedstawi swoją własną wersję Sherlocka Holmesa W Nowym Jorku?
Bo już nic z tego nie rozumiem, może mi ktoś to wyjaśnić? ;>

warren2

Będzie nowy Sherlock, amerykański. Brytyjski będzie dalej kręcony, oczywiście. Te produkcje oficjalnie nie mają ze sobą związku.

angazetka

Ufff! Dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź! :) Uspokoiłaś mnie, ja już tu prawie zawału dostałam :)

cocaine_dancer

Zamierzam zignorować tę amerykańską wersję. Mam dość tolerancyjny gust filmowy, ale są pewne granice. To już czysty idiotyzm. Producentom gorąco i złośliwie życzę spektakularnej porażki:)

ocenił(a) serial na 10
cocaine_dancer

No dajcie spokój...co to za pomysł w ogóle. Amerykanie potrafią robić dobre seriale ale kręcenie ichniejszej wersji Sherlocka to już przesada. Tym bardziej, że akurat teraz brytyjska wersja się rozkręca, jest moim zdaniem świetna i w Sherlockowskim stylu (jakkolwiek to rozumieć) który Amerykanom raczej trudno będzie uzyskać chociażby bez na przykład... Londynu? hah, śmieszy mnie to po prostu ;d A jeśli ich pomysłem na serial jest "unowocześnienie" Sherloca to Brytyjczycy już to przecież po części zrobili i to ze smakiem, z umiarem. Jednak wiemy, że Amerykanie muszą mieć wszystko "bardziej" i "naj"... Sorry, jeśli kogoś uraziłam tym stwierdzeniem ale takie jest moje zdanie.

cocaine_dancer

Czemu nagle takie zainteresowanie tą postacią teraz? Bo film odniósł sukces? Obejrzę, ale z ciekawości tylko. Coś mi się wydaje, że to będzie gorsze niż film z Robertem

ocenił(a) serial na 10
cocaine_dancer

Ciekawe jaki to będzie miało to związek z Sherlockiem oprócz tytułowego bohatera ;/ porażka...

Nimfadora_2

Ja bym napisała wręcz "...oprócz imienia tytułowego bohatera... ".

ocenił(a) serial na 10
elfka77

No teoretycznie on tam ma być jakimś detektywem czy coś, no nie? (Chociaż w sumie po tym co słyszę to można się spodziewać naprawdę wszystkiego ;/) Obawiam się, że szykuje nam się kolejny amerykański gniot.

Nimfadora_2

No wiem,żartuję ;) może coś z samym Sherlockiem też będzie miał wspólnego.

ocenił(a) serial na 10
elfka77

Szkoda, że zamiast takiego Sherlocka jakie zaserwowało nam BBC i nawet film (mi tam się podobał :D) wykorzystuje się po prostu nazwisko i imię znanego bohatera, a nie odtwarza tego klimatu (no bo serio, Watson kobietą? bez przesady) :P

ocenił(a) serial na 10
cocaine_dancer

http://www.youtube.com/watch?v=9jasFrTDJK8 - czyżby to było to? o.O

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

ouuu...na to wygląda...
jeśli właśnie o tym dyskutujemy to nie przekonuje mnie ten fragment jakoś. I nie sądzę by zrobiła to reszta filmu ;p Może i jestem uprzedzona ale od początku ten pomysł mi się nie podobał. Nie ten klimat, nie to miasto...

ocenił(a) serial na 10
godzia

Dla mnie wygląda nie jak całkiem "nowy" Sherlock (bo i ten z RDJ i z BBC były inne), a raczej jak podróbka (tylko taka hm... bardziej amerykańska) tego BBC. Z uprzedzeniem mam podobnie ;)

ocenił(a) serial na 10
Nimfadora_2

Jak dla mnie to kolejna próba amerykańców dla kasy... Tak jak z różnymi dobrymi filmami (rec, kolacja dla palantów) tak teraz biorą się za serial... Oryginału raczej nie dogonią, a Moriartego nie mają szans stworzyć tak dobrego jak zagrał go Andrew Scott.