PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 238497
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

O mój Boże. Tak zajebistego odcinka jeszcze nigdy nie było!!! Co sądzicie? Wszystko się wyjaśniło, pięknie ułożyło, emocje od początku do końca, siedziałam jak na szpilakach. Idealnie <3

charmingasia

Kto pamięa serial, mniej więcej z okresu 1987-89, akcja się dzieje w XIXw. chyba wsi, albo australijskiej, nowozelandzkiej, albo angielskiej. Kobieta mieskzająca na wsiopiekowała się niepełnosprawnym, jeśli pamiętam mężem. Leciało to w nocy w soboty lub niedzielę.

charmingasia

Chyba raczej tak durnego...

charmingasia

Jak dla mnie najgorszy odcinek, zahaczający o sci-fi. Ogólnie sezon 4-ty najsłabszy, oczko w dół za cały serial przez ostatni sezon.

ocenił(a) serial na 10
charmingasia

Ja powiem inaczej. Znowu udało się mnie zaskoczyć. Rewelacyjny pomysł z tą siostrą.

charmingasia

To Sherlock czy James Bond? Bo ostatnio to już nie detektyw a jakiś agent...

ocenił(a) serial na 10
charmingasia

Według mnie lepiej by wyszło, gdyby zrobili z niego 2 odcinki, wydaje mi się że pominęli kilka wątków i cały odcinek był taki jakiś... messy

ocenił(a) serial na 10
charmingasia

Genialny odcinek i przykre, że już zakończone. Najbardziej poruszył mnie motyw końcowy na skrzypcach, świetna nuta... Od razu mi się przypomniał Forgiven na fortepianie przez Lucyfera. Ta muzyka klasyczna potrafi poruszyć :)

charmingasia

Dla mnie najgorszy jak do tej pory z całego serialu.

charmingasia

Niby fajny ale... w kilku miejscach dość mocno nie trzymał się kupy. No sorry ale ta siostra to... miałam wrażenie, że do tego uniwersum wkradł się jeden z xmenów czytających w myślach. Naprawdę dziwie się, że jej nie wyeliminowano, że tak powiem, dla większego dobra. Nawet na więcej niż jeden sposób tak dla pewności, że jakimś cudem nie przeżyła.

ocenił(a) serial na 6
szepcik

Wreszcie skończyłem finałowy sezon.Ostatni odcinek momentami przypominał ,,Piłę''.Szkoda,że tak nie wyglądał cały serial,bo miejscami mocno przynudzał.Jednego nie można odjąć ,,Sherlock''.Mamy tutaj do czynienia z rewelacyjną parą głównych postaci serialowych,a zwłaszcza Watsona.

użytkownik usunięty
mackal83

Ostatni odcinek byl strasznie glupi. Tylko naiwne dzieciaki moga sie podniecac taka bajeczka. Panienka opanowala wiezienie normalnie zenada.

ocenił(a) serial na 8
charmingasia

Godny finał. Przy okazji powtarzania nowego "Sherlocka" czytałem sobie "Księgę wszystkich dokonań Sherlocka Holmesa" i choć jeszcze nie skończyłem, bo serwuje sobie od czasu do czasu kilka noweli, to widziałem niejedno nawiązanie w serialu. Ogólnie twórcy podeszli do literackich pierwowzorów z wielkim szacunkiem, sporo zmieniając, ale w zasadzie nigdy na minus, bo konwencja unowocześnienia wątków po prostu tego wymagała.