Zapowiedź ostatniego odcinka: http://www.youtube.com/watch?v=MimV42deNMA
Będzie trzeci sezon, czy go nie będzie - oto jest pytanie.
Ja z zasady nie oglądam zapowiedzi, ale chętnie zobaczyłbym filmik zamieszczony na blogu Watson'a - http://www.johnwatsonblog.co.uk/blog/16amarch
Pytanie, czy tylko mi on nie działa? :/
Mogą obejrzeć tylko osoby, które mieszkają w Wielkiej Brytanii, ale na youtube już został zamieszczony :)
http://www.youtube.com/watch?v=enIwRGc8XlM
Moffat kiedyś stwierdził, że zależy to głownie od dostępności aktorów. wszak premiera drugiego sezonu właśnie dlatego się tak przeciągała. jak na razie oglądalność tego sezonu jest wyższa niż poprzedniego(co prawda niewiele drugiego odcinka, ale zawsze), co dość dobrze wróży. mam wielką nadzieję, że jednak powstanie jeszcze co najmniej jedna seria. choć i tak dzięki formatowi odcinków otrzymaliśmy więcej, lepiej i szybciej niż w przeciętnym filmie.
a teraz będę z niecierpliwością i lękiem wyczekiwać niedzieli.
No właśnie z tą dostępnością może być trudno. Benedict Cumberbatch (serialowy Sherlock) jest teraz bardzo zajęty. Pojechał do Stanów zacząć "Star Trek 2" i jeszcze kontynuuje "Hobbita". W wywiadzie powiedział, że może być trudno pogodzić jeszcze kręcenie kolejnego sezonu "Sherlocka" :(
Zostaje nam poczekać do niedzielnego odcinka. Po nim może coś konkretnego nam powiedzą.
Rok to chyba dość długo, żeby wywiązać się z dwóch ról, chociaż co ja tam wiem. Zresztą, ja tam mogę czekać nawet dłużej. Bo warto ;) Na ten sezon trzeba było czekać prawie półtora roku i jak na razie jest rewelacyjnie. Bądźmy dobrej myśli.
Pewnie i tak zakończą cliffhangerem, jakby nie było ;D
Haha, jeśliby się trzymać "The Final Problem", to nawet cliffhangerem dosłownym :P
Też mogę czekać, tylko niech będzie na co :)
Niechcący sobie zaspojlerowałam na własne życzenie. Jeśli te zdjęcia z planu będą cliffhangerową sceną, to ja chyba obejrzę ten odcinek przed początkiem trzeciej serii. Inaczej całą sesję będę przeżywać... ;p
Tak ;/ Sztuk dwie. Staram się o tym nie myśleć i wmawiam sobie, że nie wiem nic o kolejnym odcinku, działa ;D
No tak, to jest akurat prawda, tylko wiesz jak wróci do Wielkiej Brytanii kręcić Sherlocka, to wtedy też to trochę zajmie.
Więc sądzę, że jeżeli będą mieli w planach kolejny sezon Sherlocka, to pojawi się w tv za około 1,5 roku jak nie później.
Tak, uważam, że warto byłoby tyle czekać :)
Ale przecież on w tych filmach nawet głównych ról nie ma? Czy tak? Nie popadajmy w skrajności, tylko let's keep calm and wait for the last episode in the series :D
Na jutjubie w różnych komentarzach są jakieś przebłyski, że niby kolejny sezon będzie na pewno, ale kto tam ich wie.
Cumberbatch i Freeman w wywiadach wyrazili chęć nakręcenia 3 sezonu, więc myślę, że szanse są duże. Nie pamiętam tylko, kto powiedział, że nie wcześniej niż w 2013 roku... Moffat? Hmmm... Skleroza nie boli. :D
Byłaby to bardzo dobra wiadomość :) Można poczekać znów dłużej, aby tylko wrócili w tak dobrym stylu, jak w tym sezonie.
Czasu nigdy zbyt wiele. Nawet się nie spodziewałam wcześniej niż w 2013 - jak będzie koniec świata, to się zirytuję :D
Poza tym kto by nie wyraził chęci nakręcenia kolejnego sezonu tak dobrze przyjętego serialu... ;> Który ani się nie przejadł, ani nie wyczerpał formy - jak na razie. Inny pomysł na każdy odcinek, żadnych zapychaczy... Nie ma cudów, 3 sezon będzie! ;p
<jeszcze niecałe 48 godzin...>
To prawda :) na dobry serial warto czekać!
Dokładnie, taki sukces, to na pewno mają w planach 3 sezon :)
padłam i nie mogę się podnieść, absolutne mistrzostwo, jeżeli nie będzie następnego sezonu, to już nigdy nie zaznam spokoju w swoim życiu
Live streamu nie polecam, widziałam w sumie może z 50% odcinka, nie mówiąc już o trzeszczeniach i innych niespodziankach, ale mimo to: zgadzam się, tymczasowo zniszczyli mi psychikę .________.
Nie wiem jak oni to wyjaśnią w trzeciej serii, ale <SPOILER>
<SPOILER>
<SPOILER>
przez chwilę bałam się, że nie ma szans na III serię. Cały czas miałam nadzieję, że przed samymi napisami, Sherlock jeszcze się pokaże, ale to co przeżyłam przez ostatnie min, było straszne ._.. W każdym razie szukam cały czas wyjaśnienia, co to było jak nie Sherlock i jak mu się udało wyjść z tego cało, ale nie wiem i jeszcze dłuuugo się nie dowiem. I nie mogę uwierzyć, że już nie będzie Moriaty'ego .____. </spoiler>
SPOILER
Ja się załapałam na ostatnie 5 minut livestreamu, więc oglądałam ten odcinek od momentu jak stał na krawędzi.
Ludzie, to jest dopiero przeżycie. xD
To jest teraz moja wersja tego, co się stało: http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_lxv4jwIM921qgoguro1_1280.png
I będę się jej trzymać.
Tak, Molly maczała w tym palce. Jak? Jeszcze nie wiemy. Ale przez moment... No cóż, chusteczkę miałam przy sobie, na szczęście ;)
Nie pamiętam. Fragoom powiedziała, że zrobi powtórkę za 10 min, ale nie spojrzałam, która była wtedy godzina... ;) W każdym razie za kilka minut powinno się zacząć.
dokładnie, chcę iść spać, jutro do pracy, a sherlock totalnie mną zawładnął i mam wrażenie że nigdy nie dojdę do siebie :O