Shinsekai Yori

2012 - 2013
8,0 2,4 tys. ocen
8,0 10 1 2443
Shinsekai Yori
powrót do forum serialu Shinsekai Yori

Trafiłam na nie całkowicie przez przypadek, ale pokochałam od pierwszego odcinka.
Wspaniały klimat i historia, która wciąga od pierwszych słów aż po ending, (który jest
przepiękny). Historia, która wzrusza i ofiaruje wiele niespodzianek i emocji. Jak najbardziej
polecam :)

użytkownik usunięty
susanstohelit

a jestes w wstanie podac cos podobnego ale skonczonego bo ja nie lubie czekac na kolejny odcinek

użytkownik usunięty

fock gdie edytowac odp? za kare bede na filmwebie brzydko pisal ;p

użytkownik usunięty

usemka pszypatek puty

użytkownik usunięty

hahahaha

ocenił(a) serial na 8

Niestety nie :C chociaż ... nie, sama szukam czegos ciekawego. niestety sezon zimowy nie przyniósł nic ciekawego :c
Jeżeli znasz coś ciekawego to proszę podziel się !! :D

~Sue-chan

susanstohelit

ostatni serial, ktory wzbudzil we mnie takie emocje i refleksje byl "Neon Genesis Evangelion" przeszlo 10 lat temu. znaczy sie, serial sam w sobie byl taki "lekkawy", dopiero pod koniec zaczal byc bardziej mroczny, a nawet depresyjny. natomiast final - "end of evangelion" zryl banie maksymalnie :P
osobiscie, polecam obejrzec dokladnie cala serie, badz co badz zzycie sie z bohaterami na przestrzeni tych kilkudzesieciu odcinkow niesamowicie wzmaga odczucia na samym koncu serii ;)

użytkownik usunięty
Verauko

widziałem i serial można obejrzeć ale finału nie polecam bo jest o niczym

użytkownik usunięty
susanstohelit

Racja jest cudowne. Jakiś tydzień temu obejżałem całe w 1 noc. Zdecydowanie muzyka na plus, WIELKI PLUS. Sama historia o zamkniętej i kontrolowanej społeczności bardzo dobra, selekcja jednostek itd - lubie takie klimaty. Z podobnych to oglądałem No.8 i podobno Guilty Crown też zahacza ten temat. Jeszcze ostatnio ogladałem Hakkenden: Tōhō Hakken Ibun ale to juz inny typ - mnie się podobało bardzo, w lato 2 seria.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
susanstohelit

Racja jest cudowne. Jakiś tydzień temu obejrzałem całe w 1 noc. Zdecydowanie muzyka na plus, WIELKI PLUS. Sama historia o zamkniętej i kontrolowanej społeczności bardzo dobra, selekcja jednostek itd - lubie takie klimaty. Z podobnych to oglądałem No.8 i podobno Guilty Crown też zahacza ten temat. Jeszcze ostatnio ogladałem Hakkenden: Tōhō Hakken Ibun ale to juz inny typ - mnie się podobało bardzo, w lato 2 seria.
Pozdrawiam _

ocenił(a) serial na 8

I Gulity Crown i Hakkenden znane :)

susanstohelit

hola hola, jaki ending? :P przeciez serial sie jeszcze nie skonczyl. dopiero wypuszczono 21 odcinek, a jest ich 25.

ocenił(a) serial na 6
Verauko

Endingiem zwykle się nazywa końcową muzykę - myślę, że o to w tym przypakdu chodziło ;)

glow-worm

faktycznie. ma sens ;)

ocenił(a) serial na 9
susanstohelit

Zgadzam się z tobą, moim zdaniem to anime miało bardzo ciekawą i taką inną fabułę, dzięki której jeszcze bardziej było interesujące. ;-)

Tari12

ale poplakalam sie na ostatnim odcinku XD

ocenił(a) serial na 9
Verauko

a ja o dziwo nie :D

SPOILER
ale to oczywiste było według mnie, że oni będą razem, i jeszcze do tego maja dziecko <3 ;D

Tari12

i jeszcze plakalam jak bobr jak saki przypomniala sobie shuna i widzi go na jawie. az na sama mysl lza mi sie kreci :D

a propos malzenstwa na koncu - ciesze sie, ze w koncu pojawil sie jakis optymistyczny akcent :). od samego poczatku czulam, ze beda razem :D

ocenił(a) serial na 8
Verauko

Dwa ostatnie odcinki płakałamprzez całe 20kilkaminut :Calezakończenie było cudowne, ale dalej czuję pewien niedosyt :)

ocenił(a) serial na 8
Tari12

Anime z tego sezonu pt Shingekei no Kyojin :) warte uwagi :D

ocenił(a) serial na 9
susanstohelit

ha ;d oglądam, oglądam, i nawet czytam mangę ! :)

susanstohelit

Tez ogladam. Fenomenalne. Takie kripi, ze wlos sie na glowie jezy. Bardzo podoba mi sie pomysl z tytanami pozerajacymi ludzi :)