PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655013}

Shinsekai Yori

2012 - 2013
8,0 2,4 tys. ocen
8,0 10 1 2436
Shinsekai Yori
powrót do forum serialu Shinsekai Yori

człek potrafił używać szmocy lepiej niż w wojenkach gwiazdkowych?!? sam się czasem
zastanawiałem i znalazłem obraz świata w którym takie coś istnieje. zgadzam się z autorem.
doprowadziłoby to do zniewolenia człowieka w każdej zewnętrznej postaci - normalnej i każdej innej.
bardzo smutne w swej wymowie anime.

czytałem różne komentarze na różnych stronach w których narzekano na śmieszne erotyczne sceny.
przyznam że mogłoby ich nie być, ale pokazują co się dzieje z umysłami tych ludzi, więc dla mnie
fabularnie mają sens i radziłbym jak ktoś nie lubi, nie zrażać się podczas seansu - raptem 2 czy 3
sceny z tego co pamiętam w całym serialu.

ocenił(a) serial na 10
hopocek

Zgadzam się cały serial jest trochę smutny. A zakończenie jest takie słodko-kwaśne. Niby jest już dobrze, niby żyją w pokoju i chcą stworzyć lepszy świat, ale to jakby oczywiste, że jest bardzo nikła szansa na to, prawie żadna.

ocenił(a) serial na 9
Prometeusz

Trochę smutny? Nic smutniejszego nigdy nie powstało. I to zarówno odnośnie anime jak i filmów aktorskich.

A zakończenie jest dobre tylko dla głównej bohaterki i Satoru. A zastanów się ile wcześniej było dramatów i śmierci.

ocenił(a) serial na 9
hopocek

W tym anime nie było erotycznych scen. Erotyczne były w powieści, ale z anime je usunięto.

Musisz wiedzieć, że ich relacje seksualne były takie jak u Bonobo, ale z małymi wyjątkami żeby dziewczynki nie zaszły w ciążę.

Dlatego właśnie zalecany był seks homoseksualny bo nie powodował takiego ryzyka.