Pierwsze 3 odcinki i moje przemyślenia wyglądały tak:
Producent przeczytał scenariusz i zdał sobie sprawę, że wziął już kasę z netflixa, ma mało czasu na realizację, a wycofanie się jest nie możliwe, bo już część kasy wydał.
Jak wyjść z takiej patowej sytuacji? Zatrudnię sobie dwóch świetnych aktorów i jakoś to będzie.
I mam wrażenie, że ten pomysł mu się udał. Przed absolutnym gniotem uratowali go Carell i Malkovich. Momentami gra tych aktorów była wyjątkowo świetna. Fabuła również była czymś nowym i zapowiadała coś interesującego...niestety wykonanie okazało się katastrofą. Scenarzysta przedstawił nam dwie największe potęgi świata jako totalnych debili. Amerykanie korzystają na księżycu z usług budowlańców z portalu złota rączka, a astronautami zostają ludzie, którzy jeszcze kilka miesięcy wcześniej byli licealistami. Do tego należy dodać, że są totalnymi debilami z IQ mniejszym niż 50 myląc łopatę z kluczem francuskim. Dlaczego napisałem, że dwa mocarstwa skoro głównie widzimy w filmie USA? Wystarczyła mi ostatnia scena, gdy dwa pojazdy zwaśnionych państw mijają się na księżycu i nikt absolutnie nikt na to nie reaguje, po czym widzimy zdziwienie jednej z grup, że tamci zniszczyli im bazę. Mamy też agenta rosyjskiego, który szpieguje na rzecz swojego kraju w rosyjskim mundurze na terenie tajnej bazy USA, każdy o tym wie i nawet sam prezydent USA mu pomaga. Zastanawia mnie więc po co USA CIA? Kobieta z więzienia o zaostrzonym rygorze ucieka bez problemu. Gdyby ten film był nakręcony w konwencji Nagiej Broni to jeszcze mogę to zrozumieć, niestety scenarzysta chyba sam nie wiedział w jakiej formie ten film powinien się ukazać. Myślę, że to będzie pierwszy i ostatni sezon tego serialu. Koszt obu aktorów musi być znaczny i wątpię aby film z tak kiepską notą dostał zielone światło na drugi sezon. Co wy o tym sądzicie? Gniot czy nie gniot?
może nie zauważyłeś ale Steve Carell jest współtwórcą tego gniota. Dobrzy aktorzy nie uratują nieśmiesznej komedii. Panowie zgarneli pewnie niezłą sumkę od Netlflixa, drugiego sezonu raczej nie będzie. End of storry