Końcówka mnie bardzo zaskoczyła, nie spodziewałam się, że boss Jake'a będzie ojcem Liv.
Cieszę się, że Cyrus w końcu pokazał, że ma jakieś skrupuły. Nigdy nie rozumiałam tej jego
dziwnej przyjaźni z Liv. Wycinał jej większe świństwa niż Mellie i cała reszta razem wzięci.
Szkoda, że taśma z nagraniem Liv i Jake'a miała tak słabe zastosowanie - Fitz praktycznie się
tym nie przejął.
Największym minusem tego serialu jest bolączka, na którą cierpi większość produkcji obecnie
- ciągle wałkują ten sam wątek. W przypadku Scandal jest to opcja, że Liv już jest z Fitzem, ale
na końcu i tak się wycofuje. Nuda.
Ciekawe co tatuś zrobi z Jake'm.
Czekam na następny sezon.
Mnie tak samo końcówka odcinka zaskoczyła całkowicie. Wstałem i powiedziałem "O ku***" z wrażenia.
Cyrus w ostatnich kilku odcinkach grał doskonale. Wszystkie dialogi i sceny z jego udziałem były świetne. W końcu użył broni ostatecznej i moim zdaniem zakończył związek Olivii i Fitza już całkowicie, mam nadzieję, bo jeżeli ich wątek powtórzy się w 3 sezonie to padnę trupem.
Co tatuś robi z Jake'iem ???
To samo co z Huckiem. Zamkną go tam na kilka miesięcy, zrobią mu porządne pranie mózgu, zmuszą go do zapomnienia o Olivii. Wypuszczą w 3 sezonie by robił jeszcze większy ferment.
Mnie osobiście ciekawi kto wypuścił informację o romansie. Podejrzewam Mellie, która w momencie poczucia, że odzyskała kontrolę zaatakowała w swojego największego wroga z całej siły. Metamorfoza Quinn jest interesująca, to jak oglądanie narodzin nowego agenta B613. Dziewczyna przekroczyła tę linię, już nie ma powrotu. To uderza mocno w Hucka. Do tego dochodzą przypuszczenia jakie intencje ma ojciec Olivii wobec córki. Wiemy, że już raz wydał na nią wyrok śmierci więc to człowiek nieobliczalny i nie przewidywalny. Być może główny wróg na pierwszą część nowego sezonu.
Scandal jest najlepszym serialem pod względem intrygi obecnie emitowanym w TV i długo nie będzie miał godnego następcy. A pomyśleć, że zaczynał od 7 odcinków z dużą szansą na cencela.
Mellie byłaby głupia, gdyby to zrobiła. Ona odpada. Nie wsypała Fitza w momencie kiedy ją zostawił, to na pewno nie zrobiłaby tego w momencie, kiedy go odzyskała.
Nie do końca rozumiem co tatuś Liv planował z Jake'm. Jake nie wiedział, że jego szef jest jej ojcem, to pewne. ale skoro Jake chciał bronić Liv i dlatego zabił tę kobietę, która przyszła do mieszkania Liv, dlaczego tatuś kazał zamknąć Jake'a w lochu?
Uwielbiam Tony Goldwyna, dla niego oglądam ten serial, ale Liv ma zdecydowanie więcej chemii z Jake'm. Poza tym uwielbiam Mellie, jest idealną pierwszą damą. Republikański prezydent z czarną żoną - never ever. Dobrze, że porzucili ten wątek, bo zrobiłby się z tego serial sci-fi.
Jake wylądował w dziurze, bo zlekceważył rozkaz i zabił jedną z nich. Ciężko jest znaleźć odpowiednią osobę do tak specyficznej jednostki jak B613 więc bardziej się opłaca zrobić pranie mózgu jej członkowi, który ma "umiejętności" niż szkolić kolejnego agenta.
Dwa, zakochał się w Olivii. Tego nie było w planach.
a wlasnie mi się wydaje, że to Mellie wypuściła Olivie ;)
a była przekonana że Fitz do niej nie wróci - praktycznie już był z Liv, widziałam jaka była zaskoczona powrotem Fitza ;)
Uwielbiam ten serial! Finał bardzo mi się podobał. Chociaż też denerwuje mnie ten wątek Fitz-Liv niby są razem niby nie. Szkoda, że David Rosen nie zostanie z ekipą Olivii, liczyłam na to, że jeszcze coś będzie między nim, a Abby. Ale kto wie może w następnym sezonie też będzie regularnie na antenie. Motyw z tatuśkiem był nie do przewidzenia. Szkoda, że teraz będzie czekanie :) Polecacie może jakieś inne seriale warte uwagi?
Mogę Ci polecić całe mnóstwo ciekawych seriali tylko powiedź co Cię interesuje.
Np. oglądam jeszcze Greys Anatomy, Continuum, The good wife, Revenge, Pretty little lairs, Hart of dixie, Orphan Black :)
Suits i White Collar na początek proponuję.
Ewentualnie może zamiast White Collar, Covert Affairs.
obejrzałam Suits i bardzo mi się podoba :) pierwszy odcinek Covert Affairs jakiś średni, rozkręci się później?
Później powinno być lepiej, gdy Annie już jakoś dojrzeję i stanie się bardziej doświadczoną agentką. Najlepiej moim zdaniem i tak wypada 3 sezon.
wiesz, nie chcę Cię zmartwić, ale w 3 sezonie raczej powrócą z wątkiem Fitz-Olivia. bo ich związek w sumie jest ważny, oni się kochają itd. może nie będzie to takie nudne jak Ci się wydaje i może nie tyle co Cię zaskoczy, a nawet wciągnie ;) serdecznie pozdrawiam ;)
Zabawne, bo w momencie, gdy mowa było o Olivii jako o przyszłej pierwszej damie, zaczęłam się zastanawiać, skąd ona tak naprawdę się wzięła (rodzina, wykształcenie itd.). A tu niebawem odpowiedź - i to taka niespodzianka... Z relacji ojciec-córka można będzie skonstruować minimum dwa sezony :-)
Olivia mi jakoś nie pasuje na pierwszą damę. Wydaje mi się, że ona sama by tego nie chciała, nie byłaby szczęśliwa.
w zeszłym roku obejrzałam pierwszy sezon i jakoś zapomniałam o tym serialu, bo nudnawy mi się wydawał. Od soboty chorowałam i nie miałam co robić, to zaczęłam drugi sezon i tak mnie wciągnęło, że aż do końca obejrzałam ;) Po prostu jestem w szoku tym, co się zdarzyło w ostatnim odcinku. Jakby nie patrzeć Fitz jest idiotą! To, że go Olivia nie chce, nie oznacza, że od razu musi się przyklejać do Pierwszej Damy. Moim zdaniem do Olivii najbardziej pasuje Jake. Mam nadzieję, że razem będą.
Nie ogarniam tatuśka Liv. Jak podły musi być, skoro chciał zabić własną córkę? A teraz co? Nagle sobie przyjeżdża i ją wciąga w limuzynę? Nie mogę się doczekać dalszych losów bohaterów. Swoją drogą ciekawe czy Cyrus wie, że to ojciec Olivii.
Moim zdaniem to nie ojciec Olivi chciał ja zabic tylko Cyrus. w 20 odcinku poszedł do Millie i powiedział a gdybym pozbył się Olivi ? Potem dzwoni probujac zabrac Jake z posterunku alke ten zostaje... potem sytuacja się normuje a potem przychodzi kobietka agent i probuej ja zabic. Wydaje mi sie ze Cyrus wziął kogos innego zeby nikt sie nie domyslil ze kobieta jest agentem zabojca albo dlatego ze juz wiedział iż jego posłannik nie żyje przez Quin .
Cała sytuacja z Cyrusem nie jest zakończona. An Zabił Amandę tanner i zlecił kilka innych szemranych zadań "swojemu facetowi". Nie wiem kto chciał zabić Olivię, ale kobieta pracowała dla ojca Olivii. Jednak pewnie się okaże co innego w nastęnym sezonie. Zastanawiam się kto wydał Olivię prasie. Może to jej ojciec.
Mi się wydaje ze to na pewno będzie ojciec Olivi. Powiedział , że się nią zajmie więc chyba o to chodziło ( odsunął ja od prezydenta poprzez wyjawienie jej imienia jako jego kochanki )
Mianowicie mam nowy trop , zlecenie zabicia Olivi wydał Billy Chambers ! ze względu iż nie chciał aby rozpowiedziała i drążyła temat że to on jest Albatrosem, chciał ją zniszczyć ze względu że ona zniszczyłą jego.
a mi się wydaje, że to Mellie wypuściła Olivie ;)
a była przekonana że Fitz do niej nie wróci - praktycznie już był z Liv, widziałam jaka była zaskoczona powrotem Fitza ;)
Tak naprawdę po 2gim sezonie Olivia wkłada biały kapelusz a stała się złą postacią - odbija cudzego męża, fałszuje wybory, jest współwinna śmierci 7 osób od bomby... Prezydent za to jest rozkapryszonym egoistą który myśli du.pą i to czego chce zdobywa krzykiem. Najbardziej mi żal Mellie która na swój sposób ma prawdziwe spojrzenie na świat i na pewno jest jej przykro że zmarnowała życie przy osobie, która jej nie docenia... lubię też aktorstwo Cyrusa, zwłaszcza momenty w których się wścieka