Już 4 seria PB nie wiem co robi na świecie.Czy już każdy fajny serial jaki powstanie będzie 'skazany na śmierć'? Chyba że wrócą do Fox river w 5 i zrobią powtórkę z rozrywki. Uśmiałabym :D
Nie będzie. Z powodu braku oglądalności ostatnim odcinkiem będzie najprawdopodobniej 4X13. Nie będzie pełnego sezonu, decyzją FOX-a. I bardzo dobrze :) Bo żenada goni farsę, z odcinka na odcinek jest gorzej.
Jak znam życie to Scofield się ożeni z Sarą, Lincoln kupi sobie koszule, Sona zostanie odbudowana i wszyscy więźniowie lojalnie wrócą do paki, Mahone założy nielegalną plantację veratrilu, Sucre wróci do Maricruz, Bellick trafi do Kanadyjskiego więzienia, a T-Bag bedzie miał protezę jak w Gwiezdnych Wojnach.
Albo jeszcze gorzej....
wytwornia powaznie mysli o szybszym zakonczeniu 4 sezonu, wcale sie nie dziwie w tym sezonie jak narazie mamy najwiecej absurdów i niedorzeczności. Pierwsze dwa sezony to bylo cos. Bede ogladał dalej ta serie bo jak zacząłem to chce skonczyc.
Według mnie dwa pierwsze sezony były w miarę spójne i logiczne: w pierwszym ucieczka z więzienia, w drugim ucieczka przed pościgiem. Na upartego można było jeszcze dołożyć trzeci, w którym byłaby jakaś ostateczna rozprawa z Firmą, ale nie w taki niedorzeczny sposób jak to ma miejsce w obecnym czwartym sezonie. Wyemitowany trzeci sezon z akcją w Sonie był typową zapchajdziurą dla rozciągnięcia serialu i nie miał żadnego sensu, zwłaszcza że gość, którego cały sezon wyciągali z kryminału ginie w pierwszym odcinku kolejnego sezonu.