[SPOILER]
Co sie stało z pieniędzmi, które miał ostatecznie T-Bag w 3 sezonie?
Pózniej jakos umknal mi ich watek, tak o nie walczyli, a w koncu nie wiem co sie z nimi
stało.
Pod koniec 2 sezonu chyba, na łódce, w Panamie, gdzie spotkali sie Michael, Lincoln i Sara, znalazł ich Kim, tak sie stało, ze pieniadze wyladowaly w wodzie, Kima zastrzeliła Sara, uciekli do budynku w lesie nieopodal, gdzie Michael przyznal sie policji, ze to on zabił Kima, tak wyladawal w Sonie.
Tak jak pisze Szwabo. Cała sytuacja wyglądała tak
Lincoln do Kim: Weź pieniądze i nas puść
Kim:Te drobniaki ?
i kopnął torbę z kasą do wody
Później jeszcze było wspominane o kasie. Jak lincoln rozmawiał w Amerykańskiej ambasadzie o aresztowaniu brata i spytał się czy nie znaleziono czasem żadnej torby... odpowiedź była , że nie i tak właśnie się skończył wątek kasy w prison break ;-)
a co z T-Bagiem? na początku 4 sezonu płaci prostytutce i z wielkim plecakiem, łudząco podobnym do tego z milionami Charlesa Westmorlanda, chciał wybrać się do Stanów. Hm? Bo tego nie rozumiem za cholere, niech mi ktos wyjasni, będe wdzieczna :)
MOŻE KTOŚ BARDZIEJ UWAŻNY ode mnie jest w stanie to wytłumaczyć? Kasę kopnął Kim, wpadła do rzeki, potem Lincoln pytał i niczego nie znaleziono...T Bag w Sonie w więzieniu, "wychodzi" po pożarze i płaci prostytutce kasą z plecaka...Potem plecak kradną ci, którzy go podwieźć mieli i zostawiają na pustyni. SKAD T-Bag miał ten plecak?! Cały 3 sezon o nim cisza a tu nagle ooo ma miliony? I niby gdzie się znajdowały? Nie rozumiem..
To nie był plecak z 2 sezonu...to przecież kasa Normana "Lechero" , T-Bag naopowiadał mu bajek, że dogadał się ze strażnikiem i za nie pamiętam już dokładnie ile ale chyba 30czy 50 tys. $ pozwoli im uciec. Oczywiście T bag zorganizował to tak, że kasa wpadła w jego ręce a przekupienie strażnika to farsa. T bag nie wyszedł z Sony tylko uciekł i to w dużej mierze dzięki kasie Lechero, dzięki niej rozpoczął burdy w Sonie zmieniając "system".
o nie, musze się nie zgodzić, mylisz się!
T-Bag uciekł zgadza się, ale w wyniku pożaru, tak jak inni.
Poza tym kasę w 13 odcinku triumfalnie wyrzuca więźniom i mowi, że tylko to zostało z rządów Lechero...
Przecież ta prostytutka nie przyniosła mu plecaka do więzienia!
Nie wiem jak oglądasz serial?... Właśnie, że prostytutka mu przyniosła pieniądze ;-) Spytał się go na widzeniu "ale jak Tobie mam je przekazać ?Jak Lechero nie żyje to już nie wpuszczą mnie do Sony " a T Bag "Wystarczy 5 tys. a resztę przechowaj kilka dni" i podała mu 5 tys. przez siatkę. Oczywiście T bag postraszył ją co jej zrobi jak ulotni się z kasą itp. I po za tym to nie był plecak tylko torba...
A burdy między innymi wszczął dzięki tym 5 tys. - rozdał więźniom, ustanowił, że każdy jest sobie równy i może robić co mu się podoba i tak wybuchło powstanie>pożar>ucieczka.
Ps. oglądaj uważnie serial ;-)
głowę bym dala, że Ci rabusie Go napadli i zabrali plecak wielki, podobny do tego plecaka z kasa Westmorlanda. Obejrzałam specjalnie odcinek i faktycznie nie bylo czegoś takiego...racja
Nie wiem może jak rabusie go okradali to może i miał plecak - ale jedno jest pewne nie jest to kasa i plecak z drugiego sezonu - To bodajże 50 (nie pamiętam na ile dokładnie T bag naciągnął mleczarza) kawałków jakie przed śmiercią zorganizował Lechero ;-)
Pozdrawiam
obejrzalam sobie 1 sezon ponownie i juz kompletnie niewiele rozumiem :)
po cholerę Firma wrobiła Lincolna, skoro facet, na którym im zależało, nie był jego prawdziwym ojcem? Przecież Lincoln był synem agentów firmy...
I jeszcze jedno...Michael Scofield, syn jeden z najważniejszych osób w firmie a oni w pierwszych odcinkach mówią (Hale Kellerman rozmowa z panią prezydent) że PRZEOCZYLI to, iż Scofiels jest bratem Burrowsa!
po co wrobiła firma Lincolna w 1 sez? to akurat proste, wtedy założono, że to będzie miniserial - 13 odcinków, nie myślano jeszcze o takiej wielopoziomowej tajemnicy, która swoje rozwiązanie miała dopiero w sezonie 4!
dokładnie, w 2 sezonie twórcy pozostawiali wiele "furtek" do kontynuowania;) jakim cudem Kellerman żyje?;) jak z tego wszystkiego się "wyplątał"?;) pewnie twórcy chcieli sprawdzić, czy po 2 sezonie nadal będzie sporo osob to oglądać i dali 3 sezon, gdzie wszystko odwraca sie do góry nogami, a potem 4...