PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224924
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Wróciła Sara, wrócił Sucre i najważniejsze - pojawił się Haywire :)
Osobiście uważam, że odcinek bardzo dobry i trzymający poziom... 2 serii.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
opoz

ciekawe co teraz się stanie,jak myślicie wyda braci kellerman ?

opoz

Osobiście uważam ze Kellerman wyda ich... to było widac w jego oczach... i jak rozmawiał z pania prezydent... widac ze sie ksusił... i jeszcze jego ostanie słowa w tym odcinku... oni pewnie juztak mu uwierzyli ze powiedza mu o wszytskim a on ich wtedy wyda. szkoda no, bo zaczeło im sie nawet w miare układac z tymi planami... ciesze sie z tego ze w koncu Michael skontaktował sie z Sara:D juz sie nie moge doczekac kiedy sie zobacza... :D ogólnie uwarzam ze odcinek był całkiem spoko :) znacznie lepszy od poprzedniego. ej a myslicie ze Haywire zatłuk tego kolesia w domu?:/ nie no, odcinek byl super i teraz czekam z niecierpliwoscia na nastepny (z reszta jak zawsze;))
Pozdrawiam :)

opoz

aha! jeszcze jedno... najbardziej spodobało mi sie jak Sara powiedziała: Podoba mi sie brzmienie tego słowa (cos w tym stylu:]) :D a potem Michael sie tak usmiechnał... :D hihihi ;)

ocenił(a) serial na 9
StarFish

Nie wyda ich, kellerman już nie jest taki głupi, on chce więcej. Upiecze kilka pieczeni przy jednym ogniu. Będzie udawał, że z nią trzyma. Najlepszy w tym odcinku jest bellick. Biedaczysko a taki był twardziel %-)
Troche nierealne te zagadki założe się, że w rzeczywistości nikt by tego nie rozszyfrował.

ocenił(a) serial na 10
thomek

Super odcinek !! Jak zobaczylem na początku przemówienie michaela i linca myslałem ze sie poddali i sie tłumacza ... ale jednak nie :D ciekawe co z Kellermanem :D:D

opoz

Michael & Sara, Haywire i Sucre z dziadkiem - czegoż więcej trzeba xD
odcinek bardzo mi sie podobał, ta ich taśma to świetny pomysł ale trochę głupio że Mahone tak szybko wpadł na rozwiązanie - to aż nierealne jest. Chociaż w sumie od początku to trzepanie rękami wyglądało nieco teatralnie ;P

ocenił(a) serial na 9
oliina

Gdyby nie Bellick, to by nic nie rozwiązał. Jeśli spojrzymy wstecz, to wiele zagadek jest rozwiązanych w sposób nierzeczywisty. Ja już przywyknąłem, i czerpię z tego radość :)

ocenił(a) serial na 8
opoz

Swietny odcinek!!! Mina Mr Kima gdy ogląda taśme w TV :)))))))) Rewelacja...
Zdecydowanie lepszy od poprzedniego, świetny pomysł z taśmą, rozmowa Michela z Sarą miodzio, powrót Sucre, czego chcieć więcej?

ocenił(a) serial na 10
_dominic_

dzieki frajerze ze mi zdradziles co bedzie w 15 odcinku, jak chcesz sie wypowiadac o przyszlych odcinkach to wejdz sobie w temat spojlerownia i tam pisz albo przed napisaniem takiego tekstu w tytule napisz SPOJLER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Naucz sie na przyszlosc bo to ludzi strasznie denerwuje. Tak wiem ze zaraz mi napiszesz ze forum jest dla wszystkich ale musze Ci powiedziec ze panuja tu okreslone zasady i nie pisze sie spojlerow bez ostrzegania.
moze mnie teraz zjedziesz za to ze Cie wyzywam ale przynajmniej nastepnym razem juz sie nauczysz.

ocenił(a) serial na 10
adaspoczta

nastepnym razem w wiadomosci zrob taki odstep zeby bez wchodzenia do niej nie widziec jej tresci

adaspoczta

skoro widzisz ze temat brzmi "Jak wrażenia po 15 odcinku drugiej serii? :)" i sam go nie ogladales, to po cholere do niego wchodzisz leszczu? sie najpierw zabierz za ogladanie najnowszego odcinka, a pozniej wlaz na forum zeby podyskutowac o tym odcinku

ocenił(a) serial na 9
adaspoczta

Rozumiem, że to było do mnie.
No to po kolei.
Nie zamierzam Cię obrażać, wystarczy, że Ty to zrobiłeś. W sposób marny i cienki i przewidywalny, ale jednak...
Idąc dalej.
Tu nie ma praktycznie żadnych spoilerów (spojler to część samochodu - przyp.), więc nie ma o co piany ubijać. Może mówienie o powrocie pewnych bohaterów uważasz nie do przyjęcia, ale jak zauważyłeś, pojawił się na tym forum moderator, i jeśli on uzna to za niedopuszczalne - ja się podporządkuje.
Na FW jestem dłużej od Ciebie (wnioskuję po numerku;]), więc te zasady mam mocno wbite w łeb.
Zadziwię Cię. Forum nie jest dla wszystkich. Nie jest dla prowokatorów, ludzi niekulturalnych i spamowiczów. A więc skoro rzucasz zasadami na lewo i prawo, to powinieneś o tym wiedzieć.
Nie pozdrawiam, bo nigdy tego nie robię :)

ocenił(a) serial na 9
opoz

Oczywiście to było do osobnika o nicku: adaspoczta.

ocenił(a) serial na 10
opoz

Odcinek rzeczywiście świetny! Prison powraca do czasów swojej najlepszej formy.
Ale po kolei:
- sprawa z kasetą - świetny pomysł, zwłaszcza to, co zasugerował Kellerman
- rozmowa Michaela i Sary urocza - to co ona powiedziała i to jak on zareagował. Mam nadzieję, że już w 16 odcinku się spotkają w końcu!
- co do Bellicka - bardzo mu dobrze. Od pierwszego odcinka PB był gnojem, lekceważył więźniów i to, co się z nimi dzieje, to przez niego przecież Michael stracił palce!
- wydaje mi się, że Sucre się nie uda dojechać do tego lotniska - jakieś takie dziwne przeczucie
- Haywire - na pewno zatłukł tego ojca, pewnie miał jakieś flashbacki z własnego dzieciństwa
- i wreszcie Kellerman - nie byłabym taka pewna, że zdradzi braci. Ten serial już tyle razy mnie zaskoczył, że i tym razem będzie odwrotnie niż się spodziewamy. Zwróćcię uwagę na to, że Kellerman ma zawsze taką minę, taki usmiech. I może zamiast pomyśleć sobie, że wykołuje Michaela i Lincolna, stwierdził że jeszcze bardziej dosra pani Prezydent. W końcu pracował w tej Firmie wiele lat i chyba doskonale wie, że nie jest ona skłonna do przeprosin. Ewentualnie by go wykorzystano i zabito. Taka moja opinia.

I na koniec - jestem ciekawa, kiedy Michael dowie się, że to Kellerman tak dręczył Sarę i co wtedy zrobi:)

Dla fanów Sarah Wayne Callies - babeczka jest w ciąży - info podali producenci Prison Break. Także to pewne.

Pozdrawiam wszystkich fanów PB!

ocenił(a) serial na 9
alex1721

"I na koniec - jestem ciekawa, kiedy Michael dowie się, że to Kellerman tak dręczył Sarę i co wtedy zrobi"

Dokładnie o tym samym pomyślałem, oglądając 15 odcinek. Ciekawe, jaka będzie reakcja? Coś jednak czuję, że twórcy pokierują tak akcją, że spotkają się na końcu (Sara i Michael, bądź Sara i Kellerman).

ocenił(a) serial na 10
opoz

Dzisiaj znalazłam jedno zdjęcie z odcinka 16 :) Może ono nam wyjaśni co się stanie z Kellermanem.
Jak myślicie czy to zdjęcie odpowiada temu, jaka jest reakcja Michaela na to co Kellermann chciał zrobić Sarze?:)

tutaj link - http://nforce.pl/galeria/main.php?g2_itemId=1639

Pozdrawiam wszystkich Fanatyków Prisona:)

użytkownik usunięty
alex1721

Nooo naprawdę jeden z lepszych odcinków w sezonie. A Bellick jest w tej chwili jedną z najciekawzych postaci i pokazał, że ma jaja. Ja jakbym takiego murzyna zobaczył (to akurat z 14 odc.) to bym chyba zemdlał. A kaseta te wszystkie zwroty akcji udawanie kłamstwa no coś świetnego.

ocenił(a) serial na 10
opoz

Zgadzam sie z alex1721 w sprawie Kellermana. W sumie to mam nadzieje, ze ich nie zdradzi, bo jest bardzo fajnyyy (Ach ten hmmm dziwny uśmiech^^)^^ Co do Paula i Sary to też sie zastanawiam co zrobi Michael jak sie dowie. Nie pomyśleliście tez co zrobi Linc gdy sie dowie, ze to Paul zabił matke LJ ^^

Ogólnie odcinek bardzo mi się podobał i chciałabym zobaczyc odc. 16 i co bedzie z Paulemmm... :)

Satanika_2

Akcja z pathosikiem i obita twarz Bellica to mistrzowstwo swiata :D

ocenił(a) serial na 10
KoKs_pl

Dzisiaj znalazłam jedno zdjęcie z odcinka 16 :) Może ono nam wyjaśni co się stanie z Kellermanem.
Jak myślicie czy to zdjęcie odpowiada temu, jaka jest reakcja Michaela na to co Kellermann chciał zrobić Sarze?:)

tutaj link - http://nforce.pl/galeria/main.php?g2_itemId=1639

Pozdrawiam wszystkich Fanatyków Prisona:)

alex1721

ale jak patrze na te zdjęcia to wydaje mi się że kellerman nie zdradzi braci,no i jak patrze na to zdjęcie co kellerman jest z lincolnem w pociągu

ocenił(a) serial na 7
ludwik_mistrz

eeeej nie wstawiajcie tu fotek do 16 odcinka i ni omawiajcie co na nich jest bo nei wszysscy lubią oglądać takie rzeczy (na przyklad ja nie lubie) a tutaj gadamy o 15 odcinku i prawdopodobnych wydarzeniach szesnastego... [nono] ;P

a tutaj rozmawiacie że ciekawe kiedy Michael sie dowie co Kellerman Sarze zrobił - szczerze mówiąc to po poierwsze wydaje mi sie że Michael już sie domyślił że to Kellerman Sarę wtedy złapał, jakąś taką minę zrobił jak ona mówiła mu o tym że ją złapali, że mi się wydawało że Mike zdał sobie sprawę że to był Kellerman. W każdym razie nawet jeśli sam się nie skapnął to nie słyszeliśmy całej rozmowy Michaela i Sary i kto wie czy sama mu nie powiedziała...? ;>
Tak więc moim zdaniem Michael już nie będzie ufał Kellermanowi, a Kellerman przejdzie na stronę swojej ukochanej (hehehehh).
Swoją drogą Kellerman się jakiś pociągający zrobił ;D

Jeszcze tylko dodam że odcinek 15 był o wieeeele wieeeele lepszy od 14 (przynajmniej dla mnie) i Prison chyba wreszcie wraca do formy :D

ps. zauważyliście że PB jest na pierwszym miejscu wśrod seriali na liście?? ledwo sie w tv pojawił i już prześcignął Lostów, ale to się pewnie jeszcze uspokoi ... ta cała mania na PB ;)

Fluorescent

Moim zdaniem kellerman nie przejdzie na stronę pani prezydent on jusz nie będzie taki głupi !!

ocenił(a) serial na 7
ludwik_mistrz

czy ja wiem... zakonczenie wskazywało raczej na to że przejdzie na strone Caroline... ale moze bedzie chcial wystawić i braci i prezydentową...

Fluorescent

Moim zdaniem specjalnie tak zrobili zakonczenie jak by wyglądało ze przejdzie na strone caroline,no ale on jusz chyba nie będzie taki głupi.

ocenił(a) serial na 10
opoz

Mam nadzieje, ze kellermanowi za duzego kuku nie zrobia :D Bo fakt faktem jest pociągający xD A co do zdjęcia to to raczej napewno była reakcja na to co zrobił sarze. Ale chyba mu ybaczaaa jak zobacza co ona MU zrobiła :D:D:D

ocenił(a) serial na 9
Satanika_2

Kellerman musi umrzeć - innego wyjścia nie widzę. No chyba, że małe torturki, a potem dożywocie w Fox River.
Jednak cicho liczę, że dostanie chłopak "czapę" :)

ocenił(a) serial na 7
opoz

a moim Zdaniem Kellerman NIE MOZE umrzeć!!! nie pozwolę na to ;P tak samo jak Michael pewnie przezyje do końca tak samo Kellerman powinien. A Linca na końcu niech nawet samochód potrąci, nie obchodzi mnie to zbytnio ;p
Kellerman se poraaadzi.... :D

ocenił(a) serial na 9
Fluorescent

To też w sumie zależy, czy 3 seria (oby nie) powstanie. Jeśli jest to już potwierdzone, to raczej przeżyje, w innym razie czeka go "przeczyszczenie gniazda" :)

opoz

Ojjj fajny był :D
Tylko nie było Tbaga, w ogole obawiam sie, że jego watek sie moze zaraz skonczyc ;/ a byloby szkoda, bo Teddy to moj ulubiony "skazany" ;P

Co do Kellermana to jestem przekonana, ze nie jest na tyle glupi, zeby skusic sie na propozycje pani prezydent, no chyba, ze Caroline przyjełaby w koncu jego oswiadczyny ;)

A zdj z tego linka haha, swietne, wyglada na to jkaby kellerman chcial braci wyrolowac ;P

Mate_

Dwie najbardziej poszukiwane twarze w Ameryce a zwiedzają ją jak turyści, do szpitala Michael wszedł jak rano do sklepu po bułki. Mam dość tego naciągania

opoz

15odcinek spoko.w 14 nawet Sary ani razu nie pokazali. aakcja z kasetą była niezła. co do kellermana to myślę, że ten laluś ich wyda...chociaż kto wie... szkoda, że Michael się z Sarą nie spotkał tylko przez telefon gadali... P.S. 1)ja to bym tego żółtka chętnie wykończyła.
2) głupio, że ten idiota Alex żyje, mógł go kropnąć kellerman, ale z drugiej strony to co zrobili z synem Mahone to było przegięcie.

ocenił(a) serial na 8
SatineNic

wreszcie powrot PB na wlasciewe tory. Nie bylo w tym odcinku zadnych watkow pobocznych zwiazanych z linciem i mikem. Tylko czysta, czysciutka akcja. Poza tym, to nie chce mi sie pisac, bo w wiekszosci zgadzam sie z wami.

A czy nikt nie zauwazyl tego oscara shyles`a, ktorego bal sie bill? byl juz w odcinu 2x13 i jest teraz. Czy tylko ja?!?! Mam nadzieje, ze nie.

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

no właśnie tak mi się wydawało, że to był sławetny Oscar Shales, ale nie byłam pewna. Chociaż znając nieprzewidywalny Prison, bardzo możliwe, że coś takiego zrobią.
To się chyba Mahoney poskłada jak dowie się, że tak go zrobiono i że go szantażują, pomimo że nie mają na niego żadnego haka:)

Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 4
alex1721

A ja nie jestem tak zachwycony jak Wy.

Wątek z Mahoneyem mnie troszkę bawi. Więcej agentów jest zaangażowanych w pilnowanie go, straszenie mu rodziny niż sciga samych zbiegów. Troszkę to bez sensu ale co tam...

Nie podobał mi się motyw z Sucre - gość bez dokumentów, złapany przez przesympatyczną meksykańską policję i tak po prostu puszczony??? Nie kupuję tego.

Za to akcja z nagraniem taśmy - superowa! Szkoda tylko, że co by nie zrobili to i tak Mahoney to rozgryza w kilka sekund.

Ballick to cały czas świetny motyw, tylko wolałbym żeby wrócił na ogólny a nie na bezpieczny oddział.:]

Kallerman nie jest chyba na tyle naiwny, że uwierzy w jeden telefon od Pani prezydent??? Musi grać na dwie strony bo tak naprawdę żadna mu do końca nie ufa, ale myślę że prowadzi grę tylko pod siebie.

Firma przestaje bezgranicznie wspierać Panią prezydent, czyżby miała się wywiązać jakiś ciekawy rozłam wewnątrz. Np. Pani Prez + Kellerman vs firma? :]

Odcinek w sumie dla mnie średni. Nie było T-Bag`a :(

Coś się przewineło o 3 sezeonie.Nikt nie zabje kury znoszączej złote jajka, a PB ma gigantyczną oglądalność - więc będzie ciągniety do oporu. To niestety nigdy nie wychodziło serialom na dobre.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
Charles_Dexter_Ward

a!!! wlasnie mi sie przypomnialo jak brad dobieral sie do pani pielegniarki tak jak mike do sary. brad:"prosze cie zebys popelnila blad i nie zamknela dzwi do ambulatorium" i jednoczesnie mowiac polozyl swoja dlon na jej dloni i patrzyl takim niejednoznacznym wzrokiem w jej oczy. To bylo mocne na maxa :D:D:D polewka.

Misiek_5

ten z karteczkami to mial byc shales? :O
hahah jesli tak to nie moge sie doczekac momentu kiedy mahone sie o tym dowie ;D