Polsat zdążył już puścić reklame na swojej antenie, ale było tylko "już wkrótce"... czy ktoś orientuje się kiedy na dobre zacznąć puszczać "Prison Break" w TV?
z tego co sie orietuje to 28 styczen, i cos mi sie obiło o uszy ze maja byc po 2 odcinki naraz ale tego pewny niejestem.
I ja.
Nie wiem co się czepiasz do tego, ze będzie leciał w tv. Wyobraź sobie, ze niektórzy wolą oglądać z lektorem chociażby po to, żeby skupić się na akcji a nie na napisy patrzeć. Druga sprawa reklamy. Jeżeli myślisz, ze w oryginale na FOX ich nie ma to muszę cię rozczarować. Jeżeli ci się nie podoba lektor ani reklamy to nie oglądaj tego i po kłopocie.
"...Wyobraź sobie, ze niektórzy wolą oglądać z lektorem chociażby po to, żeby skupić się na akcji a nie na napisy patrzeć..."
racja, pół biedy jak napisy są dobrze skonstruowane (przez profesjonalisów) tak ze daje się je przeczytać w całości płynnie a nie po amatorsku (jak do diviksów) napis za napisem
żle skonstuopwane napisy odrywają od filmu od szczegółów w filmie, a jak w filmie jest dużo gadania to właściwie oczy leżą tylko na napisach
często nawet kiepski lektor jest lepszy od napisów bo można się do niego przyzwyczaić (choc z wyjatkami: TVN albo POLSAT puścil ostatnio straszny film lub american pie 2 z lektorem z filmów klasy B w stylu cyklu prawdziwe historie i do samego końca komedia była bez dynamiki własnie dzięki temu nużącemu powolnemu głosowi ale z drugiej strony trudno się dziwić TVNowi lektorzy często wychodzą średnio tak samo jak wirtuozeria tłumaczenia)
Heh, ja rozumiem o co Ci chodzi doskonale :D Jest taki typ ktory potrafi swoim zalosnym glosikiem zepsuc caly film - nie wiem jak gosc ma na nazwisko, ja ochrzcilem go lektorem z Mody na Sukces :D Bo tam wlasnie kiep czyta :) Masakryczny gosciu, kazdy film potrafi spier.. Ale glownie czyta w filmach puszczanych na TVP, wiec nie sadze by czytal ten swietny serial .
Najlepszym lektorem jest dla mnie koles, ktory czytal w Szklanej Pulapce (tez nazwiska nie pamietam), z reguly mozna go uslyszec w filmach sensacyjnych . Klasa sama w sobie .
Don Salvatore to chyba nie lubimy tego samego :D to chyba ten sam który czytał w Dr Queen (dziwne że jeszcze pamiętam) i Jericho ;/
Stanislaw Olejniczak :D :D :D Przypomnialem sobie . Ale typ, jeden wielki dramat :D
i ja nie rozumniem twojej wypowiedzi ze polsat puszcza reklamy ja sie to tego przyzwyczailem po drugie polsat nie puszcza juz 20miutowy reklam i nie co 10minut aty nie musisz ogldac na polsacie
raz że puszczają reklamy, dwa głos lektora odbiera połowe przyjemności z oglądania filmu, co to za oglądanie jak sie nie słyszy głosu aktorów
to se sluchaj radia 0 20:00 w niedzile sa napewno ciekawe audycje i dobra muzyka powodzenia
na dodatek w tv dają czasem taką cichą ścieżkę dźwiękową, że nie słychać nie tylko kwestii aktorów ale nawet podkładu muzycznego. A muzyka w PB jest the best :D
Je sobie zobacze pierwszy odcnek zeby sprawdzis jak to ma ygladac, ale mam nadzieje że prison po emisjy wyprzedzi LOSTA w rankingu, bo powinien byc pierwszy :P
TVP nie pozostaje w tyle , pokażą bowiem drugą serię Ranczo i pół widowni pójdzie do TVP a pół na Polsat , jak Olejniczak jest lektorem "Prison Break" to widzowie zrezygnują z oglądania bo taki cap swoim głosem odbiera
połowę przyjemności , jak już miał być lektor do takiego serialu to Jarek Łukomski który ostatnio traci głos ale od czasu do czasu go słychać ( lektorował "komapnię bracii" i "Szeregowca Rayana")