Jak wielu z was nie naleze do entuzjastow tlumaczenia oryginalnych tytulow bo rzadko sa one trafione.. Skoro jednak zyjemy w Polsce i juz tak sie przyjelo ze geniusze polskiej kinematografi zawsze cos musza nakombinowac to zachecam wszystkich do wymyslania innych polskich tytulow dla PRISON BREAKa. Ja od pierwszego obejrzanego odcinka probowalem sobie jak najlepiej przetlumaczyc tytul i chyba zaproponowalbym cos jak np. "Rozbiórka więzienia". Michael jest inzynierem i dostajac sie do srodka probuje kawalek po kawalku tworzyc sobie i bratu droge na zewnatrz.. Czekam na wasze fantazje na temat tytulu ;-)
moim zdaniem najbardziej pasowalby tytul "Plan doskonały" no ale jest juz film o takim tytule :/
zaznaczam, że n początku serialu nie wiadomo, że on chce uciec z więcienia.. więc, tak jakby tytuł psuje jedną z niespodzinek
nie wiem czy dobrze brzmi ale tak sie zastanawialem:
"Braterska ucieczka" :D :P
Prison Break - wg mnie to wiezienna przerwa ale to wogole bez sensu. Skazany na smierc to przesada. Popieram "ucieczka z fox river" najlepiej pasuje:)
i tak dobrze ze polsat nie prztlumaczyl Prisona jako "Samo Życie w Wiezieniu" :P
Według mnie najbardziej pasuje: ucieczka, ucieczka z więzienia lub ucieczka z fox riiver te trzy sa najlepsze...ale skazany na śmierc beznadziejne przetłumaczenie...ja i tak zawsze mowie prison break...pozdro dla fanow :)
Najlepiej byłoby zostawić PRISON BREAK-oryginalne zawsze najlepsze :) Może czyta to ten głupi tłumacz, który wymyślił Skazanego na śmierć i pomyśli... chociaż nie wiem czy już ni za późno... :( Polak potrafi niestety ... :/
Nazwałbym "Plan ucieczki"!
"Skazany na śmierć" ... żall :d
Pozdrawiam fanow pb