PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224899
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

LOST lepszy

ocenił(a) serial na 4

Nie wiem jak możen sie podniecać tym serialem. Nie jest może jakimś dnem ale raczej doskonaly tez nie jest. Jest przede wszystkim strasznie nielogiczny.

ocenił(a) serial na 10
slyy

A Lost jest logiczny :D

ocenił(a) serial na 10
Alek_11

wes ty sie lepiej nie wypowiadaj,nie znasz sie to idz ogladac L jak lost bo to zaczyna tak wygladac :/ zero fabuły,pomysły im sie skonyczły szkoda bo dobrze sie zapowiadało. PB to cos innego, ten serial stworzył naprawde inteligentny facet

ocenił(a) serial na 4
Wypasiona_Foczka

no nie , bez przesady inteligentny facet.Heh usmielem sie.

dawno nie widzialem serialu lub filmu zeby bylo tyle bledow logicznych.
Gdyby scenarzysta byl taki inteligentny to by nie popelnil tyle karygodnych bledow.

A Lost nielogiczny? Zagadkowy, ciężki do wytłumaczenia ale taki ma być.
Natomiast wpadki w PB są niecelowe, ktoś po prostu się nie zastnawia co wymyśla.

slyy

Lost jest niezły, ale pod względem dynamiki akcji PB rozkłada go na łopatki!W tym filmie cały czas są jakieś emocje, nie ma żadnego fragmentu, który mógłby przynudzać, a z Lost jest odwrotnie!Pierwszy sezon był ok., ale drugi?-lipa! Lost już się wypalił a PB w obecnej formie nie ma sobie równych, i jeśli reszta odcinków będzie tak trzymać w napięciu to niech robią nawet 20 sezonów- ja zawsze znajdę 45 min. w tygodniu!POZDRO

ocenił(a) serial na 1
apan23

lost jest dobry jak akcja sie toczy wokól tych największych zagadek na tej wyspie, ale to jest tylko jeden odcinek na 3 lub 4 odcinki. rozwodnili ten serial jakimiś bezsensownymi romansami, ale nie ma sie co dziwić jak na forach lost mnożą sie tematy typu: "czy ona bedzie z nim czy tym drugim", "czy sie bzykną", "ale fajna była ta scena jak sie całowali". to nie dziwie sie, że producenci tak go przeciągają. bo lost bez tego miał by tylko 1 góra 2 sezony (a nie 4 czy 5) i byłby lepszy od PB, ale tak nie jest.

a swoją drogą to PB tez nieco rozwodnili po tej przerwie kilkumiesięcznej. w zasadzie chciałbym jeszcze zobaczyc te odcinki 14-16 co miały być pierwotnie.

ocenił(a) serial na 4
slyy

no nie , bez przesady inteligentny facet.Heh usmielem sie.

dawno nie widzialem serialu lub filmu zeby bylo tyle bledow logicznych.
Gdyby scenarzysta byl taki inteligentny to by nie popelnil tyle karygodnych bledow.

A Lost nielogiczny? Zagadkowy, ciężki do wytłumaczenia ale taki ma być.
Natomiast wpadki w PB są niecelowe, ktoś po prostu się nie zastnawia co wymyśla.Ale zeby az tyle ich narobic to zadko spotykane.

Ok przyznaje Akcja i dynamika jest, i Lost przegrywa w tej kwestii.
Lecz to jedyna zaleta PB natomiast brak dynamiki wada LOSTa.

Dynamicznych seriali jest mnostwo, natomiast czegos takiego jak LOST jeszcze chyba nie bylo.

slyy

buahaha..
otwarta walka widze? jak nie dh do konkurencji lostowi to pb... dajcie spokoj... oba seriale sa spoko i tyle.. jeden jest powolny, drugi dynamiczny, ale takie sa ich charaktery i tyle! wg mnie nie ma takiego ktory by byl na 1 miejscu... tego sie po prostu nie poruwnuje nie o to chodzi...
w loscie chodzi o szczegoly i to bardzo dobrze wkopane w to wszystko.. dlatego jest slamazarny... a pb to po prostu sensacyjny zawiklany serial.. oba sa swietne..dlatego ze sa inne.. i sie ich po porstu nie da porownac..
mi sie podobaja oba, dlatego ze nie sa takie same tylko zupelnie inne, i mam nadzieje ze tak pozostanie..;]

slyy

Lost wymiatał w pierwszym sezonie to fakt!Były schematy, że scena opadała, ale teraz jest łytny!W drugim sezonie strasznie mnie denerwuje Ana-Lucia, Bernard, bardzo ciekawą postacią jest za to Mr Eko, ale jest strasznie nudno!
Odc. 17 był wypasiony!Przyznam też, że takiego serialu jak Lost jeszcze nie było, ale nie było też takiego serialu jak Prison break!Scenarzyści są ograniczeni praktycznie tylko do jednego m-ca, a mimo wszystko tak ciekawego serialu jeszcze nie widziałem!Lost pod względem możliwości rozbudowy jest ogromny, ale zamiast rozbudowy jest mędzenie o tym samym!Napisz mi o wpadkach logicznych, które zauważyłeś?POZDRO

apan23

nie widziałam ( nie bijcie ;) ) Lost, ale uważam że PB jest świetny... trzymająca w napięciu akcja, świetna gra aktorów...dawno żaden serial tak mnie nie zafascynował..

ms_brightside

Prison jest fenomenalny- przyznaje!Najlepszy serial w historii kina!Losta też warto obejrzeć, zwłaszcza pierwszy sezon!Jest wydanie na dvd-można kupić.Napewno ktoś z twoich znajomych też ma!Obejrzyj, bo warto-ale od pb jest gorszy!POZDRO

apan23

thx apan, pewnie sie skuszę na Lost... skoro warto. Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
ms_brightside

po cholere wogole na tym forum wyjezdzasz z tekstem ze Lost jest lepszy, prawie wszyscy tutaj Ci powiedza ze PB wymiata (i sie z tym zgadzam;p). Wiec jak tak sie podoba Lost to idz sie z kims innym tym podziel;p

ocenił(a) serial na 4
slyy

apan23@.. chciales miec liste smiesznych sytuacji (oczywiscie z mojego subiektywnego punktu widzenia) to prosze:

1.Takie nagłe przeobrażenie nienawiści Syna do ojca w wielką miłość i zażyłość.
Heh.Chyba miał jakiś sen i nagle stał się taki dobry dla ojca.O umiejetnościach
wyrażania tych emocji przez aktora grającego postać Syna już nawet nie wspominam bo to
żenada.
2.Przebiegły wręcz genialny Michael Scofield daje po sobie poznać ze jest zadowolony z diagnozy
Pani Doktor.
--Mam niedobra dla ciebie Wiadomość.Jestes cukrzykiem.
Tak się ucieszył jakby wygrał milion w Totka.
Głupi by się kapnął że coś kombinuje.
3.Szef Mafi , Abruzzi dla ktorego zycie drugiego czlowieka jest nic nie warte (obojetnie czy ten czlowiek jest
zly czy dobry) nie potrafi znalezc rozwiazania gdy w droge wchodzi mu T-BAG.
Mowa o sytuacji gdy T-Bag poznal prawde o ucieczece i ich szantazowal. Po prostu abruzzi nie wiedzial co zrobic.
heh dobre
4.Kolejna głupota.Bunt więźniów.Najpierw wywalaja krate a biedni straznicy stoja i nie wiedza co zrobic.
tak jak by byli ochroniarzami w przedszkolu heh.Kilka strzalow z gumowych kul i byloby po
wscieklosci wiezniow.Z reszta w taki wiezieniu o zaostrzonym rygorze sie nie patyczkuja.
Jak trzeba to i zastrzela.
A ci wywalili sobie krate (co jest tez glupotą) i zdemolowali wiezienie.
5.Lincoln jest taki dobry z niego czlowiek ze ryzukujac wlasne bronil zycia straznika.
Ach jaki on dobry.Wlasnie takie glupoty mi sie kojarza z telenowela.
6.Scofield w czasie buntu lazi sobie po dachu a z Helikoptera nikt tego nie widzi.
7.Nie Wiem być może sie myle ale wydaje mi sie ze wszytskie rozmowy w wiezieniu odwiedzajacych z wiezniami
sa nagrywane.Przychodzi czarnoskora dziennikarka ktora jest agentka i grozi Lincolnowi ze jesli
nie pogodzi sie z widmem egzekucji to zginie jego Syn.Taka rozmowa jest dobrym dowodem
ze zostal wrobiony.
8.Sledztwo w sprawie zabojcy Straznika.T-Bag wyslal swoja "dziewczynke" ten powiedzial kilka klamstewek
znalezli podlozony dowod i juz maja zabojce. i cisza. chec zlapania zabojcy zaspokojona.heh
Boże co za głupota.
9.Kolejna bzdura z ktorej sie chyba najbardziej usmialem.
Zastepca Abruzziego Falzone czyli aktualnie szef proboje zabic swiadka ktory ma zeznawac przeciwko niemu.
No fajnie szef mafi wykonuje czarna robote.Cos takiego. Jest ostatnia osoba ktora powinna byc w poblizu
swiadka. A on zamist wyslac do tego profesjonalnych mordercow sam jedzie wykonac wyrok niczym
Leon Zawodowiec.Dla kogos kto docenia mafijne filmy takie jak "Ojciec chrzestny"
taka sytuacja jest totalna bzdura.Takie szychy nie zajmuja sie zabijaniem.oni wydaja rozkazy.
10.Nawrócony Abruzzi ktory wybacza i daje szanse T-BAgowi heh.Bez komentarza.
11.I ten okrutny bezwzgledny T-Bag oplakujacy kogos z rodziny.Ach wszyscy sa tak naprawde dobrzy w tym
wiezieniu tylko po prostu los im nie sprzyjal.heh.
12.Scofield odkrecajacy zawor.Naprawde go nie bylo widac????? Straznicy ze snajperkami w wiezach.Srodek
dnia a on majstruje cos przy zaworze ktory w dodatku miesci sie blisko bramy.Jesli taka swoboda jest
w wiezieniach o zaostroznym rygorze w USA to ciekawe jak jest w normalnym wiezieniu?
13.Agent Hale.Chce uciec ale wczesniej przekazac liste nazwisko osob zamieszanych w spisek.
Nie odbiera telefonu i w tym momencie juz powinni spierzac gdzie pieprz rosnie.
Oczywiscie Pan Hale nieodebral telefonu i poszedl zalatwiac swoje sprawy.
Tak jak by to byla jaks niewinna gra.
Agent a taki niedomyslny i nieporadny ech.
14.Przyjezdza Kellerman w miejsce spotkania Veroniki z Hale'm. Zastaje Hale .Veroniki nie zastaje.
Zabija Hale i nie przeszuka oczywiscie zakamrkow tego meijsca bo po co.
Bo jesli Hale rozmawial z Veronica i ona poszla to juz pewnie ona jest gdzies daleko
a Hale po prostu sobie tu tak stal bo lubial sobie stac w takich miejscach.Kolejny przyklad glupoty
tym razem Agenta Kellermana.
15.Kwestia wyjsca z kanlow na powiechrznie przez Scofielda tez jest naciagna.Jak sie oglada ten serial
to sie ma wrazenie ze Ci straznicy maja wode zamist mozgow.
16.Oparzenie scofielda.Cos takiego Para ktora pali ubrania.Rozumiem ze go oparzyla.
Ale zeby przepalila ubranie?? niesamowite zjawiska fizyczne.
17.W 16 odcinku przegieli. T-BAG w roli romantycznego kochanka. Heh on tez byl dobry.
Najpierw byl zly mordowal dzieci ale nagle sie zakochal i postanowil juz nie byc zly.Gdy
jednak kochanka go zdradzila postanowil ze wraca do swojego zlego ego.
Ech naprawde fabula super.
18.Sucre jest po prostu geniuszem budownictwa .Na szybkiego zaszpachlowal dzire w
podlodze tak ze nie bylo widac roznicy.No po prostu gladka podloga mu wyszla.
To fachowcy robiac na spokojnie nie mogli by tak zrobic bo zawsze bedzie widac to przejscie.
Tym bardziej ze Bellick wiedzial gdzie dokladnie szukac.
19.Potem ten sam Sucure biegnie do kanalu.Lapia go.Tlumaczy sie ze schowal sie pod lawkami.
I to wytlumaczenie wystarczylo straznikom jako odpowiedz na pytanie jak sie wydostal.
Swoja droga jakie to proste.Schowac sie pod lawkami.Nikt nie sprawdza.Heh no fajnie.
Mozna i tak przedstawiac koncepcje wiezienia.
20.I z ostatniego odcinka hicior.heh. Lincol jest przewozony na spotkanie z synem.
Morderca ktory zostal skazany na krzeslo elektryczne jest przwozony furgoentka.
Bez zadnej obstawy. Powinny jechac z nimi conajmniej jeszcze dwa samochody ,
jeden z przodu , jeden z tylu. Jakie to proste walnac w taka furgonetke na zadupiu i
przechwycic wieznia.No lol nad lole.

Acha i wcale nie jest tak ze nie lubie tego serialu. Ale tez sie nim nie podniecam tak jak niektorzy
bo jak dla mnie wydaje sie czasami trywialny no i nielogiczny.
Podoba mi sie Ludlumowska teoria spisku.Kto czytal Ludluma ten wie o co chodzi.
Choc mysle ze do Ludluma to temu serialowi jest tak daleko jak nam do USA.
Z drugiej strony jesli brac ten serial na powaznie to nasz system penitencjarny jest lepszy od
Amerykanskiego.

Co do glosu ze jeszcze takiego serialu nie bylo.No moze serialu nie ale byl "Skazani na shawshank"
ktory po prostu bije na glowe ten serial.
Jesli chodzi o caly spisek to bylo mnostwo seriali i filmow.

Ktos napisal ze Lost to komercja.Heh kolejny lol.
Niektorzy lubia naduzywac slowa komercja.
I Lost i PB jest komercyjnym tworem.Komercyjne jest wszystko co jest stworzone
dla pieniedzy. Dzieci naduzywajacym tego terminu zajrzyjcie do slownika i sprawdzcie czym jest
komercja.
Ale cos co jest komercyje wcale nie musi byc zle.

Lost jest czasami nudny, czasami wkurzajacy ze tak sie to ciagnie.
Ale Lost jest wieloplaszczyznowy.Zagadki, psychologiczne rozgrywki miedzy postaciami.
S-F.Jedyn sie wydaje ze sa to jakies badania psychiki czlowieka, innym ze
to ufo, jeszcze innym ze to czysciec,i jeszcze inni maja wiele innych teorii.I to jest wlasnie piekne.
paranormalne zjawiska, cala ukladanka ktora mam nadzieje ze sie zlozy do kupy w finale.
Jesli sie nie zlozy to sam stwierdze ze jednak fabula byla do niczego.
Ale mysle ze scenarzysci juz maja glowne watki opracowane do konca i wszytsko sie dzieje nie
przypadkowo choc wydaje sie narazie nielogiczne.

Acha i jeszcze mam prosbe do osob ktore nie wiedza co to jest polemika lub prawo do wyglaszania swoich opini.
Nie piszcie, nie robcie blazenady.Jak ktos tylko umie wyzwac kogos kto ma odmienne zdanie
a jako argument podaje "ten serial jest super, nie znasz sie" to coz, lepiej sie nie odzywac.

ocenił(a) serial na 10
slyy

BZDURY-dziewczyno porpstu zrozum.LOST odpada przy PRISON BREAK.Fakt PB jest naciągany ale LOST także i to LOSTowi bliżej do telenoweli-to tam may historie miłosci-Koreanców,Brata i Siostry,Siostry i Rakijczyka,Libby i grubego,Saywera i Jakies dupy która pokochał ale wydymał,Kate i lekarza,Jacka i zony,Jacka i Włoszki,Bernarada i Rose,Charliego i jakieś dupy.............
mam pisać dalej?
Napisałaś wiele bzdur-jeżeli nie wiesz,że para potrafi poparzyć to miło mi będzie jak ci powiem,że potrafi dużo więcej.Obejrzyj sobie kolekcjonera kości albo zajrzyj do podręcznika chemii.
Z kilkoma mogę się z tobą zgodzić ale w twojej wypowiedzi widać zazdrość-tak oglądałas wszystkie odcinki PB i boisz się przyznac ,że twój LOST jest słabszy.Zreszta jesteś dziewczyną i wolisz opery mydlane jak właśnie LOST

ocenił(a) serial na 10
slyy

Widać, że słaby z Ciebie widz i nie możesz zrozumieć Prison Break, z twoim umysłem to jednynie LOST i pozostań przy tym :P
1. Nie każda postać jest tworzona przez świetnie grającego aktora, tej postaci pomogła ta jego naturalność bo przecież różnie się zachowują ludzie w takich sytuacjach...
2. Myślisz, że głupi się by skapnął, bo sam oglądając wiedziałes, ze te badania dla Michaela są tak ważne, ale Sara była niczego nie świadoma i tak to po części olała.
3. Abruzzi nie mógł zabić T-Baga, bo przeciez T-Bag powiedział, różnym osobom na zewnątrz, ze jak cos mu sie stanie to opowiedzą o ucieczce.
4. O strzelaniu, to masz przepisy...a skąd ty taki zorientowany jesteś odnośnie więzień...byłeś tam??
5. Bo Lincoln jest z natury dobrym człowiekiem, jest to poprostu niewinny człowiek zamknięty w więzieniu.
6. Kiedy leciał helikopter Michael się schował za mur na dachu.
7. No to upewnij się, że wszystkie rozmowy w więzieniu są nagrywane
8. To nie jest FBI, żeby tak się rozwodzić nad śledztwem,,, to byli zwyki klawisze więzienni
9. Falzone chciał mieć tę przyjemność zabicie Fibonacciego...chciał to osobiście załatwić, nie wiedział, że Abruzzi mu świnię podłoży.
10. Nie wierzysz w przemianę??
11. To pozostawię bez komentarza...(punkt na poziomie 6-latka)
12. Zobacz czy to było koło bramy...i nie pisz więcej takich głupot :P
13. Czy widziałeś wcześniejszą niepordaność tego agenta...on nie był takim besrzachą jak Kellerman więc dlatego nie uciekł
14. Prawdopodobnie mogli się nie spotkać Hale i Veronica...
15. Strażnicy to nie są inżynierowie z najlepszych uczelni w USA, więc dlatego Michael jest od nich lepszy i ich przechytsza.
16. Skończyłes fizykę, żeby znać pokolei co się dzieje w takiej sytuacji...
17. Wrócił tam, bo jego marzeniem było stworzenie prawdziwej rodziny... a dla marzeń jest się wiele rzeczy zrobić.
18. No wylanie takiej ilości betonu to naprawdę wielka sztuka <lol>, a Bellick wiedział gdzie szukać, bo przecież uderzał o podłogę młotem i słyszał gdzie jest płytka warstwa.
19. Absurd z twojej strony,,, do tej pory nie mogę się nadziwić co w tym było dziwnego... <lol2>
20. Był wysłany sam, zeby nie budził podejrzeń :P.

ocenił(a) serial na 4
slyy

aa jeszcze jeden punkt
21.Czy Quinn nie mogl gdzies jeszcze zadzwonic? musial koniecznie do kellerman'a? Jak Kellerman zakrył studnie czy nie mógł zadzwonic po pomoc?
wolał umrzeć???

ocenił(a) serial na 4
slyy

i czy nie smiesznym jest ze kellerman zdajac sobie z tego sprawe ze Quinn ma telefon nie zabil go???? kellerman zabija z byle powodu a powaznego przeciwnika nie zabil widzac ze ten ma telefon kolejna bzdura.
takich naiwnych sytuacji jest mnostwo.

ocenił(a) serial na 10
slyy

slyy nie lubi tego serialu - on jest MENIAKIEM tego serialu! hehe kto by zrobila taka dokladna liste? chyba bym musial 3razy z rzędu oglądac PB żeby ja zrobic... maniak, mianiak hehe

ocenił(a) serial na 1
PrAnDeK

slyy jeszcze nie napisałeś o tym, że koleś który ma iść na krzesło elektryczne na 1 dzień przed egzekucją gipsuje ściany w ekipie budowlanej, to też troche dziwne było

ocenił(a) serial na 4
strzelba

Ale w tej długiej i w niektórych momentach nawet słusznej wypowiedzi sam zaprzeczyłeś wiarygodności tematu który sam rozpocząłeś. Piszesz żę Lost jest lepszy-hmmm tylko w których momentach.W nim również jest mase mase błędów i nielogicznych, niczym nieuzasadnionych elementów. Nie będe ich wymieniał bo to forum PRISON-a a nie Losta. Zresztą nieologiczne-jak piszesz-sytuacje powodują że serial ogląda sie zdecydowanie lepiej jak nielogiczne sytuacje w Loście(tam naprawde każdy z każdym się juz znał przed katostrofą tylko dziwnym trafem zapomnieli o sobie i przypomnieli w drugim sezonie).Pozdrawiam fanów Prisona no i Losta też.

ocenił(a) serial na 10
slyy

Jak PB jest taki głupi to dlaczego oglądałas wszystkie odcinki?

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

Głupoty w LOST
1-Nikt nie przezył by tej katastrofy.Samolot rozwalił się na kawałki a tu stado ludzi przeżyło.Widzieliście kiedyś żeby w TV pokazywali taki CUD?
2-Grubasek nie pamięta,że Libby byała w psychaitryku
3-Niedźwiedź polarny
4-Gruabsek cały czas jest gruby i to chyba ten bunkier pod niego podłozyli żeby wytłumaczyć jego wagę
5-Saiyd chce zabić Anne Lucie a za pare godzin polemizuje z nią o życiu
6-liczba wątków pwoodująca rozmemłanie fabuły i dynamiki
7-Po kiego wała ten Bernard i Rose i CUD z wyzdrowieniem Rose skoro nie ona pierwsza!Pamiętamy ,że Locke był kaleką.Niepotrzebny odcinek.
8-Te wspomnienia Jina i jego dupy powodują już mdłości nachodzą-robi się Moda na Sukces
9-Powinni pokazywać przeszłość Jacka,Saywera,Kate,Ecko,Syida, Charliego,Grubaska,Any a pokazują jakieś flaki z olejemczyli jak Bernard wypycha samochód ze sniegu...kogo to interesuje?
10-Nikt nie wie na świecie o tej wyspie poza ta korporacją.Dziwne bo jak jakieś samoloty tam przelatują czy statki pływają to nawigatorzy mieliby przez to mętlik w głowie.No chyba ,że wszystko tam się rozbija ale wtedy były by tam drugie Chiny.
11-Właz!Fajna rzecz ale dziwi mnie to ,że ludzie wolą spać na plaży a nie w ciepłym łóżeczku.Czy zjesć sobie w normalna kolacje przy stole przy muzyce.No i prysznic!!!.Już by dawno Jacka i Locka z tamtą pogonili.
12-Bernard-kto go tam wymyslił?No chyba,że będzie mięsem armatnim w jakieś fajnej scenie(tak jak z dynamitem)
13-Nikt nikomu nic nie mówi-kurcze laski znalazły nowy właz i się z nikim nie podzieliły tym info.To samo z dymem.kurcze jak by mnie cos takiego zaatakowało to bym wszystkich ostrzegł a tam normalka.Po co gadać niech lepiej kogoś porwą!

Wojtek_dpo

Tak czy inaczej najlepszym serialem był ,jest i będzie "TWIN PEAKS" !!! :P

ocenił(a) serial na 7
Wojtek_dpo

dobra uwaga.koles krytykuje a ogladal tak wnikliwie te odcinki ze nawypisywal sie tych glupot po pol godziny. ciekawe

slyy

z tego co pamietam to w scenie poprzedzajacej wrzucenie do studni, quinn powiedzial, ze padla mu bateria :]

ocenił(a) serial na 4
pan_qba

a to ciekawe to w jaki sposob zadzwenil do kellermana po pomoc?
telepatycznie?

slyy

no moj blad -) o tym, ze padla mu bateria mowi Kellermanowi z dna studni (jednoczesnie mowiac, zeby jak najszybciej go wyciagneli). dlatego kellerman nie musial go zabijac ;]

ocenił(a) serial na 6
slyy

"jakas sekta uzytkownikow rozrzuca takie tamty na prawo i lewo"

Tematy, posty... wszędzie pełno tego szajsu. I nie żadna sekta, a zwyczajny trollizm i głupota... ale przynajmniej można się z tego pośmiać ;) Dzisiaj mnie rozśmieszyło

Dlaczego porównujecie serial nastawiony na akcję z serialem nastawionym na tajemnice i mistycyzm? No ale spoko, przynajmniej jest wesoło :)

Co do obrzucania błotem "przeciwnego" serialu - no comment; co do wymieniania nielogiczności - mieszacie z faktami własną subiektywną ocenę, co w moich oczach obie krytyki prawie całkowicie dyskredytuje... część zarzutów postawiona pod wpływem emocji, część przeczy sobie wzajemnie, inne znajdują wyjaśnienie w serialu, trzeba tylko podjąć wysiłek ich docenienia - ale o to chyba ciężko będzie :) Bo to z daleka przypomina trochę starcie kiboli.

pzdr

PS "sytuacje powodują że serial ogląda sie zdecydowanie lepiej jak nielogiczne sytuacje w Loście"

@mccoy - Twoja opinia nie jest miarodajna.

ocenił(a) serial na 4
slyy

heh no tak to juz jest.
Jak obejrzysz serial to ci powiedza ze "jestes maniakiem serialu" i ze "po co ogladam ten serial skoro jest taki glupi"
Jak nie obejrzysz to ci powiedza ze "nawet nie ogladal i krtykuje"

A liste jak zrobilem? pamietam wszytsko i ogladalem tylko po jednym razie
,mam dobra pamiec po prostu.
I napewno nie zapamietalem wszytskiego.

Co do nielogicznosci Losta.Według mnie on nie jest nielogiczny.
On jest paranormalny, ciezko sobie znalezc wytlumaczenie ale tak to ma wygladac.
Jak w pierwszej serii Lock znalazl wlaz to tez sie wydawalo nielogiczne.
Skad wlaz na wyspie.
Potem sie okazalo ze ten wlaz to normalny bunkier stworzony przez czlowieka w jakims celu.
Natomiast nielogicznosci w PB to zwykle wpadki scenarzystow.

do Wojtek dpo:
Serial jest naiwny nie zaprzeczam.
Ale po pierwsze napisalem ze go w sumie lubie.
Po drugie gdy sie obejrzy 8 odcinkow to w sumie juz chce sie to
obejrzec do konca tym bardziej ze sie sciagalo wszystko dosyc dlugo i zajmowalo lącze.

A to twoje Głupoty w LOST

1-Nikt nie przezył by tej katastrofy.Samolot rozwalił się na kawałki a tu stado ludzi przeżyło.Widzieliście kiedyś żeby w TV pokazywali taki CUD?

Celowy zamiar scenarzystow.Bedzie to wyjasnione.Nawet bohaterowie sami mowia ze to niemozliwe ze przezyli.

2-Grubasek nie pamięta,że Libby byała w psychaitryku

Tez to nie jest wpadka tylko celowe.

3-Niedźwiedź polarny

No to juz w ogole beznadziejny argument.
Od razu bylo gadane ze tego niedzwiedzia nie powinno tu byc.
wiec wiadomo ze scenarzysci to zrobili celowo.

4-Gruabsek cały czas jest gruby i to chyba ten bunkier pod niego podłozyli żeby wytłumaczyć jego wagę

Heh jesli myslisz ze taki grubas schudnie mocno
w ciagu 2 miesiecy (tym bardziej ze potem jedzenia ma w bród) to wielki lol

5-Saiyd chce zabić Anne Lucie a za pare godzin polemizuje z nią o życiu

No tak to mi sie nie podobalo.

6-liczba wątków pwoodująca rozmemłanie fabuły i dynamiki

to jest zaleta Lost - wielowatkowsc
jesli nie mozesz tego ogarnac to faktycznie PB jest idealny
dla ciebie masz tylko kilka watkow i dynamike

7-Po kiego wała ten Bernard i Rose i CUD z wyzdrowieniem Rose skoro nie ona pierwsza!Pamiętamy ,że Locke był kaleką.Niepotrzebny odcinek.

Każdy odcinek jest potrzebny bo coraz bardziej zbliza do tajemnicy.
Ten byl nudny, nie zaprzeczam.
Ale byl potrzebny.
Fakt ze Lock wyzdrowial jeszcze nie przesadzal o zdrowotnych wlasciwosciach wyspy bo to mogl byc zbieg okolicznosci.
Kolejny przypadek juz jednak daje do myslenia.

8-Te wspomnienia Jina i jego dupy powodują już mdłości nachodzą-robi się Moda na Sukces

Te wspomnienia moze tak wygladaja ale
po pierwsze a jakie niby maja byc wspomnienia swiezo zaslubionej pary
Chcialbys wybrac wspomnienia tylko dla ciebie wybranych postaci
ciebie moze mdlosci nachodza a mi sie podoba ze pokazuja wspomnienia
wszystkich postaci

9-Powinni pokazywać przeszłość Jacka,Saywera,Kate,Ecko,Syida, Charliego,Grubaska,Any a pokazują jakieś flaki z olejemczyli jak Bernard wypycha samochód ze sniegu...kogo to interesuje?

Mnie i wielu innych.Moze ich flashbacki nie sa takie ciekawe jak innych
ale tez cos tam wnosza.

10-Nikt nie wie na świecie o tej wyspie poza ta korporacją.Dziwne bo jak jakieś samoloty tam przelatują czy statki pływają to nawigatorzy mieliby przez to mętlik w głowie.No chyba ,że wszystko tam się rozbija ale wtedy były by tam drugie Chiny.

Jest tyle docenianiych ksiazek i filmow S-F ktore rozne takie ciezkie do
wytlumaczenia zjawiska opisuja.I to jest ich zaleta.Tak samo Lost, to dziala na wyobraznie.

11-Właz!Fajna rzecz ale dziwi mnie to ,że ludzie wolą spać na plaży a nie w ciepłym łóżeczku.Czy zjesć sobie w normalna kolacje przy stole przy muzyce.

Heh wlaz to nie Hotel tam sa dwa lozka do spania.

12-Bernard-kto go tam wymyslił?No chyba,że będzie mięsem armatnim w jakieś fajnej scenie(tak jak z dynamitem)

Powtarzasz sie ze Bernard jest niepotrzebny.
Sa postacie bardziej jak i mniej znaczace.
Tak jak w PB i w kazdy mserialu, filmie , ksiazce.

13-Nikt nikomu nic nie mówi-kurcze laski znalazły nowy właz i się z nikim nie podzieliły tym info.To samo z dymem.kurcze jak by mnie cos takiego zaatakowało to bym wszystkich ostrzegł a tam normalka.Po co gadać niech lepiej kogoś porwą!

Tez mnie to dziwi ale wydaje mi sie ze to tez jest celowe.Czas pokaze.

ocenił(a) serial na 4
slyy

aa i jestem facetem nie dziewczyna slay to przydomek od Sylwester

ocenił(a) serial na 8
slyy

Heh zabawne jest to ze sie ludziska klocicie o to, ktory serial jest lepszy. Oba sa doskonale i cieszmy sie, ze mozemy je ogladac zamiast toczyc denne dyskusje. Szacunek dla tworcow zarowno "Prison Break" jak i "Lost" !

ocenił(a) serial na 10
Dman

a ja tam bede sie kłócić bo uważam ze PB jest lepszy ;) poza tym jak szacunek to tylko dla PB.wogóle uzależniłam sie od PB.pozdro dla fanów PB.
p.s. nie za dużo tu Pb? :P

ocenił(a) serial na 4
Wypasiona_Foczka

heh no to sie klóć tylko podaj jakies rzeczowe argumenty
bo powiedziec ze coś jest najlepsze to nic nie powiedzec.

ja moge powiedziec ze moda na sukces jest najlepsze i co mi po tym??
podaj jakis argument

a stawianie na piedestał scenarzystów PB jest mała przeginką gdyż ani Lost ani PB sie nie umywa do filmów

np.Zielona Mila,Skazani Na Showshank
z reszta serial ogólnie jaklo gatunek filmowy zazwyczaj gorszy jest od filmu
ale są wyjątki

Twin Peaks,Kampania Braci
ale te seriale tworza docenieni ludzie filmu.
Wiec nie ma sie co dziwic ze to trzyma poziom.

ocenił(a) serial na 4
slyy

Chyba określenie paranormalny nie pasuje do Twojego serialu. Paranormalne to mogą być zjawiska w serialu X-files (jak mamy byc tacy drobiazgowi i czepiać się szczegółów:)Ale nie w Zagubionych (jeszcze kosmitów na wyspie nie uraczyliśmy-chociaż kto wie?;)Aha i jeszcze jeśli chodzi o wielowątkowość to wiesz zazwyczaj w serialach tego typu(Lost,Prison Break,X-files, Desperate Housewives...)jest jeden wątek główny i wątki poboczne i to dotyczy obu wymienianych w tym poście seriali.Tyle że jeden z nich ma ich zbyt dużo co może spowodować u widza odruch wymiotny;p.po tych już prawie 50 odcinkach. ;p;p

Mariuszu S. wiedziałem, że sie zjawisz prędzej czy później. Takie tematy przyciągają i to bardzo (zresztą po to są fora aby można było wypowiadać sie na takie i owakie kwestie)Pozdrtawiam Ciebie oraz wszystkich, którzy dołożyli cegiełkę do tego temaciku. Pozdro

użytkownik usunięty
McCoy

Drugą serię lostów ogląda się gorzej. Tyle mam do napisania.

ocenił(a) serial na 4
McCoy

czy termina "paranormalny" kojarzy ci sie tylko z kosmitami?????
bo tak wynika z twojej wypoweidzi.

Co do ilosc watkow to wlasnie to jest fajne , przyjemnie bedzie zobaczyc jak te wszytskie watki poskladaja sie do kupy jak klocki Lego
(mam nadzieje że tak bedzie bo inaczej bede zawiedziony)

ocenił(a) serial na 10
slyy

jaki taki jestes lostowy to idz na forum losta i tam wypisuj swoje zachwyty nad tym "serialem",po co nam pupkę zawraczasz? kłócic sie z toba nie mam zamiaru bo zapewne przepsujesz to z jakiegos forum a jesli nawet sam to tworzysz to chyba jestes chory,masz za duzo czasu czy jak? jak powiedział boguś "nie chce mi sie z toba gadac" ;) wole porozmawiac z bardziej inteligentnymi osobami które widzą cos w tym genialnym serialu
pozdro fani PB
p.s. Uwolnić Lincoln'a Burrows'a ! ! ! ;)

ocenił(a) serial na 4
Wypasiona_Foczka

ech widze ze sie zaczyna
najezdzanie na kogos gdy ktos ma odmienne zdanie.
Dla mnie to normalka i juz sie przyzwyczailem.
Udzielma sie na forum muzycznym i tam tez chyba skrytykowalem
Brithney Spears. i tez fala slepo zaptrzonych fanow
uzywala slow ktorych znaczenia nie rozumiala.

Po pierwsze Foczka musze cie wytluamczyc jak dziecku kilka faktow.

To jest forum traktujace o filmach i serialach , po to jest stworzone żeby sie wypowiadać wlasnie o filmach i serialach, nie tylko pozytywnie.

Co do stwierdzenia ze pewnie gdzies to przepisuje to nawet nie bede komentowal. Sama sie osmieszasz.

Co do mojej choroby. Wydaje mi sie choroba jest slepe bronienie serialu ktory tak kochasz nie umiejac nic napisac na jego obrone.

Coz kolejna sprawa : widze ze sama sie klasyfikujesz do grona ludzi inteligentnych. Mnie do tego grona nie dopuszczasz.
Coz, osoba inteligentna tak nierobi.

Jeden z moich ulubionych wykonawcow spiewal:

Głupi nie wie że jest głupi a mądry to wie.
Pozorne zaprzeczenie to jest.

Cos w tym jest.

Ja rozumiem ze jestes jeszcze mloda wiekiem i pewne rzeczy trzeba ci wybaczyc. Kiedys moze zrozumiesz ze kazdy ma prawo sie wypoweidziec.

Cenie ludzi ktorzy potrafia grzecznie powiedziec czemu sie nie zgadzaja zamiast wyjezdzac z osobistymi wycieczkami.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
slyy

Hej Slyy no nie mów że ludzie nie chcieliby iśc do włazu iwziąść ciepły prysznic czy zjeść płatki w talerzyku a potem na rowerku pojeżdzić?

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

hehe ubawiłes mnie tym rowerkiem ;) pozdro

ocenił(a) serial na 4
Wojtek_dpo

szczerze mowiac to nie wiem jak by to bylo
psychologia tłumu opisuje dziwniejsze sytuacje

ocenił(a) serial na 10
slyy

to moze idz na forum lost i pogadaj ze swoimi przyjaciółmi tam znajdziesz zrozumienie i akceptacje

ocenił(a) serial na 4
Wypasiona_Foczka

Nie ale wytłumacz mi oco chodzi Ci z tym "paranormalnym Lostem" duchy czy coś innego.bo chyba nie chodzi Ci o te niedzwiedzie a zresztą zakończmy już ten temat. Prison jest bardziej dynamiczny i ciekawszy jak dla mnie niż Lost. Lost jest niestety nudny i nieporzebnie przedłużany(potrzebnie bo trzepią z Tego niewiarygodną kasę)Zabieg podobny jak w Modzie na sukces niby badziewie a gro ludzi to ogląda a oni na tym zarabiają. Mam nadzieje że Prison nie starci blichtru którym zabłysnął(zaświecił:) i dalej pozostanie najlepszym serialem ostatnich miesięcy.pozdro

ocenił(a) serial na 4
McCoy

zjawisko magnetycznego oddzialywania Trojkata Bermudzkiego tez bylo uwazane za zjawisko paranormalne. Zjawiska paranormalne to szerokie pojecie.Jesli tobie sie tylko kojarzy z duchami i kosmitami no to nie ma co dalej dyskutowac.

Widze ze faktycznie nie ma sensu ciagnac. Bo tu chyba ludzie nie
znaja znaczenia pojec argument,dyskusja,polemika.
Jedyne co przeczytalem to albo wjazdy na moja osobe albo :
"PB jest lepszy" i "LOST jest gorszy".

O czyms to swiadczy ze nikt nie umie podjac sensownej obrony(poza kilkoma wyjatkami).
Juz wiecej nie napisze bo faktycznie polemiki tu zadnej.

Wiec przyznaje PB to super serial LOST to kicha.
Wiec mozna ten post zaliczyc jako kolejny wychwalajacy serial PB.

Ech to naprawde swietny serial jest taki i owaki no i w ogole wszyscy ktorzy inaczej uwazaja to sa smieszni malo inteligentni, no i w ogole niech spadaja.

ocenił(a) serial na 4
slyy

No faktycznie nie ma co dalej dyskutowac bo skoro nie potrafisz przytoczyć przykłądu choćby jednego zjawiska z wyspy....no a z tego co wiem to chyba nie było w Loście mowy o trójkącie bermudzkim tego możemy sie tylko domyślać jak zresztą wielu innych rzeczy w tym serialu.Oki ale już zamknijmy ten temat i rozpocznijmy jakiś inny, świeży i ciekwaszy.

ocenił(a) serial na 4
McCoy

alez moge podac
zjawiska energetyczno-lecznicze wyspy,
czarny dym, choc mysle ze to twor czysto techniczny stworzony prze czlowieka ale narazie mozna to odbierac jako zjawisko paranormalne

wszytskie ukazujace im sie postacie i zwierzeta, to nie sa ich halucynacje bo osoby towarzyszace potwierdzaja to co widza.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 4
Wojtek_dpo

z toba moge podysktuowac bo masz jakies rzeczowe argumenty

Bo LOST jak sinusoida. Odcinki dynamiczne przeplataja sie z odcinakmi
mniej dynamicznymi.Ale np. odcinek z retrospekcja claire
gdy sobie przypomniala pobyt w bunkrze medycznym.
Czy nie bylo ciekawe sie dowiedziec tylu nowych rzeczy,
czy zawsze musi byc akcja zeby bylo cos ciekawe???

ale zostawmy LOST bo to temat o Prisonie.

powiedz szczerze czy cie nie razi naiwnosc prisona?
chocby glupota straznikow albo przewozenie furgonetka powaznego przestepcy? A co do calej adrenaliny.
Tylko lepszych filmow z adrenalina jest mnostwo. Jak ogladalem film "GRA" to bylem wbity w fotel.
W prisonie adreanlina byla na poczatku.Potem juz tego tak nie czulem.
Bo kilku odcinkach jak byla ciezka sytuacja dla wiezniow to wiedzialem że i tak zaraz zrobia jakies czary mary i bedzie ok.I tak w kolko w kazdym odcinku.z kazdym razem oszukuja tych glupich klawiszy.Tak wiec jak dla mnie emocje opadaly z kazdym odcinkiem bo gdy straszniek juz mial przejsc przez drzwii i odkryc tajemnice to sobie mowie: aa zaraz cos sie stanie i nie pozna tajemnicy.no i np. ktos straznika zawolal i po klopocie.
Zadnych emocji we mnie nie wywlal moment egzekucji bo wiedzialem ze ostatniej chwili ktos zadzwoni i powie ze egzekucja odwolana.
no i tak bylo.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
Twilight_2

1. sym marnotrawny. Moze dotarlo do LJ`a ze niedlugo straci ojca?
2. on jest w serialu inzynierem a nie aktorem.
3. Abruzzi nie mogl z nim nic zrobic, bo T-bag sie zabezpieczyl .jego kumple mieli cos jakos doniesc na nich czy mial jakiegos haka na brygade pracy.
4. patrz na ktorys post wyzej
5. Tak dobry z niego czlowiek. Postaw sie na jego m-cu. Ja bym robil to samo-chronilbym niewinnego.
6. a nie wiedziales, ze sie chowal za gzymsem. Po II to w czopterze ( :D ) nie lata tyle ludzi, zeby mogli objac wzrokiem cale pole pod nimi
"7.Nie Wiem być może sie myle ale wydaje mi sie ze wszytskie rozmowy w wiezieniu odwiedzajacych z wiezniami
sa nagrywane.Przychodzi czarnoskora dziennikarka ktora jest agentka i grozi Lincolnowi ze jesli
nie pogodzi sie z widmem egzekucji to zginie jego Syn.Taka rozmowa jest dobrym dowodem
ze zostal wrobiony."
Mi sie wydaje, ze jak juz kogos wsadza, to juz nie moga nagrywac jego rozmow bez jego zgody.

8. Patrz na ktorys post wyzej

"9.Kolejna bzdura z ktorej sie chyba najbardziej usmialem.
Zastepca Abruzziego Falzone czyli aktualnie szef proboje zabic swiadka ktory ma zeznawac przeciwko niemu.
No fajnie szef mafi wykonuje czarna robote.Cos takiego. Jest ostatnia osoba ktora powinna byc w poblizu
swiadka. A on zamist wyslac do tego profesjonalnych mordercow sam jedzie wykonac wyrok niczym
Leon Zawodowiec.Dla kogos kto docenia mafijne filmy takie jak "Ojciec chrzestny"
taka sytuacja jest totalna bzdura.Takie szychy nie zajmuja sie zabijaniem.oni wydaja rozkazy."
A ja pamietam, ze on sam powiedzial, ze chce widziec jak on umiera, wiec logiczne wydaje sie byc fakt, ze idzie osobiscie, zeby to zobaczyc i sie nacieszyc tym widokiem.

"10.Nawrócony Abruzzi ktory wybacza i daje szanse T-BAgowi heh.Bez komentarza."
Kazdy moze sfiksowac.

"11.I ten okrutny bezwzgledny T-Bag oplakujacy kogos z rodziny.Ach wszyscy sa tak naprawde dobrzy w tym
wiezieniu tylko po prostu los im nie sprzyjal.heh."
Tu akurat dotykamy problemu amerykanskich filmow, seriali. Najlepszym przykladem sa filmy Michael`a Bay`a (twierdza, armaggedon, pearl harbor) - przeogromnie patatyczne. Amerykanie maja to do siebie, ze lubia wszystko ladnie moralizowac i usprawiedliwiac. No bo jak to wytlumaczyc, ze wiezniowie uciekaja z wiezienia. No przeciez jedynym wyjsciem jest zrobic ich niewinnymi.

12. Tu moge sie zgodzic.
13. moze i masz racje

"14.Przyjezdza Kellerman w miejsce spotkania Veroniki z Hale'm. Zastaje Hale .Veroniki nie zastaje.
Zabija Hale i nie przeszuka oczywiscie zakamrkow tego meijsca bo po co.
Bo jesli Hale rozmawial z Veronica i ona poszla to juz pewnie ona jest gdzies daleko
a Hale po prostu sobie tu tak stal bo lubial sobie stac w takich miejscach.Kolejny przyklad glupoty
tym razem Agenta Kellermana."

A czy niemozliwa jest sytuacja, ze on sobie poprostu czeka na nia, bo ona jeszcze nie przyszla?

15. nibi dlaczego naciagana????

16 juz opisany w ktoryms poscie powyzej.
17. tu akurat sie zgadzam.
18. tez sie zgadzam.
19. tu akurat moze byc pokazana niekompetencje klawiszy
20. patrz na ktorys post wyzej