Wypisujcie swoje ulubione teksty z PB. {jak znacie to wpiszcie nr odcinka i sezonu)
1x06
Bellick mówi do T-Baga:
Wiesz Teddy na prawdę mnie zawiodłeś, a jest to trudne bo ja nie oczekuje wiele od kaziorodczego dziecka debila.
Tak Teddy. Czytałem twoje akta psychiatryczne. Jak twój tatuś zgwałcił swoją siostre z zespołem downa i 9 miesięcy później pojawił się mały Teddy.
1x06(0:16:19)
Cherry do T-Baga:
- Jest tu stracznie gorąco.
T-Bag:
- Pozwoliłem Ci mówić Cherry? Będziesz wiedział kiedy zechce byś otworzył usta.
A wasze ?
z sezonu 2:
T-Bag po zjedzeniu mapy rancza, gdzie zakopane były pieniądze "Gdybym miał więcej czasy wytatuowałbym sobie mapę na ciele".
T-Bag do Majkela o kasie Wesmorelanda "Podzielimy się, będziesz miał na wytatuowanie sobie nóg".
Akcja na cmentarzu
Abruzzi: te spodnie są za krótkie
Linc: obetnij sobie stopy, jesteś w tym dobry
Linc do brata "Ty masz nawet plan jak idziesz się wysikać"
z sezonu 3:
Bellick do Sammy'ego "szukam Afroamerykanina, ukradł mi portfel, ma taki prawiczkowy wąsik i kamizelkę wyciągniętą z dupy".
Przesłuchiwanie T-Baga po ucieczce Scofilda
Strażnik: zdejmuj spodnie!
T-Bag: Gdybym wiedział, że macie tutaj takie atrakcje nie próbowałbym nawiać
i jeszcze jeden z 2 sezonu:
Mahone: Dorwałeś Scofilda śledząc Nikę, tak?
Bellick: Tak
Mahone: a T-Baga dzięki pannie Sue, tak?
Bellick: Tak, a do podcierania używam lewej ręki, i co z tego?
Oczywiście najfajniejsze teksty leciały w 1 i 2 sezonie - teraz jak sobie myśle, to o klasę niższy serial jest... Ale obejrzec trzeba ;D
Michael: Czysta matematyka.
Sucre: A jeśli twoja matematyka jest błędna?
Michael: Wwiercisz się w jedną z wielu rur z gazem, jakie są w tej ścianie. Wtedy dojdzie do eksplozji i spłoniemy żywcem.
Sucre: Ale ty jesteś dobry z matmy, prawda?
Więzień: Co ty wyprawiasz, John?
Abruzzi: Wykonuję pracę dla Boga.
Więzień: Bóg każe Ci, rozsypywać końskie łajno na swoim materacu?
Abruzzi: Nie jest naszym zadaniem kwestionować jego wole.
T – Bag: Leć nisko słodki rydwanie. Zabierz mnie do domu... Znasz tą, prawda? No dalej, podrzuć coś. Myślałem, że wy jesteście muzykalni.
C – Note: Wiesz co? Twoi rodzice powinni być z ciebie dumni. Trafić na potrójnego wieśniaka. Rasista, pedofil i głupek!
T – Bag: Wiecie, irytuje mnie, że tutaj robi się ze mnie złego faceta. A przecież wy tu nie siedzicie za kradzież ciasteczek harcerkom!
Abruzzi: Nikt z nas też nie zamordował harcerki.
Ogólnie to Abruzzi był moją ulubioną postacią ;)