PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224924
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Oby nie dali hollywoodzkiego happy endu. Miałem przewrotny pomysł na finał serialu - Kellerman i bracia demaskują ludzi stojących za panią prezydent i wygrywają; Kellerman jak na ironię zostałby bohaterem. Bracia byliby wolni i szczęśliwi i wtedy (gdyby żył) dopadłby ich Abruzzi, żądający wydania mu Fibonacciego. Taki wariant nawet by mi odpowiadał. Swoją drogą scenarzyści zaniedbali ten wątek. Bo skoro tak bardzo chciał go dorwać mógł wysłać do Utah swoich ludzi, aby czekali na braci (mógł przekabacić, któregoś z uciekinierów, np. C-Note'a lub Sucre, obiecując im w zamian za pomoc pieniądze Westmorelanda i pojednanie z ukochanymi). No ale mówi się trudno. Natomiast jestem w stu procentach pewien, że ktoś z trójki Michael - Lincoln - Sara nie dotrwa do końca.

ocenił(a) serial na 10
Miszczu_4

Właściciwie masz racje - Sara zostanie pod koniec II sezonu porwana gdyż aktorka która ją gra jest w ciąży więc to ona nie dotrwa do końca. Napewno jednak scenarzysci nie uśmiercą ani jej ani Michaela i Lincolna.
Oczywiscie bohaterowie zdemaskują spiskowców jednak tylko Lincoln zostanie uniewinniony. Michael został skazany na 5 lat więzienia za napad na bank, jego wina jest niezaprzeczalna więc albo bedzie sie ukrywał za granicą bądź z powrotem trafi do Fox River. Innego rozwiązania nie widzę. Zginie napewno T-Bag, złapią Haywire'a, dostanie się pewnie i Kellermanowi.
Jeżeli chodzi o najlepszy możliwy według mnie finał to chciałbym żeby zginęli C-Note i Sucre, przeżył natomiast T-Bag bo jak na razie jest on najbardziej wyrazistą postacią i zasłużył by cieszyć się wolnością. Ale znając poprawność polityczną Amerykanów pewnie będzie tak jak większość zakłada (czyli nudno i przewidywalnie) :-/