PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224924
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Naciągany, przereklamowany , ze słabą obsadą i jeszcze gorszą grą, wiele elementów fantasy , brak realizmu (np.czemu T-bag PEDOFIL zyje i ma sie bardzo dobrze ? Jak dobrze wiadomo pedofile raczej spokojnego zycia w wiezieniu nie maja nie wspominająć juz o jakimkolwiek szefostwie.To tylko jeden z wielu "detali" , widać ze twórcy skupili sie na fabule, pomijając bardzo , bardzo ważny klimat życia więziennego.
Dla tych co oglądali "Skazanych na Shawshank", "Symetrię" to " Prison Break" stanie się serialem traktowanym z wielkim przymróżniem oka , bardzo bardzo mały deszcz.

użytkownik usunięty
alealek

T-bag nie jest PEDOFILEM. On po prostu nie zwraca uwagi na partnera podczas współrzycia. Równie może być to kobieta, mężczyzna, dziecko.
Co do tego jak jest w więzieniach widzę że mamy specjalistę. Jesteś pedofilem i zajmowano się tobą w więzieniu? Ja w więzieniu nie byłem a telewizji nie ma co wierzyć więc jak tam traktują pedofili można się tylko domyślać bądź poczuć to na własnej skórze.
Oglądaj dalej. Zobaczysz zmienisz zdanie. Prison Break to nie bajka tam ludzie giną tyle, że w pierwszych 3 odcinkach co ma się stać? Pozwól się fabule rozkręcić a zobaczysz że nie będziesz żałował.

Pozdrawiam.

www.northim.blox.pl

ocenił(a) serial na 9
alealek

A co mają ci pokazać jak przez cały serial się zapinają w dup-sko ?? jak się mordują i non stop klną??. Ten serial ma to do siebie, że zrezygnowano z tych zachowań i wyszło mu to na dobre. Widze kolejny oceniający po 3 odcinak polastu. Polsatowcy torrent w łape.

użytkownik usunięty
thomek

Hmmm święty ten serial też nie jest :P Zwrócie uwagę co w 4 odc. robi Haywire kiedy się zastanawia po co Michaelowi tatuaż.

Podpowieć - stęka - rusza ręką - wzdryga się - oblizuje palec.

Nie wszyscy to zauważają a jednak.

użytkownik usunięty

Podpisuje sie pod tematem postu obiema rekami serial przereklamowany i grubymi nicmi szyty chociazby to ze skazani na smierć nie moga wychodzic z celi i kontaktowac sie z rodzina po za tym za duzo tu zbiegow okoliczności Facet którego brat siedzi w wiezieniu akórat był architektem tego wiezienia to tylko jeden przyklad
Brak w tym serialu klimatu chociazby skazanych na.. niby wszystko jest bardzo brutalne a ja mam wrazenie ze ogladam kolejny kolorowy i troche patetyczny obrazek

użytkownik usunięty

To NIE był zbieg okoliczności. Scofield wiedział gdzie jest jego brat. Sprawdził wszystkich najważniejszych więźniów strażników i pracowników więzienia. Jako że jego przestępstwo (napewno ustalił na ile może sobie pozwolić) było dość lekkie to pozwolono mu na wybranie więzienia najbliżej jego zamieszkania a tym więzieniem był Fox River. SPECJALNIE tam się dostał a nie przypadkiem.

użytkownik usunięty

Poza tym [spoiler] w dalszych odcinkach będzie pokazane jak się Michael dowiedział o tym że właśnie w Fox River będzie siedział jego brat i jako że był architektem to od razu wpadł na te wszystkie pomysły ucieczki.

użytkownik usunięty

ale oczywiście wiem o tym i wlaśnie o to michodzi nie ze to sprawdził i tak dalej tylko ze robił palny TEGO akurat wiezienia wiem ze gdyby nie taki pomysl nie bylo by calego serialu no ale mnie nie zachwyca " ta zawila intryga "
Pozdrawiam serdecznie

użytkownik usunięty

i tym bardziej akurat tak sie zdarzylo ze pozwolono mu robic te plany

ocenił(a) serial na 9

jednym podoba sie zawila intryga- lecz prawdopodobna i realna.....

innym podoba sie wymyslna i glupawa fabula LOSt.

Sa gusta i gusciki.

lukdos

wsyscy sie musza pogodzic z tym ze PB to tylko fajnie zrobiona amerykanska BAJECZKA.Tak jak sa gatunki w muzyce i mamy muzyke rozrywkowa(najbardzieje popularna) tak i tu jest to samo.To jest serial dla masowego odbiorcy w takiej wersji deluxe.Czy to jest tylko tyle czy az tyle to juz kazdy sobie musi odpowiedziec.

lukdos

ps. a szczegolowa dyskusje na temat czy to wszystko jest realne, logiczne i mogloby sie zdarzcy proponuje zakonczyc szybciej niz sie na dobre zaczela.
Tam mozna sie przyczepic praktycznie do setek rzeczy i jesli ktos tego nie widzi to a;) ma troche za malo latek by to widziec b;)zyje w jakims kompletnie wirtualnym swiecie.

ocenił(a) serial na 9
ichi2004

prosil bym abys podal jedna nie realna i niemozliwa do zaistnienia w realnym swiecie sytuacje/rzecz z PB.

P.S. pamietaj, ze nawet najabrdziej naciagane sytuacje sa realne i prawdopodobne...wkoncu nawet czlowiek spadajac z kilkuset metrow moze przezyc- choc wydaje sie to niemozliwe ;).

ocenił(a) serial na 10
alealek

Ty autor tego postu:
Skoro tak mówisz to po prostu mash jakies kompleksy i nie mash sie na kim wyżyc :D
Serial nie jest naciągany, a gdyby byl beznadziejny to tyle ludu na świecie by go nie oglądało, więc swoją beznadziejną opinie zachowaj drugim razem dla siebie i nie psuj humoru forumowiczom :)
Poozdrawiam serdecznie :)

patrycja_14_hyhy_2

PB wg mnie ma troche przegiec ale po glebszym zastanowieniu wydaje mi sie ze realizm tej sytuacji w tym serialu jest akurat nie najwazniejszy(to nie ma byc przeciez dokument pt. "jak dac strzałke z kryminału krok po kroku")...dla mnie to czysta rozrywka na bdb poziomie z lekkim przymruzeniem oka,z ciekawymi, dobrze zagranymi postaciami (Scofield,T-Bag;p)oraz interesujacym scenariuszem (nawet 2 sezon nie jest wcale gorszy tzn. jeszcze nie ziewalem:P)...Do realizmu i przegiec jest ich wiele ...bo ani taki Scofield(ktory jest prawie idealny ma rozwiazanie na kazda sytuacje) ani taki plan, zbiegi okolicznosci, T-bag i "raczka" napewno nie sa realistyczne ;p.... Natomiast w ogole nie psuje to zabawy i napiecia po prostu trzeba do tego podejsc z odpowiednim dystansem a wtedy mozna dostrzec caly urok tego serialu co mnie dane było i jest:P...pozdr:)

alealek

Jestem już po pierwszej serii, i musze sie zgodzić z niektórymi przedmówcami, że serial ten zbyt logiczny nie jest. Co do popularności serialu, jest to po prostu kawał dobrej roboty jeśli chodzi o ciekawość i dynamikę wydarzeń. Nudzić się przy tym serialu nie da. Aczkolwiek jak dla mnie więcej przemawia za nie. Dużo błędów i zbiegów okoliczności. Jeśli chodzi o czystą rozrywkę, to polecam ten serial. Wykonał funkcje filmu rozrywkowego w 100%. Ale nic więcej. Oglądając ten film nie mogłem jednak pozbyć sie wrażenia, ze jestem naciągany na nieprawdopodobny absurd. Chwilami film sposobem przyciągania uwagi widza, przypominał mi (tu teraz pewnie mi się oberwie) wenezuelskie telenowele. Z tą różnica, że tutaj ktoś bardziej napracował się nad scenariuszem i grą aktorów, no i budżet był większy. Te niesamowite zakończenia każdego odcinka, żeby przyciągnąć widza do następnego. Nie powiem też,że każdy z odcinków jest dla mnie zaskoczeniem, bo dużo wydarzeń jest przewidywalnych. Aczkolwiek oczywiście nie wszystkie. W dużej części film mnie zaskoczył. Nie mam jednoznacznego zdania co do tej produkcji. Z jednej strony ok, ciekawe, przykuło moją uwage. Z drugiej strony, patrząc na to chłodnym okiem widać sprytne zabiegi filmowe i marketingowe mające na celu zdobycie widowni. Zresztą w dzisiejszych czasach wiekszość seriali takich jest. Ludzie potrzebuja nowości, świeżości i to właśnie dostają. Jeśli chcesz mile spedzić czas, nie wysilając się i nie analizując tego zbyt mocno, dostając w zamian kawał dobrej i ciekawej akcji, to polecam gorąco.

ocenił(a) serial na 9
Godsmak

GhostDog haha i widać jak oglądałeś, już w 1 odcinku była mowa, że scofield wykonywał potajemnie prace zleconą przed kumpla innego inzyniera. Nikt nie wie, że Michael robił to więzienie...

użytkownik usunięty
thomek

To też wiem :) oczywiście ze nikt nie wie ale jest to i tak moim zdaniem robione ( potajemnie bo oficjalnie mial robic kto inny ( no wlasnie))pod fabule nowy wiezien z którym siedzi m maichelem oczywiście musi cierpiec na bezsennośc ( wiem ze jest chory )( no prosze )

użytkownik usunięty
thomek

ale ja to wiem :) ( ROBIŁ TO POTAJEMNIE bo ktos inny mial to robic) no wlasnie
2 " wspolokator MS musi oczywiscie miec taka przypadlosc zeby cierpiec na bezzsenność
bylo tez oczywiste ze kropna murzynke ja wyjdzie na papierosa mowie o 3 odcinku

ocenił(a) serial na 10

ja nie wypowie sie kto ma racje bo ogladnalem tylko trzy odcinki i nie powiem czy film jest logicnych czy nie wiem tylko jedno ze ogladaz ego dobrze i nie jest to kolejny kolorowy film jak tu ktos chyba powiedzial ake musze zwrocic uwage panie alkatazar3 czy jakos tam pedofil to osoba ktora zaczepia dzieci molestuje gwałci wieku nawwt 3lat ja czytalem w gazecie ze czlowiek siedzi za brutalne moredrestwa i gwałty bylo nawet pokazane w pierwszym odcinku ze ten pana pedofil byl zainteresowany naszym boahaterem czy tak robi pedofil chyba nie krytykuj film masz prwawo tylko patrz ci piszesz b to mialo sens