PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224924
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Treść tego postu do ludzi, którzy pierwszy raz widzą "Skazanego na śmierć".
Jakie są wasze odczucia odnośnie tego filmu. Pozytywne, negatywne, a może ciężko Wam powiedzieć? :>

ocenił(a) serial na 7
Kuros

Po pierwszym odcinku byłam lekko rozczarowana. Chyba jeszcze żaden serial w Polsce nie miał takiej kampanii reklamowej - co otworzę jakąś gazetę, zaraz wyskakuje wytatułowana klata Scofielda, przygotowałam się więc na coś naprawdę niesamowitego.
Hm, wszystko wydawało się jakby montarzysta był pijany. Wstęp króciutki, bach, bach, bohater już siedzi w kiciu, i co dziwniejsze, taki zrelaksowany jakby spędził tam całe dzieciństwo. Masakra.
Drugi odcinek mnie uspokoił - przemyślana akcja, wolniejsze tempo. Bardzo dobrze sie stało, że Polsat postanowił wyemitować od razu dwa odcinki - po pierwszym sie zniechęciłam, drugi przywrócił mi wiarę w... Hm, genialność? tej produkcji. Jestem diabelnie ciekawa kolejnych odcinków.

Kate_V

Nie jest źle, ale również uważam go za mocno przereklamowany. Najbardziej ubódł mnie schemat (kompletnie nic tu nie zaskakuje) i bardzo stereotypowe spojrzenie na więzienny styl życia.

ocenił(a) serial na 8
Albertino

nie oglądałem na polsacie ale domyślam sie jak to musialo wyglądać ;)tego nie ogląda sie z reklamami proszku do prania tylko kilka odcinków naraz non stop :)

Albertino

Serial ten nie jest przereklampwany! Fakt, scenarzysci troche na poczatku przekombinowali bo wszystko szybko sie dzieje i za bardzo nie wiemy o co tu chodzi. Ale w kolejnych odcinkach sprawa sie wyjasnia. Z odcinka na odcinek coraz bardziej czlowiek sie wkreca. Gdy juz wszystko idzie wedlug planu nagle nastepuje zwort akcji i to jest najpiekniejsze ze trzeba byc caly czas czujnym. Sami zobaczycie za pare odcinkow ze nie bedziecie sie mogli oderwac od ekranu i ze zniecierpliwieniem bedziecie czekali na nastepny i albo wytrzymacie tydzien zeby obejrzec go na polsacie albo, co jest bardziej prawdopodobne, sciagniecie kolejne odcinki z netu zeby zaspokoic swoja ciekawosc. pzdr

qval_2

Ja odczuwam pozytywne emocje związane z tymi pierwszymi odcinkami.

I nie wiem czemu wszyscy mówią, iż pierwszy odcinek jest niezrozumiały. Owszem tempo akcji i dziejących się wydarzeń, przechodzenie z jednego miejsca w drugie i na odwrót, może u niektórych wywołać niemałe dezorientowanie, ale gdy film oglądamy w ciszy i właściwie koncentrujemy się na tym, co widzimy na ekranie, możemy spokojnie wszystko ogarnąć :]

qval_2

Rozkręca się???
Uaaa... kolejne godziny wycięte z życiorysu. Po dwóch odcinkach Prison Break (na żadne Skazany na Śmierć, polsat sucks) jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Kocham takie klimaty. Serial zrobiony rewelacyjnie techniczni i super zagrany. Czekam na więcej i na wydanie DVD porządne. Z napisami!!!

użytkownik usunięty
Albertino

Albertino "bardzo stereotypowe spojrzenie na więzienny styl życia"??????? a co ty sie spodziewałes że więżniowie będą chodzić i z czachą w łapie odwalać monologi Hamleta??????

Albertino

Do Albertino

Byłes w więzieniu ?? W Amerykańskim ?? Stereotypowe wiezienne zycie ??
Jezeli nie byłes w więzieniu to jakie mozesz miec o tym pojęcie ?? :/

ocenił(a) serial na 10
Kate_V

ja obejrzałam 10 odcinków, i z kazdym odcinkiem film sie rozkręca. pierwszy nie był najlepszy ale film jest bardzo fajny. domyslam sie ze na polsacie jednak sie go zle ogląda, 15 min reklam itp. najlepiej sciagnac z neta sobie ten serial.

ocenił(a) serial na 7
Kuros

Jestem nieprzystosowana do oglądania filmów na polsacie, w dodatku z takim lektorem. Pomińmy, jednak sprawy natury technicznej.

Nie jest źle, super też nie. Nie nakręciłam się scpecjalnie, ale jednocześnie nie zniechęciłam. Był jeden wyraźny minus, o czym już pisałam w innym temacie. Chodzi o to, że nie jest to normalna sytuacja, kiedy lekarz bez badania cukru wstrzykuje pacjentowi insuline, ot tak, bo powiedziłam, że ma cukrzyce. W dodatku nie widzi nieprawidłowej reakcji na tą substancję itd. Jak dla mnie była to lekko naciągnięta sytuacja. Mam nadzieje, że dalej nie będzie wpadek tego typu, ponieważ drażnią mnie one niemiłosiernie.

ps, ale jedno się zgadza w 100%- jest na co/kogo popatrzeć ;] chociaż już na filmwebie to ma koleś spedalone zdjęcie.

ocenił(a) serial na 7
eineDummeTrine

przepraszm, mój błąd, tam ma być BADANIA KRWI x_x

eineDummeTrine

Nie ma za co ;) Na FW są sami inteligentni użytkownicy :P Pozdro.

użytkownik usunięty
Kuros

On nie jest przereklamowany. Po prostu łączcie fakty i oglądajcie a będzie bardzo fajnie.
Ale dalej nie przeboleję tego tytułu :/ Dla mnie zawsze "Prison Break"

użytkownik usunięty

eineDummeTrine to jeszcze takie naciągane sytuacje jeszcze Ciebie podrażnią :P Niewiele ale są.

ocenił(a) serial na 9

no przecież ona mu najpierw zrobiła badanie, żeby wyszło czy ma cukrzycę. To po to były mu te tabletki, żeby podniósł mu się poziom cukru we krwi.

ocenił(a) serial na 10
Kuros

No należy sie pochwała scenarzystom, widać ze serial bardzo przemyślany to szczegółowe podejście niesamowicie wciąga w brutalny świat więzienny. Pierwsze odcinki mnie pozytywnie zaskoczyły, chociaż tez uważam, że należało by rozłożyć pierwszy odcinek na dwa by móc przedstawić glównego bohatera jego osobowość, życie prywatne, życie zawodowe itd. zobaczymy jak się to dalej potoczy, tylko nie rozumiem co po co dwa sezony, czy drugi sezon to dalsza próba ucieczki tych samych bohaterów co w pierwszej?

adrianos88

adrianos88 2 seria jest kontynuacja akcji 1 i jezeli napiszemy tutaj co sie dzieje w 2 to bedzie jasne jak sie konczy 1 a nie jestem pewien czy wszyscy chca sie juz tego dowiedziec

ocenił(a) serial na 7
adrianos88

oval gratuluje :) inteligenta odpowiedz a juz sie balem ze ktos napisze ;p lepiej sie nie dopytujcie co bedzie dalej tylko czekajcie co niedziela ;) film bardzo fajnie sie oglada o niebo lepiej niz zagubionych...

ocenił(a) serial na 10
Siomer

Do tych co pierwszy raz widzieli Prison Break w tv. ogladalam go juz wczesniej. mnie wciagnal od razu. byl bez lektora, ktory wedlug mnie zepsul caly klimat tego serialu, mowi monotonnie, brak emocji w glosie :/i jeszcze do tego czekac caly tydzien na kolejny odcinek. obejrzalam go wczoraj na polsacie i stwierdzilam, ze gdybym pierwszy raz widziala go w tv nie ogladalabym go wiecej.pozniej jak sie akcja rozkreci to ciekawosc nie da wam spokoju ;-) Polecam sciagniecie Prison Breaka, a przekonacie sie ze dwa razy bardziej go polubicie. pzdr

ocenił(a) serial na 10
niesia9999

co wy się czepiacie tego tlumaczenia?? Film widzialam wczoraj na polsacie juz sciagam kolejne odc bo jest zajeny i ten glowny aktor;d;d

użytkownik usunięty
Kuros

Po pierwszych dwóch odcinkach wydaje mi się przeciętny, zobaczymy co będzie dalej, może się rozkręci.
Jak dla mnie fabuła jest dość przewidywalna. Jak na razie 6/10, może później podwyższę ocenę jak serial naprawdę wciągnie

Kuros

czemu FW musi tak wolno dzialac(?), teraz musze pisac drugi komentarz...
niestety nie obejrzalam pierwszego odcinka, za to na drugi juz zdazylam i podobal mi sie:D nie jakos niesamowicie, ale podobal :) a z tego co tu czytam, to akcja ma się powoli rozkrecac... :D
szkoda, ze jak niektorzy nie ogladalam wszystkich wyemitowanych juz odcinkow, w widzialam dopiero jeden... eh, wszystko przede mna:P

tanczaca_elizabeth

Moja opinia na temat filmu może być tylko i wyłącznie pozytywna. Jest kilka niedopowiedzeń i malutkich błędów, ale one same nie mogą zaćmić świetności tegoż filmu.

Kuros

Jakie są moje odczucia odnośnie PB? Jak najbardziej pozytywne. Nie powiem żebym czekała z niecierpliwością na emisję serialu w Polsce, ale wiele dobrego o nim słyszałam i byłam ciekawa. Więc jak się okzało, że Polsat (!!) wyemituje PB byłam zadowolona i z ciekowścią zasiadłam przed TV. Serial jest naprawdę dobry, zwroty akcji, jak już się wydaje, ze wszystko idzie po myśli głónego bohatera to...bach i już nie idzie. Poza tym podoba mi się stworozna w serialu intryga polityczna, ciekawy zabieg. Naprawdę jestem pod wrażeniem tego serialu i z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki.

Co do kwestii lektora, to faktycznie nie był to zbyt fortunny wybór, ale da się znieść.

Wcześniej słyszałam, że PB jest lepsze od Lost, cóż według mnie dość trudno porónać oba te sriale, dla mnie różnią się one do siebie diametrlanie i oba są równie dobre.

Kuros

mnie do oglądnięcia skusiły zwiastuny w Polsacie i jestem bardzo zadowolona, serial jest troche przereklamowany, ale bardzo ciekawy i graja w nim przystojni aktorzy. Więc jest na co popatrzeć pod każdym względem.
Dla mnie super

Kami122

Byłby ktoś tak dobry i napisałby mi co było w pierwszych dwóch odcinkach, ponieważ pierwszego w ogóle nie widziałem a drugi mniej niż połowa.

ocenił(a) serial na 8
RafcioRav

Ja od razu poleciałem do znajomego, aby dał mi cały sezon. Świetny serial!

RafcioRav

http://www.skazanynasmierc.polsat.com.pl/recaps/index.html
tu znajdziesz opisy odcinków

Kami122

Polecam stronkę. Bardzo ciekawie zrobiona, a co najważniejsze zawiera wiele ciekawych i przydatnych informacji!

ocenił(a) serial na 10
Kuros

nooo... musze powiedziec ze serial wywarl na mnie ogromne wrazenie. Jak sie codziennie widzi reklamy w telewizji i gazecie to jak nie obejrzec?? I ja nie wiem co wy macie do pierwszego odcinka... obydwa byly swietne!! Juz nie moge sie doczekac kolejnego czwartku... Szkoda tylko ze mu tego palca ućli :D

ocenił(a) serial na 7
Hiding_001

chyba niedzieli.... nie czwartku.... ;P

ocenił(a) serial na 10
Fluorescent

racja... pomylilo mi sie z 4400 XD vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

ocenił(a) serial na 10
Kuros

mi się tam strasznie spodobał . i tyle . xDD .

marcia__2

Mi właściwie też!
Nie powiem :)

Kuros

no czy ja wiem ,nie powalił mnie nA kolana ten serial,przynajmniej po tych dwóch odcinkach moge tak powiedzieć... no ale może dopiero puźnije się rozkręci,teraz myśle,że lost jest jednak leprze,tlye sie nasłuchałąm,że "prison break" jest 100razy leprze i wogóle,to zależy do gustu. Jak dal mnie Lost już do pierwszego odcinka przyciągało widzów fabułą.
"Skazany na śmierć" taki sobie...

Marta18

Prawda jest taka, ze te dwa pierwsze odcinki nie powalaja. Mam nadzieje, ze pozniej jest lepiej (wszyscy zapewniaja, ze rozkreca sie w okolicach 5.. 6 odcinka). Zobaczymy wiecej.. wydamy osąd :D

Marta18

ja nie oglądałam Lostów, więc trudno mi porównywać, natomiast Skazany..(dwa pierwsze odcinki)nawet jeżeli mnie nie zachwycił to przynajmniej sprawił, że jestem ciekawa co będzie dalej, a chyba o to chodzi w serialu by czekać na następny odcinek

Kami122

Hehe.. ja również nie oglądałem "LOST", ale podobnie jak Ty, jestem zaciekawiony dalszym ciągiem historii.

Kuros

Po pierwszych odcinkach jak dla mnie jest kiepsko. Nie wiem czemu ale jak na razie PB jest strasznie nijaki. Nie czuję napięcia, atmosfery, odcinek toczy się bo toczy. Główny bohater - okropnie denerwujący - przechadza się spokojnie po więzieniu jak po swoim podwórku i sprawia wrażenie wszystkowiedzącego i najlepszego na świecie bo ma plan, więźniowie jacyś tacy nijacy, i ogólnie całość sprawia wrażenie opowiastki.
Plan ucieczki na razie jest tak nieprawdopodobny i niemożliwy do zrealizowania, że obawiam się, że co odcinek pojawią się szczęśliwe zbiegi okoliczności, i będę musiał ciągle przymykać na coś oko. Nie wiem, może to się zmieni - oby - bo na razie nie mam uczucia, że coś mnie ominie gdy w niedzielę nie usiądę przed tv - a tak powinno być. Nie chcę i nie mogę oceniać serialu po dwóch odcinkach, więc na razie się wstrzymuję...

milczacy

Zgadzam się z przedmówcą. Po dwóch odcinkach nie można powiedzieć, jaki ten serial jest. Ale na tę chwilę mogę powiedzieć, że PB ogląda mi się bardzo... hmmm... "lekko". I powiem szczerze, że szybko mi przeminęły te dwie godziny (może inaczej: czas szybko mi minął, kiedy leciał serial, a nie reklamy :P). Mówicie też, że serial jest tak intensywnie reklamowany, więc spodziewaliście się czegoś... lepszego(?). Powtarzam: trzeba zobaczyć więcej odcinków, bo nikt nie może powiedzieć, że ten serial jest okropny czy wspaniały, kiedy został dopiero wprowadzony w akcje. A pozatym, w każdej gazecie widzieliście wytatuowanego głównego bohatera (jak on się nazywał :P?) bo w Stanach ten serial zyskał ogromną popularność (podobnie jak Lost) i Polsat ma nadzieje, że u nas będzie podobnie.
A co do planu ucieczki, całkowicie go nie rozumiem :P. Może potem coś mi się oświeci w mózgownicy, ale narazie ani w kij, ani w oko nie kapuję :P
Pozdrawiam. :D:D:D:D:D:D

Skell

Zdecydowanie. Serial ogląda się bardzo przyjemnie, a przy przyjemnościach jak wiemy czas "szybciej płynie" :) Owszem po zaledwie dwóch odcinkach ciężko ocenić serial w kategoriach: super, beznadziejny. Jednak swoje własne emocje odnośnie filmu można już nazwać tzn, czy są negatywne, czy też pozytywne. A film był mocno reklamowany, ale moim zdaniem było rzeczywiście, co reklamować, ponieważ film zapowiada się jak na razie na bardzo godnego konkurenta "LOST`ów".

Kuros

MAJKEL!!!!!!
MAJKEL!!!!!!
MAJKEL!!!!!!
wystarczy za komentarz?
;)

ocenił(a) serial na 10
dorota_9

Narazie widziałam 4 odc pierwszej serii powiem że jak narazie podoba mi się:)a Michael(głowny bohater) miodzio:D

ocenił(a) serial na 7
sara137

dobrze że napisałaś w nawiasie obok imienia Michael że to główny bohater bo byśmy tak to nie wiedzieli o kogo chodzi..........
Hahahahaha no sorry ale musiałam ;P śmiesznie to wyglądało po prostu

dorota_9

Tiiaaa.. wystarczy :PP
:))))

dorota_9

Tiiaaa.. wystarczy :PP
ODn Vito.. Corleone... Wystarczy :POP

ocenił(a) serial na 6
Kuros

Świetny serial! Do tego godzina emisji jest, przynajmniej wg mnie, odpowiednia, bo w niedzielę o 20.00 - 21.00 nic ciekawego w TV nie ma, więc serial nie koliduje z programami oglądanymi przez moich rodziców, dziadka - a też im się podoba :)))

ocenił(a) serial na 5
neath

obejrzalem 2 pierwsze odciniki na polsacie - lektor mnie wkurwil ale serial mile zaskoczyl , wciagnela mnie ta historia na dobre i nastepne odcinki sciagam z neta ;o