PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224924
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Jakim cudem Self na komórce Gretchen zobaczył, że gadała z Lincolnem. Skoro on dzwonił z budki???

ocenił(a) serial na 10
muzorek

hah :D:D:D jak ogladalem to nie zwrocilem uwagi :D dobry numer :D pozdro !!

ocenił(a) serial na 9
brezdi

omg lol dobre...
A może Gretchen wszystkie automaty w mieście przypisała sobie w telefonie do imienia Linc, bo tylko on nie miał własnej komórki.

Hawkins

hihihi niezły pomysł kolego
no to chyba wszystko jasne hehe

ocenił(a) serial na 9
muzorek

No takim że musieli jakoś scenarzyści pościemniać, żeby nawiązała się ładna rozmowa Selfa i Gretchen.. i tak samo, akurat ze wszystkich tekstów świata Gretchen m u s i a l a powiedzieć wtedy "I'm not their mother".. aż bilo po oczach (uszach?) jak sztucznie te słowa brzmiały, powiedziane tylko żeby ładnie w scenę z jej dzieckiem się wpasowały..

solsquare

Numer do Linka to chyba ona już miała w 3 serii.

Czarny_Roth

Ups przepraszam źle przeczytałem, chyba idę już spać ;p

ocenił(a) serial na 8
muzorek

Tam są też numery nieznane na liście którą przeglądał Self.

Szajba

Ale z kontekstu rozmowy wynikało, że chodzi Selfowi właśnie o ostatnią rozmowę z Linc'kiem... Zatem wtopa scenarzystow...

ocenił(a) serial na 8
muzorek

możliwe, ale to żadna wielka tragedia ;p

muzorek

na liście odebranych rozmów są nieznane numery i jeden może pochodzić z budki, z której dzwonił Linc. chociaż numer Linca pojawia się gdzieś na końcu tej listy to wygląda na to, że Self tylko zgadywał a Gretchen potwierdziła jego przypuszczenia. w ten chytry sposób dowiedział się o ich rozmowie.

EG0N

no aleś efektownie wybronił tych pismaków
Gratulacje

muzorek

gdyby nie dało się tego w ten sposób wyjaśnić to byłby wielki błąd scenarzystów bo świadczyłby o tym, że nie panują już nad wydarzeniami rozgrywanymi w jednym odcinku. sam początkowo nie zwróciłem na to uwagi, bo wyłączam myślenie podczas oglądania, dopiero po Twoim poście postanowiłem tą scenę jeszcze raz obejrzeć.

chciałbym jeszcze raz powrócić do tego tematu, przypomniała mi się jedna rzecz.
Scena, w której Gretchen rozmawia najpierw z Linciem a później z Selfem wydawała mi się początkowo trochę sztuczna przez to, że 'Self' połączył się z Gretchen zaraz po tym jak ona skończyła rozmawiać z Linciem. jednak ten zabieg był celowy i stanowił wstęp do sceny, w której Self rozbraja Gretchen i zabiera jej komórkę, by sprawdzić z kim rozmawiała (początkowo siostra Gretchen - bo ona wybierała numer - nie mogła się do niej dodzwonić, udało jej się dopiero, gdy Linc się rozłączył).
te dwie sceny mogły początkowo wydawać się dziwne ale po przeanalizowaniu widać, że scenarzyści dobrze to zaplanowali.