PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224899
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

"Przejscie" miedzy sezonami jest tragiczne. To co zrobili scenarzysci to jakis absurd.

Ostatni odcinek 1. sezonu:
Mniej wiecej srodek nocy, wiezniowie uciekaja na otwartym terenie, gliniarze sa tuz za nimi, do tego nad glowami lata im helikopter. Nie maja praktycznie zadnej szansy ucieczki (jesli ktos uwaza inaczej, to musi byc BARDZO naiwny)
Pierwszy odcinek 2. sezonu:
Nowy dzien, swieci slonce. Biegna sobie w lesie.
Moje pytanie brzmi: WTF?????!!!!!!!!!!
Zakladam, ze autorzy nie wiedzieli jak wybrnac z tego, co stworzyli na koncu 22. odcinka, wiec zafundowali nam TOTALNA kaszane. Po prostu wszystko olali i poszli na latwizne typu: ch... z tym co bylo, zaczynamy akcje z rana. No ja przepraszam, ale zrobic cos takiego z TAKIM serialem? Czyli co? Na koncu drugiego sezonu wszystkich zastrzela, a w trzecim przywroca do zycia, bo beda miec gdzies, w jaki sposob konczy sie drugi? Porazka :/ Nawet jak drugi sezon bedzie tak dobry jak pierwszy, to i tak to przykre wrazenei pozostanie... Czy az tak trudno bylo pomyslec nad czyms spojniejszym, skonczyc 22. odcinek w jakis inny sposob? Zawiodlem sie. Nie na samym nowym odcinku, bo jest ok, ale wlasnie na tym "przejsciu". DUZY minus za to.

ocenił(a) serial na 7
upi00r

dokładnie... zgadzam się, przegięli na całego ;/

albo wątek pani doktor - leży sobie w szpitalu w stanie krytycznym po tym przedawkowaniu i już w następnej scenie normalnie siedzi na łóżku i rozmawia o_O

że nie wspomne o Veronice - że niby pogadała sobie całą noc ze Steadmanem?!?

pozostaje mieć nadzieje że takich wpadek już w season 2 nie bedzie ;)

ocenił(a) serial na 9
upi00r

zgadzam się, przejście między sezonami schrzanili, chociaż odcinek jest dobry...

ocenił(a) serial na 7
olo122

A najlepsze, ze uciekali cala noc (zgadzam sie, ze nie dalo sie tej policji uciec) i jeszcze i pol dnia i nikt sie nie zmeczyl, a ta policja byla ciagle 10m za nimi i tylko raz Bellick strzelil i to niecelnie... sam motyw ucieczki - slaby, nawet BARDZO, ale odcinek nie odstaje od pierwszego sezonu - jest nawet niezly.

ocenił(a) serial na 7
deku

juz to ze strzelil to bylo przegiecie bo nie mial prawa strzelac do nich...po pierwsze to musial oddac strzal ostrzegawczy po drugie to uciekinierzy musieliby oddac pierwszy strzal zeby bellick zaczal do nich nawalac...to ze bellick strzelil swiadczylo o tym ze jest "bed man" i raczej scenarzystom nie chcialoby sie zmieniac go ze zlego na dobrego...co do przejscia rzeczywiscie troche naciagane ale mimo wszystko odcinek wypas a w szczegolnosci ostatnie minuty veronicy...

ocenił(a) serial na 10
Siomer

policja może wydać pozwolenie do strzelania do uciekinierów, przecież tam był zabójca brata wiceprezydent

ocenił(a) serial na 6
upi00r

Zgadzam się, odcinek sam w sobie ujdzie, ale przejście między sezonami po prostu nie szanuje inteligencji widza... ;/

ocenił(a) serial na 10
Mariusz_Saint

"ale przejście między sezonami po prostu nie szanuje inteligencji widza... ;/"

No pewnie tak, skoro nikt z nas nie może się domyśleć w jaki sposób biegli tak przez ok. 7 godzin. Ktoś się czepiał helikopterów a to przecierz helikoptery nic nie widzialy bo bylo wokol ciemno a to czym swiecili to robilo male kolko. Nie wiadomo jaką kondycję sobie wyrobili we więzieniu, przecierz biegli i sie zatrzymywali no nie?? Może się wytłumaczy dalej, może będą retrospekcję jak to było. Może się ukryli na noc w jakimś bunkrze podziemnym?? Pomysl trochę.

ocenił(a) serial na 9
Zajebisty_Spojrzeniem

Jasne. A jak juz wyszli z tego bunkra, to sie okazalo, ze sa na bezludnej wyspie i powciskaja sobie przycisk.

ocenił(a) serial na 1
Zajebisty_Spojrzeniem

wiesz co kosiarz może ten bunkier wybudawano w ramach projektu DHARMA. nie pisz takich głupot, bo wychodzi że masz troche skrzywioną wyobraźnie.

co do samego przejścia to w ostatnim odcinku 1 sezonu była inna pogoda, puźna zima - wczesna wiosna a teraz w pierwszym odcinku lato (kurna ale maja tam klimat). a sam odcinek w paru miejscach przewidywalny(chodzi o ten pusty magazyn do zmyłki) a w kilku kompletnie głupi (chodzi mi o to jak 10 metrów biegli za nimi do tego pociago i nikt nie strzelał a belik jak strzelił to nietrafił, bezsens). ale było coś czego nie dało sie przewidzieć jak zastrzelili veronike.

ocenił(a) serial na 10
strzelba

Nie komentuj mojej wyobraźni w taki sposób bo kompletnie nie masz o niej pojęcia. Myślicie pewnie, że jak oglądam Lost to mi chodzi o taki bunkier, wy macie wyobraźnie i jak coś chcecie wymyśleć to bierzecie pomysł dokładnie z innego flimu/serialu. W nocy mogli się ukryć w bunkrze lub tunelu gdzie nie mogli ich znaleźć lub był zamaskowany. Powiem wam jeszcze jedno - nie myślcie za dużo o tym serialu Lost bo wam się w głowach poprzewraca.

ocenił(a) serial na 10
upi00r

Zauważyliście momenty jak ci faceci ładują Veronikę do bagażnika samochodu - scena z 38:47 i scena z 38:57? Inne rejestracje...
Czyżby pomyłka scenarzystów? Albo celowo?

ocenił(a) serial na 7
Imoen_3

też już o tym gdzies pisałam...
i w dodatku ta scena leci w zwolnionym tempie wiec o pomyłke raczej nie chodzi

ale obejrzałam jeszcze raz ten moment i w 1 ujęciu facet który ładuje torby do bagaznika ma brązowy garnitur a w 2 ujęciu czarny

więc wychodzi na to że mogły byc 2 samochody, może w jednym jest ciało V a w drugim te worki (no nie wierze że Veronike poćwiartowali i wynosili w 2 workach ;P ale tam mogły być jej rzeczy - telefon, aparat, jakies szmaty żeby wytzreć krew z podłogi czy coś ;)agenci napewno chcieli zatrzeć jakikolwiek ślad V w domu Steadmana)

ocenił(a) serial na 10
Olanda

"też już o tym gdzies pisałam..."
Faktycznie, forum PB ^^.
"ale obejrzałam jeszcze raz ten moment i w 1 ujęciu facet który ładuje torby do bagaznika ma brązowy garnitur a w 2 ujęciu czarny więc wychodzi na to że mogły byc 2 samochody, może w jednym jest ciało V a w drugim te worki (no nie wierze że Veronike poćwiartowali i wynosili w 2 workach ;P"
No tak, obejrzałam odcinek 2x i nie zauważyłam tych garniturów. Miejmy nadzieję, że to się szybko wyjaśni(jestem niecierpliwa;p).

Imoen_3

Hmm to przejście między sezonami dało by sie jeszcze jakoś znieść, dopowiedzieć samemu coś w sylu "uciekają z lotniska, pościg jest tuż tuż za nimi, wchodzą do lasu helikoptery nic nie widzą choć są nad nimi....itp itd", ALE jak słusznie zauważył Strzelba, sknocili całkowicie pory roku !!. Ucieczka z Fox River była zimą - pamiętamy ciepłe kurtki strażników i pare lecącą z ust każdego z więźniów. Tymczasem 2gi sezon to rzeczywiście jakaś wesoła wiosna :/. Chyba scenarzyści chcą nam wcisnąć, ze chłopaki uciekają już 3 miesiące hehe. Poza tym nie ma się co czepiać bo serial daje rade, trzyma w napięciu, zaskakuje (zabili Veronicę !!) i na pewno jego poziom nie spadnie. Choć początkowo zastanawiałem się czy serial opowiadający o ucieczce z więzienia będzie ciekawy w momencie kiedy główni bohaterowie wydostaną się z niego, to teraz wydaje mi się, że przerodzi się to w coś na kształt "Ściganego" a przecież co do wielkości tego filmu nikt nie może mieć zastrzeżeń. Pozdro 4 all

ocenił(a) serial na 7
salat

rzeczywiscie przejscie fatalne, ale to nie sa 24 godziny, zeby wszystko bylo dokladnie pokazane, minuta po minucie. moze autorzy wroca do tego pozniej i pokaza nam jak to bylo.
w koncu sie wyjasnila jedna krociutka scena z pierwszego sezonu, kiedy michael stal przy grobie z lopata :)
a co do por roku. egzekucja linc'a miala byc w maju, a pokazywano nam zimowe krajobrazy ;)

ocenił(a) serial na 9
pityelle

no tę zmianę w porach roku to jeszcze zniosę z trudem, ale ta scena z Sarą mnie rozwaliła. Scofield ją przez sen obudził ;] jaaasne ;) wprawdzie nigdy nie miałam okazji przedawkować, ale nie sądzę, żeby się po tym dało tak łatwo obudzić, tylko dlatego, że się przyśni coś złego/dobrego.
No i ta noc nagle się skróciła to zabawne, może mieli coś takiego jak Granger w Potterze ;] do przemieszczania sie czasie? ;)
A Weronisia była naiwna, mogła się spodziewac, że miejscu gdzie trzyma się przymusowo "nieżywego" brata prezydenta, raczej ie da sie tak po prostu zadzwonić na policję

ocenił(a) serial na 7
upi00r

Juz ostatni odcinek sezonu pozostawia wiele do zyczenia. Nie ogladalam 1 odcinka 2 sezonu ale juz sie nastawilam na rozczarowanie... Miejmy nadzieje ze chlopaki nie dadza ciala w nastepnych odcinkach:)

ocenił(a) serial na 10
Gladys

Olanda masz racje sa dwa samochody.
38:43- 'I samochod' prawy gorny rog- jezioro
38:57- 'II samochod' prawy gorny rog- zielenina z kawalkem domu
Po za tym bylo ich czterech a oni jezdza dwojkami czyli powinny byc dwie fury.

ocenił(a) serial na 10
upi00r

Dodatkowym dowodem na to, że są to dwa różne auta niech będzie różna ich rejestracja:
I -1029Q
II- 9417X

ocenił(a) serial na 10
upi00r

ej wy naprawde macie glupie problemy :| troche wyobrazni :P moze nie uceikali cala noc:/ wszystko mogla sie zdazyc chodzby nawet ukrywali sie a potem sie tak ulozylo ze znowu byli blisko nich niem? w ogule niemacie wyobrazni :D a to ze strzelal noto przeciez chyba widzicie jaki jest Bellick nienormalny jagby byl prawdziwy to napewno by nie trzymal sie regulaminu jescze tym bardziej ze wkurzony jest na nich...jedyne co mi sie nei podobalo to watek z Veronica ze ja zabili :/ ogolem odcinek taki jak z poprzedniego sezonu troche zaskakiwal:)

ocenił(a) serial na 10
Matt56

wspomniane przejscie miedzy sezonami to nie wielki minus , akcja 1 odcinka II epa zaczyna sie 8 godz po zakonczeniu sezonu 1 tyle jest to jasno powiedziane , autorzy mogli nakreci caly odcinek jak sie uganiaja za nimi po lesie w nocy i ludzie ktorzy negatywnie to komentuja tez by narzekali ze ep jest beznajdziejny wiec nakrecili 8 godz wprzod , a dla pani tgosi naprawde moje uznania sie naleza , jeszcze nie ogladala I ep II serii a juz komentuje ze bedzie pewnie tak sobie noo napewno jak wchodzisz i czytasz spoilery i opinie co sie dzialo najwazniejszego w epie napewno po tym ocenisz ten I epek II serii bardzo wysoko:P

ocenił(a) serial na 10
wilkolak111

Może jeden samochód był Veronici... i zabrali go aby zatrzeć ślady.. niewiem czy ona wogle przyjechała tam samochodem bo juz mi sie zapomnialo;p pozdr.

ocenił(a) serial na 10
blog_zamkniety

znalazlem jeszcze jedno niedociagniecie:)

Gdy agent strzela do Veroniki to zauwazcie ze nie kieruje wogole pistolety ku gorze zeby strzelic jej w czolo. Nie znam sie na broniach ale chyba powinien troche skierowac bron wlasnie ku gorze aby strzelic jej w czolo...

ocenił(a) serial na 10
man_united

nie no bez przesady wyszukujecie sie jakis blachostek...