PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 224 tys. ocen
7,6 10 1 223853
6,2 23 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Dlaczego więc telewizje u nas w Polsce tego nie puszczają. To jest bardzo dobry film nawet lepszy niż "Lost" a telewizje wolą puszczać jakies chore telenowele. Nawet nie wiedza jaka m0ogliby zyskać stacje jakby puszczali ten serial.

ocenił(a) serial na 7
fioda

Może tak by przykładowo TVN odkupił licencje na ten serial od amerykańców bo jest dobry. Może jakiś dobry człowiek i wpływowy który to przeczyta by to zrobił. Z chęcią bym oglądał np. 2x w tygodniu. Ludzie może jakąś petycje do TV bo qrde obejrzałem 22 odcinki. I jeszcze raz bym obejrzał. Kilka błędów w filmie jest ale z odcinka na odcinek się wkręcić można i to nieźle. Ludzie by to oglądali 3 dni oglądałem po 7-8 odcinków. Wkrętka na maxa. Doskonale rozsadzeni aktorzy, fajna fabuła. I jak najszybciej jakaś telewizja niech kupi. A może to takie drogie. Wyślemy sms-a :D

ocenił(a) serial na 10
trybikboss

ja w jeden dzien jeden po drugim obejrzalem 13 odcinkow (kiedy byla przerwa i krecono nastepne )
tez bym obejrzal w TV ale sadze ze AXN by wzielo bo on posiada duzo seriali Alias, itp

ocenił(a) serial na 10
trybikboss

wiesz co zgadzam się z tobą, należałoby się jakoś zgrać w grupkę. Wiesz nie rozumiem jak w telewizji moga puszczać takie beznadziejne telenowele. Przecież telewizji zależy na tym, aby mieli jak najlepszą frekfencję więc mogli by sie wziąć wreszcie do roboty.

ocenił(a) serial na 10
fioda

Na serio powinniśmy złożyć jakąś petycję. Tylko w kupie mamy szanse na wyemitowanie tego serialu w polskiej telewizji. Trzeba zorganizować jakieś pospolite ruszenie i namówić władze którejś stacji (wiem, marzenia ;P ).

ocenił(a) serial na 10
TroPtyN

Wiesz co w sumie powiem ci, że polska telewizja jest beznadziejna. No niecałkiem, ale wiesz jak widzę same te beznadziejne telenowele to aż mnie bierze, wtedy to tylko pozostaja mi filmy na kompie, a obecnie Prison Break z czego bardzo sie cieszę że mam możliwośc go ogladania.

fioda

Nie opłaca się puszczać takich seriali w tv. Ogladalność byłaby znikoma w porównaniu z oglądalnością klanu, m jak mdłość, czy mody na sukces. Widzowie lubujujący się w takich produkcjach jak Prison Break (zakladam że my) to niestety mniejszość. Najwięcej jest kur domowych, gimnazjalistów, ludzi o małych wymaganiach i niskim IQ a takze, co jest przerażające inteligentnych i i wyksztalconych ludzi którzy o dziwo lubią przygody nudnych i prostych bohaterow Na Wspólnej.
Poza tym prawa do tak kasowych seriali są bardzo drogie i tyle.

ocenił(a) serial na 10
pionier

Ale wydaje mi się, że jakby jednak zainwestowali to bardzo mogło by im sie to opłacać, dlatego że film jest super. Szczerze mówiąc: "Tak" jesteśmy w mniejszości ale dlatego że ten film jest bardzo mało znany, jakby się nagłośniło tytuł tego filmu na innych wypowiedziach oraz filmach to nasze grono osób i zainteresowania mogłoby sie poszeżyć. ;-) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
fioda

Ktoś mi mówił, że podobno Prison Break ma wyjść u nas na dvd ale pewnie to tylko jakaś plotka. Co do emisji w tv to się zgadzam. Myślę, że wiele jest osób, którym spodobałby się serial, a które jak narazie o nim nie słyszały, bo te, które słyszały raczej ściągają odcinki z neta, więc nie wiem czy chciałoby im się czekać na telewizyjną emisję ;) z myślą o innych można coś z tym zrobić.

ocenił(a) serial na 8
Serena_4

Imperial interesował się wydaniem PB, była nawet ankieta tutaj na filmwebie, ale jakoś się uciszyło.

No, a że w Polsce wyświetlą to bym raczej nie liczył. Pomyślcie, Smallville, który jest łatwiejszy w oglądaniu i przeznaczony dla szerszego grona odbiorcy, został wyparty przez Magdę M. na jakąś niedorzeczną porę. Battlestar Galactica jest nadawany w TVP, o chorej porze blisko północy, na TVN7 puszczają ostatnio głównie seriale komediowe. No i wogóle PB kosztuje pewnie tyle, że nie opłaca im się go wyświetlać w jakimś podrzędnym kanale (jak np. TVN7, którą nie wszyscy mają), tylko że na tych lepszych kanałach (Polsat, TVN, TVP) jest już Samo życie, Magda M, Na Wspólnej, czy M jak Miłość. Kurcze, ja bym nie miał nic przeciwko, gdyby we wtorki zamiast M jak Mdłości, mógłbym obejrzeć Prison Break, ale co zrobić.
Może to dobrze, że nie puścili w Polsce tego? Jeszcze by tytuł przetłumaczyli np na "giń bracie, za grzechy po tacie." lub "Raz dwa trzy, uciekniesz dziś ty".
No, ale tak na serio nie oczekuję tego w telewizji. Bardzo chętnie widziałbym to wydane na DVD, tylko jak w naszym kraju na dvd wychodzą takie rzeczy jak "Daleko od Noszy", czy "M jak Migdalenie", to dystrybutorzy raczej się nie zajmą prawdziwą produkcją.

ocenił(a) serial na 10
Roy_v_beck

Zgadzam sie z Tobą, że od samego tłumaczenia tego filmu to chyba bym już darowała sobie samo ogladanie tego filmu. Staram sie jakoś nagłośnić ten film ale wątpię aby to cos dało ale przeciez trzeba miec jakąś nadzieję bo czym było by nasze życie pozbawione nadziei -- ;-) pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Serena_4

Wiesz co dvd jest dobre, ale wiesz jak mają oni ja wystawić za jakąś tam wygórowaną cenę to watpię aby każdy mógł sobie pozwolic na taki wydatek. Jak ja przychodzę z pracy do domku to odrazu uciekam na komp i oglądam ten serial, bo mdli mnie samo to że mam obejrzec jakiś beznadziejny serial taki jak M jak ... cos tam (ble) czy Na Wspólnej itp. Szczerze mówiąc męczą mnie juz takie beznadziejne seriale i telenowele w naszej polskiej telewizji.

ocenił(a) serial na 5
fioda

Przeczytałem właśnie te wszystkie bzdury co tu wypisujecie. "Prison Break trudniejszy do odbioru niż Smallville" ? A co tu qrwa trudnego do odbioru, masz 15 lat i wczułeś sie w role więźniów i w przyszłości także chciałbyś iść do wiezienia i knuć ucieczke? nie odpowiadaj.
Co do DVD i PL to prawda, w wakacje bedąc w Usa widziałem w sklepach wydania DVD, to były ang.Ale czytałem gdzieś na necie o edycji polskiej.
Co do PB i emisji w polskej telewizji, to zastanuwcie sie chwile ile kosztuje zakupienie nowego serialu 2005 z taką oglądalnością w Usa od Foxa, miliony dolarów?
Co do waszej petycji, jeśli dołożycie te kilka milionów zielonych to może TVN kupi.
Ja pierd... kto takie tematy tutaj wogle zakłada ;/

ocenił(a) serial na 10
Fanek_2

dobra ok, dużo kosztuje, a propo filmu "Lost" to co, kosztuje on symboliczna złotówkę czy co? Gościu ten film na tvp1 nie jest starocia i tez sporo kosztuje, a po drugie telewizje zarabiaja miliony i nie pier... mi tu głupot że na takie seriale nie maja kasy. Zobacz sam ile kasy zarabiaja na tym że ludzie ludzie ogladaja sam "taniec z gwiazdami".

ocenił(a) serial na 5
fioda

"taniec z gwiazdami" a na czym oni zarabiaja tam, na publiczności ? [chyba ży myle programy].Co do LOSTA to ten serial zaczeli krecić w 2003 roku, a emitowany został dopiero później.

ocenił(a) serial na 10
Fanek_2

dobra dobra ale ale druga seria "Lostu" przeciez nie jest taka stara a jesli chodzi o "taniec z gwiazdami" to zarabiają przecież od tego, ile ludzi oglada przeciez ich telewizję i nie wierze w to aby nie mieli kasy na wykupienie tego serialu. -- pozdrawiam