PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224877
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Witam.

ocenił(a) serial na 3

Co słychać? Wpadłem na stare śmieci, żeby zobaczyć czy coś się zmieniło.
Która to już seria?
Czy Sara żyje?

Kto się nawrócił. Wbijać!

Uzi

A właśnie zastanawiałem się nad tym co tu tak cicho ostatnio...

Okazało się, że głowa była plastikowa, a Sarę zahibernowano niczym Hana Solo. Linc pokazał klatę i ją odmroziło xD A potem to... uciekali.

Uzi

seria bedzie 4 i sie okazuje że Sara będzie życ, albo ze szklaną głową albo przykręcą jej starą:P

Uzi

bedzie sezon 4 <jupi> :) co badzo mnie cieszy.. i sara wroci co bedzie genialne:P:P pozdrawiam:*:*:*

ocenił(a) serial na 9
sweetblondi_04Ruda

Uwaga !!! Spoiler !!! W 4 sezonie PB Scofield ponoc będzie wyciągał kraje III Świata z biedy .

Rodion_

chyba cos zmysliles moim zdaniem to bedzie wyciagal Sucre z wiezienia i zabijal Susan..:P

ocenił(a) serial na 3
Uzi

Eee, nie zbyt tłoczno. Gdzie te szumne posty, których się jeszcze wczoraj mogłem spodziewać, tu w tymże właśnie temacie?

Czyli co już wiem:
Seria IV. [JUPiii!]
Sara żyje. [JUPiii!]

Kto się nawrócił?

ocenił(a) serial na 6
Uzi

Uzi przestań...nie masz już tylu zwolenników co kiedyś..Sara wraca to teraz serial nabiera fanów..niestety ty ich tracisz

ocenił(a) serial na 3
Jecks

Odezwał się ten, który postuje w każdym możliwym temacie, i w każdym, bez wyjątku, robi z siebie błazna.

ocenił(a) serial na 6
Uzi

to zupełnie jak Ty

ocenił(a) serial na 3
Jecks

Niezupełnie. Twoje posty ograniczają się tylko do odgrzewanej ironii, którą ja "zabłysnąłem" pół roku temu. Poza tym nie robisz tu na forum nic.

ocenił(a) serial na 6
Uzi

to naprawde "błyszczałeś". Twoje posty natomiast drogi kolego ukazują pokazanie się na siłę z jak najinteligetniejszej strony żeby inni mówili "wow Uzi jest naprawde inteligentny", wtedy czujesz się dowartościowany a nawet przewartościowany co powoduje u Ciebie egoizm i zakochanie w samym sobie. Gdy ludzie Ci coś piszą czujesz się panem forum. w przypadku tego posta, gdy zanikał sam coś napisałeś żeby był nadal widoczny na pierwszy rzut oka, czyż nie? W rzeczywistości mam gdzies co myślisz, ale po dłuższej obserwacji Twoich postów dochodze do konkluzji iż jesteś zakochany w sobie

ocenił(a) serial na 3
Jecks

"Twoje posty natomiast drogi kolego ukazują pokazanie się na siłę z jak najinteligetniejszej strony"

Ty chyba nie wiesz co to jest inteligencja. Bo nie jest nią na pewno "robienie z siebie błazna na forum".

A poza tym masz rację.

ocenił(a) serial na 9
Jecks

Uzi jakby nie było Jecks ma rację . Utworzyłeś jakis głupawy temat tylko po to zebysmy pomyśleli ze nadszedł wielki comeback - niejaki Uzi wrócił na stare smiecie. Równie dobrze mogłeś sobie umiescic ten temat w swoich komentarzach a nie zasmiecac tu dyskusje o serialu .Aha a jakbys naprawde chciał dowiedziec sie czegos to bys poczytał wczesniejsze tematy ale nie - ty musisz miec wszystko ładnie na tacy...

ocenił(a) serial na 3
Rodion_

Tylko tak się składa, że ten mój "temat" to (jak zawsze) najlepszy temat na tym forum. Chciałem się z Wami po prostu przywitać, ale skoro z was taki numer, to trudno.

ocenił(a) serial na 6
Uzi

według mnie ten komentarz był mojego pokroju..czyli coś w stylu robienia z siebie błazna, co do poprzedniej Twojej odpowiedzi (kawałek mojego zdania, które wziąłeś w cudzysłów), nic nie powiedziałem że piszę inteligentnie...nawet nie mam zamiaru tak pisać. Pisze tylko tak wśród osób inteligentnych, więc przestań mi tu pisać że robienie z siebie błazna nie jest inteligentne..bo sęk w tym że to nie ma być inteligentne. AHOY

ocenił(a) serial na 3
Jecks

A więc może drogą dedukcji:

1."Odezwał się ten, który postuje w każdym możliwym temacie, i w każdym, bez wyjątku, robi z siebie błazna."

2."to zupełnie jak Ty"

3."Niezupełnie."

4."Twoje posty drogi kolego ukazują pokazanie się na siłę z jak najinteligetniejszej strony"

Lepiej?

ocenił(a) serial na 6
Uzi

niezbyt, jednak coś mi tu nie pasuje

ocenił(a) serial na 3
Jecks

Wersja LUX:
z didaskalią.

1."Odezwał się ten, który postuje w każdym możliwym temacie, i w każdym, bez wyjątku, robi z siebie błazna."
Mój post, określiłem Twoje zachowanie: błazen/robienie z siebie błazna.

2."to zupełnie jak Ty"
Twój post, w którym zgadzasz się ze mną, ale ponadto przyrównujesz MNIE do siebie.

3."Niezupełnie."
Nie zgadzam się z Twoją opinią.

4."Twoje posty drogi kolego ukazują pokazanie się na siłę z jak najinteligetniejszej strony"
Teraz Ty, argumentujesz, i piszesz: "chcesz się ukazać z jak najinteligentniejszej strony"; nie uważasz, że moje posty, które wcześniej nazwałeś ("to zupełnie jak Ty") błazenadą, nie mogą jednocześnie być inteligentne? A poza tym, kto, aby pokazać się "na siłę z jak najinteligetniejszej strony", robi z siebie błazna?
Na pewno nie ja, ale gratuluję Tobie, bo pewnie myślisz, że Twoje "błazeństwo" jest inteligentne.

Stąd mój post:
"Ty chyba nie wiesz co to jest inteligencja. Bo nie jest nią na pewno "robienie z siebie błazna na forum"."
Najwidoczniej przeliczyłem się, miast ciętej riposty, specjalnie dla Ciebie, już w pierwszym poście miałem zamieścić ten dwu-stronicowy wywód.

Cya.;-)
PS. Wszystko co piszę, traktuj z przymrużeniem oka. To najlepsza rada jaką mogę Ci teraz dać.

ocenił(a) serial na 6
Uzi

Jak widać nie zrozumiałeś przesłania wyrazu: "to zupełnie jak Ty", otóż nie wyraża ono tylko robienie z siebie błazna poprzez pisanie nic nie wnoszących do tematu wypowiedzi (patrz ja), lecz robienie z siebie błazna poprzez Twoją pseudo inteligencje (chyba tak mogę to nazwać, bez obrazy) oraz odpisywanie sobie żeby zjednać sobie wielu fanów oraz żeby Twój wątek był "na szczycie" jak i również o kierowanie się myślą (np. w stosunku do mnie): "musze pokazać Jecksowi że nie jest inteligentny bo pisze błaznowate posty, przecież tylko ja na tym forum jestem inteligentny i nikt inny". Jestem do Ciebie przychylnie nastawiony więc nie odbieraj tego jako sarkazm. Moją pracę na tym forum pozostaw dla mnie, bowiem gdy widzę te sweetcośtam/ktośtam, to zalewa mnie krew i wtedy poprzez moje błazeństwo zniżam się do poziomu owego odbiorcy co w przypadku ironicznej riposty sprawia mi przyjemność.

ocenił(a) serial na 3
Jecks

Nie zrozumiałem PRZESŁANIA wyrazu: "to zupełnie jak ty".
A to dobre!

Uzi

nie przejmuj sie tym Jecksem on mnie jedzie przy kazdej okacji a ciebie serdecznie witam:*:*:):):*

Rodion_

Depp i Jecks: czemu go tak jedziecie?? w sumie chlopak wydaje mi sie ok ... moze jednak sami pomyslicie nad swoja inteligencja:P:*:):*:):P

ocenił(a) serial na 6
sweetblondi_04Ruda

no i masz zwolenniczke, która wydaje się być nader inteligentna ;)

ocenił(a) serial na 3
sweetblondi_04Ruda

Loffciam wszystkie sweet-blondi, bez względu na iloraz ajkju.

Uzi

I znów Witeczek się na końcu dowiaduje że są jaja na "Prizonie"... Sara ponoć żyje, ale nie jestem pewien.

Co masz na myśli mówiąc "Nawrócił"? Czy jeśli nie lubiłem PB to teraz muszę polubić, żeby tutaj "porozmawiać"?

ocenił(a) serial na 10
Witeczek

Jecks dobrze scharakteryzował uzi'ego. Koleś to narcyz, który dowartościowuje się pochwalnymi postami na jego temat, na jakimś tam forum, bo w normalnym życiu pewnie nikt za nim nie przepdada(z uwagi na jego egoizm). Haha, koleś myśli, że jest "gwiazda" na forum, najlepiej to jeszcze prośmy go o autograf. Jestes żałosny, człowieku.

ocenił(a) serial na 3
zelmer

Właśnie takie posty jak Twój mnie dowartościowują.

Właściwie to dowartościowuje mnie wszystko, za wyjątkiem ciętej riposty Crisa, "Ja" i Nortona.

Danke;

ocenił(a) serial na 3
Uzi

I o to chodziło, przyjaciele!

Wreszcie się temat rozkręcił.

ocenił(a) serial na 8
Uzi

to teraz ja napisze coś żeby było ciekawiej moje wejście wniesie troszkę ożywczego chamstwa które z tego co tu przeczytałem przyda sie Uziemu bo za bardzo sie dowartościowuje tym wszystkim...
sam sposób pisania ukazuje nam ze mamy do czynienia z pełnowartościowym pyszałkiem który używa tylko dla siebie zrozumiałych zwrotów które nie wnoszą nic nowego poza tym rozkręcenie tamatu na siłę nie ma większego sensu .
CO słychać już ci odpowiadam nic sie nie zmieniło piszesz nadal głupawe posty bo nie wiem jak mam inaczej rozumieć zaczynanie nowego tematu na forum serialu skoro nie wiesz co sie w nim dzieje poszukaj w necie i będziesz wszystko wiedział a nie zawracasz głowę.
Chcesz ciętej riposty która cię pogrąży lepiej nie pisz na forum rzeczy które śmieszą tylko ciebie lub nie mają żadnego sensu a są pisane tylko po to by ktoś na ciebie zwrócił uwagę
pewnie w głębi duszy jesteś zakompleksionym kolesiem non stop on-line któremu jak brakuje zajęcia to pisze byle co byle gdzie _ to taka moja didaskalia :D

ocenił(a) serial na 3
Mati_cmg

Pięknie!

Kto następny?;-)

Uzi

A może przynajmniej zaczniesz oglądać Prisona, skoro jeszcze nie znudziło Ci się krytykowanie. Bo jeśli wejdzie tu przypadkiem ktoś, kto trzeci sezon ogląda, podoba mu się, a nie spodoba mu się Twoja krytyka, to z założenia argumentacją Cie zmiażdży - choćby argumenty miał słabe. A wiesz czemu? Bo Ty nie będziesz miał żadnych.

BTW, O.Ch. II lepszy od I? W końcu. ;)

ocenił(a) serial na 6
Cris

siemka Cris, jak zwykle stoicki spokój :) Uspokój kolegę, który chyba jest uzależniony m.in. od Twoich opinii :) Nie jestem zwolennikiem PB ale nie jestem też zwolennikiem Uziego (dziwne nieprawdaż heh) pozdrawiam

Jecks

Też nie jestem zwolennikiem Prisona, ale jeszcze bardziej nie lubię zwrotów typu "kto następny". A spokój to dobra rzecz, zwłaszcza kiedy nie ma sie o co denerwować. :)

ocenił(a) serial na 3
Cris

Kocham Cię po tym poście. Udowodniłeś, że nie jesteś taki, jaki jesteś.;-)

Nie wiem co mnie napadło, żeby zakładać już 4-ty idiotyczny temat na tym forum. Mówcie co chcecie, ale tego nie wiem nawet ja. Naprawdę!

Uzi

Miło mi, chyba. Buzi sobie na pewno nie damy. ;)

Z ciekawości, bo ciekawski jestem niewątpiliwie, co udowodniłem? Nie miałem zamiaru niczego udowadniać, a mimo to coś mi wyszło. Co dokładnie?

ocenił(a) serial na 6
Cris

Panowie, trza tutaj ustalić pewne reguły. Mocną ręką zmuszam was do pójścia spać i porozmawiania w tej kwestii w dniu jutrzejszym. Dobranoc towarzysze.

ocenił(a) serial na 3
Jecks

Jakie reguły? chcesz żebym Cię oficjalnie mianował "kpiarzem roku"? albo może jakiś inny tytuł masz na myśli?

ocenił(a) serial na 3
Cris

Tzn, czy przeszkadza Ci, że założyłem sobie jeden temacik i sprowokowałem kilku kolegów, aby po mnie jeździli (słaba krytyka = dowartościowanie;-))?

Bo, jeżeli nie, i jeżeli nie przeszkadza też "Ja" i Nortonowi, to zamierzam jeszcze trochę się dowartościować dzisiaj. Zgoda?
;-)

A jeżeli chodzi o Ojca Chrzestnego, to całkowicie rozumiem tych co wolą dwójkę od jedynki, a to dlatego, że jest bardziej konkretna, a do tego mroczna, chłodna. Jedynka jest może bardziej poetycka. Co kto lubi.
Mi do gustu przypadły obie części, z tymże jedynkę widziałem razy siedem, a dwójkę dopiero raz drugi. Nie mam pojęcia (w tej chwili), która część lepsza, którą bardziej lubię, etc. Z tym muszę zaczekać kilka dni.

Uzi

Nie, to mi nie przeszkadza. Przeszkadza mi coś innego - Twoje nieustanne chwalenie się tutejszą sławą i opowieści, jak to kiedyś tu pozamiatałeś. Jedno i drugie nie ma nic wspólnego z prawdą, co niekoniecznie chętnie Ci udowodnię, jeśli tego sam nie widzisz.

A że dowartościowujesz się słabą wg siebie krytyką, cóż, co kto lubi.
Gdybym ja chciał dowartościować się na filmwebie, wolałbym komentarze pisane o mnie, jednak nie wprost, nie bezpośrednio, ale aluzje umieszczane cicho, po kątach - gdzieś, gdzie nie zaglądam. Pisane tak, żeby autor mógł później wykręcać się, że nie miał nic złego na myśli, a nawet jeśli miał, to nie mówił tego o mnie, a nawet jeśli mówił o mnie, to jest to tylko jego zdanie, a tak w ogóle to tylko żartował.
Gdybym(!) szukał dowartościowania, to w czymś takim. Ale co kto lubi.

Ja zagląda tu raz na kilka miesięcy, Norton juz pewnie wcale. Brak ich komentarzy nie świadczy o niczym. Choć nie wydaje mi się, żeby Ja chciał wyrazić tu sprzeciw, gdyby się pojawił. Sam tu zajrzałem wczoraj pierwszy raz od przynajmniej miesiąca. I jeśli chcesz dalej się bawić, nie mam nic przeciwko. Ogranicz się tylko do jednego tematu, co by się znowu chlew nie zrobił.

ocenił(a) serial na 3
Cris

Nie no, żartowałem z tym "dowartościowaniem się". Nie bierz tego zaś tak dosłownie, przecież już na pierwszy rzut oka widać, jak to niedorzecznie brzmi: "dowartościować się krytyką".

W ogóle jeżeli ktoś ma na myśli "dowartościowywanie się", i jednocześnie mówi o tym wprost, jest to zazwyczaj jawną kpiną. Jak już "dowartościowywać się", to tylko skrycie. Inaczej przynosi to mierne efekty. Czyż nie?

Ja też jestem tu pierwszy raz od ponad miesiąca. A ten temat był bardzo spontaniczny, całkowicie niewinny. Ale "gierki słowne" i "krytykę" bardzo lubię.

ocenił(a) serial na 6
Uzi

Więc jak wpłynęła na Ciebie opinia innych ?

ocenił(a) serial na 3
Jecks

Żartujesz sobie, czy naprawdę masz nierówno pod sufitem?

Opinia o mnie, anonimowych użytkowników internetowych, którzy wymyślają mi na MOJE własne życzenie, obchodzi mnie mniej, niż zeszłoroczny śnieg.

Ja potrafię rozmawiać szczerze, ale nie robię tego z byle kim, i z byle jakiego powodu.

Ponadto, razem z kolegami wydedukowałeś(?), że jestem "narcyzem" (choć to nie jest prawda), a "narcyz", z definicji nie przejmuje się opinią innych.

ocenił(a) serial na 6
Uzi

teraz mi udało się sprowokować Ciebie, jak widzisz mój post był podobny do twojego (żeby wzbudzić zainteresowanie kogoś innego, w tym przypadku Ciebie). Ja również wychodze z tego tematu. Idę dalej "robić z siebie błazna" :)

ocenił(a) serial na 3
Uzi

Dobrze, a teraz, jak już wszyscy mi nawrzucali ;), damy sobie buzi, na zgodę. Kto pierwszy?

ocenił(a) serial na 3
Uzi

A tak na serio, to spadam stąd. Bynajmniej nie z waszego powodu.

Uzi

Rozumiem, że moja obecność w tym temacie jest zbędna, taa?
Bo np. nie chce mi się już zniżać do poziomu nazywania poczynań innych "ułommnymi", innym zaś tłumaczyć, o co chodzi w moim poście...
A to, że tu nie zaglądam, to wiecie...
Buzi nie dziś.

ocenił(a) serial na 3
Norton

"Bo np. nie chce mi się już zniżać do poziomu nazywania poczynań innych "ułommnymi", innym zaś tłumaczyć, o co chodzi w moim poście..."

A to Ci dopiero.., nie wyszedłeś wtedy z tego najlepiej, pamiętam, jak dziś.;-)

Moje poczynania są z założenia ułomne. Zupełnie nie wiem dlaczego wywołują tyyle kontrowersji.

Uzi

hej co wy robicie na tym forum ono jest o serialu a nie o waszych problemach jak chcecie o nich koniecznie rozmawiac to pogadajcie na gg albo pomailujcie a nie zasmiecajcie to forum...

ocenił(a) serial na 3
sweetblondi_04Ruda

Ależ, daj się chłopakom wyszumieć. Matura teraz, to zestresowani. Daj im że coś z życia.

ocenił(a) serial na 6
Uzi

już przestań odpisywać na swój własny temat żeby był na przodzie...miałeś już się stąd zmywać.