PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224924
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

przypomina mi to bardzo wszystkie filmy więzienne razem wzięte, standardowo - jest niby dopracowany w najdrobniejszym szczególe plan ucieczki, i podczas jego realizacji nie wszystko idzie wedle planu, inne motywy które już w występowały wcześniej: zdążyć przed wyrokiem, konspiracja służb specjalnych a wreszcie sam ?plan? (wykonywanie czynności bez powodu jak w filmach o napadach) - skąd ja to wszystko znam. Forma jest denerwująca dość często migają od wątku do wątku jak w telenoweli (albo Lost III (-: ) mam nadziej że nie jest tak ciągle.
Ciekawe jakie jeszcze przygody spotkają głównego bohatera, w Zagubionych nic nie dziej się bez przyczyny a tu żadne zdarzenie nie zostanie bez konsekwencji.

ocenił(a) serial na 10
Bonus

Porównanie z LOST jest nieco chybione. Jedyne podobieństwo to to,że obie produkcje są wielkimi hitami....Jak dla mnie PB jest genialny i zamieniam wszystkie filmy o więzieniu i wielkich ucieczkach na ten właśnie serial bez zmrużenia oka... Niemniej jednak masz prawo mieć takie zdanie jakie masz i szanuję to..A może po wszelkich recenzjach nastawiłeś się na zbyt wielkie oczekiwania wobec PB (ja tak miałem z " CARNIVALE"- po którego obejrzeniu wyrzuciłem płyty z tym serialem z 3 piętra bo nastawiłem się na dzieło a znalazłem w moim uznaniu szmirę).
Pozdrawiam.

miloslupsk_2

nie napisałem że serial jest podobny do lostów tylko że formuła jest podobna do telenoweli oraz lostów sezon 3, pod tym względem występuje przewaga treści nad formą, czasem pojawia się w odcinku typowo telenowelowa realizacja - dużo krótkich scen, po dłuższej scenie pada kilka krótkich i to mi się nie podoba, nie widać w tym płynności ciągłości akcji, z subiektywnego punktu widzenia właśnie takie "migawki" jak z telenoweli nie przypadaj mi do gustu