ja jak obejrzalem dwa sezony zagubionych i szesc odcinkow trzeciego sezonu bylem pood takim wrazeniem tego serialu ze myslalem ze nie mozna zrobic czego lepszego... ale gdy zobaczylem caly pierwszy sezon Skazanych na smierc i chyba 15 odcinkow drugiego sezonu to zwariowalem. czegos takiego chyba nie widziala jeszcze telewizja. jestem pelen podziwu scenarzystom, wszystko jest tu dopracowane do najmniejszego szczegółu. a co wy o tym myslicie?
ja obejrzalam 3 odcinki lostow i koniec..potem czas na prisona ...obejrzalam wszystkie w tydzien i czekam na 16sty jutro:D..no ale to rzecz wzgledna i zalezy kto co lubi
no contest..
dla mnie LOST jest serialem wybitnie nudnym.....strasznie sie meczylem ogladajac.
Prison BReak natomist jest jak dla mnie jedna z najlepszych produkcji amerykanskiej TV.
Będe powtarzał do usranej śmierci. PO CHOLERĘ TE 2 SERIALE PORÓWNYWAĆ?! Co one mają ze sobą wspólnego. Takie porównywanie jest krzywdzące dla serialu ponieważ jeden gustuje w mniej naciąganej bardziej realistycznej fabule (PB) a inni wolą tajemniczą wyspę (Lost).
www.northim.blox.pl
Przypominam że Prison Break w głównej mierze powstał dlatego że ABC miała hitowego "Losta". Wczesniej projekt serialu był odwlekany jednak za sprawą popularnosci Zagubionych FOX postanowił zaryzykować (udanie zresztą). Dlatego uważam ze jednak nie jest głupio porównywać oba seriale gdyż one konkurują ze sobą jako największe telewizyjne produkcje które mają w USA i na świecie najwięcej fanów.
Oba seriale są świetne jednak Prison Break jak dla mnie jest serialem lepszym. Lost musi się zadowolić II miejscem.
LOST, bo trzeba go zrozumieć. W Prison prócz Millera reszta aktorów jest do bani.
A wytłumacz mi co jest takiego W Loscie ze trzeba go zrozumiec ? Mam rozumiec ze tylko grupa wyjątkowych oczytanych inteligentów ma szanse zrozumieć skomplikowaną fabułe Zagubionych. Załoze sie ze przy takich filmach jak Memento zakręciłabyś się jak bączek wkoło stołu. Juz twoj blog swiadczy o poziomie twojej inteligencji i wieku zarazem.
A co do obsady Prison to nie radze sie kierować urodą aktorów tylko ich grą. Od Millera lepszy jest Peter Stormare i Robert Knepper ale pewnie nawet nie wiesz kogo oni grają. No bo po co skoro nie wygladają jak Maciej Zakoscielny...
;-) Skoro tak bardzo lubisz seriale, to polecam Modę na sukces, M jak miłość i inne telenowele brazylijskie ;-)
Rozumiem że jest to rada wytrawnej znawczyni telenowel i gry aktorskiej braci Mroczków. Chyba jednak wole Prison Break
Jezuu ludzie.. czy wy nie możecie po prostu lubic 2 seriali? tlyko musicie jakies topy ranking tworzyc? :/ gdyby jeszcze to były oba seriale opowiadające o podobnych rzeczach, ale one sa o czym innym!!
O ludzie nawet nie ma co porownywac Lost do PB...Jasne ze PB jest o niebo lepsze...mnie Lost tak nudzi ze masakra....
he he ;) widze ze to porównanie to już standard ;)
osobiście wole Prison Break (ale nie Skazanego na śmierć)- jest różnica- lektor. Choć Skazanego też oglądam... hm temat jest o porównaniu więc wypowiem się krótko i mam nadzieję zwięźle ;)
Jeżeli chodzi o LOST to serial jest mocno pogmatwany oglądałem 1. serię na TVP1 i jakoś mało zachęciło mnie do 2. Nie ma żadnego wyjaśnienia jak do tej pory... co się tak w ogóle dzieje, stało zacznie dziać. Może coś w tym 3. sezonie się ujawni ( dla fanów już od 11. lutego na AXN), a jeżeli chodzi o PRISON, to przechodzimy na inny "wymiar" w kążdym odcinku przedstawiony jest jakiś ważny szczegół... publika domyśla się co to może być i zawsze na końcu odcinka jest wyjaśnienie, a nie jak w LOST coś powiedziane i nie wyjaśnione, a jeżeli chodzi o ten szczegól to np. W 5 odcniku 1. sezonu mamy informacje o "English" "Fitz" i "Percy", zapewne nowy widz domyślać się bedzię, że to nazwiska, a w rzeczywistości chodziło o nazwy ulic... Odcinek 2(chyba) 1. sezonu: "Allen Schweitzer", każdy kto pierwszy raz oglądał odcinek, zapewne domyślał się, że to jakieś nazwisko, a chodziło o:Allen - śruba, Schweitzer- firma produkująca toalety... ;) Uh rozpisałem się.... Więc właśnie moim zdaniem PB jest lepszy od "LOST'ów" chociażby z tego ów wyżej wymienionego względu.
A dla mnie lepsze jest m jak miłość bo tam są mroczkowie. To dyklasuje PB. I co mądre takie porównanie?
PB jest najlepszy!! Kiedyś oglądałam Losta i byłam zachwycona ale jak obejrzałam pierwsze 2 odcinki nie wytrzymałam i w ciągu tygodnia jestem na 16 odcinku 2 serii i świruje bo nei mogę się doczekać kolejnego odcinka. Teraz nawet mi się Losta nie chce oglądać ;] więc chyba muszę dodać że nie jestem już fanką Losta tylko Prison Break ...pozdro dla fanów