PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224924
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

ciekawi mnie kiedy obecni tu fani PB mieli pierwsza stycznosc z tym serialem? Wiele osob pisze, ze obejrzalo pierwszy sezon za jednym razem. Tez bym tak chcial ;] Dlaczego? Ano bo ja musialem czekac na odcinek 1x14 az 2 miesiace!! Zaczalem ogladac ten serial w grudniu 2005. Obejrzalem te odcinki co byly (13) i potem bylo wieelkie czekanie na 14 odcinek. Pamietam jak nie moglem sie doczekac. To bylo straszne. Upppsss... rozgadalem sie. A wiec kiedy obejrzeliscie PIERWSZY odcinek PB?

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

Ja pierwszy odcinek PB obejrzałem w grudniu 2005 roku. Jeszcze całej serii nie było, ale te 12 odcinków co miałem to fakt, że obejrzałem naraz :D

ocenił(a) serial na 10
szydlak123

A i widze nieścisłość co do twojej wypowiedzi gdyż 14 odcinek PB był emitowany po 4 miesięcznej przerwie chyba ok. 20 marca czy jakoś tak :P
2 miesięczna przerwa była teraz w 2 sezonie...

ocenił(a) serial na 9
Misiek_5

Serial "połknąłem" w około 10 dni, a oglądałem go gdzieś w okolicach maja. Cos mi się tak wydaje :)

ocenił(a) serial na 8
Qnen

bo pierwszy odcinek obejrzalem w grudniu 2005, a skonczylem ogladac odcinek 1x13 w polowie stycznia. Wiesz, dawkowalem sobie, bo wiedzialem, ze nastepny odcinek, tj 1x14 bedzie emitowany w marcu (jeszcze wtedy nie bylo wiadomo dokladnie kiedy). Jak wiadomo od stycznia do marca sa 2 miesiace. Wiec gdzie tu niescislosc?

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

heh luzik :) myślałem, że połknąłeś naraz tak jak ja te 12 pierwszych odcinków. Nie mogłem się powstrzymać ... wszystko przez SubEdita - łotr sam otwierał mi następne :P

Misiek_5

Pierwszy odcinek obejrzałam 18 stycznia 2007.I obejrzenie wszystkiego (1 sezonu i 2 sezonu do 13 odcinka) zajęło mi 4 dni.Serial tak mnie wciągnął ze nie dało się przestać oglądać.A jutro 15 odcinek się zobaczy!!!

ocenił(a) serial na 10
Klaudiabr

ja pierwszy odc obejrzalem gdy na necie byl 3 odc 2 Seri ( 9/4/2006 ) sciagnelem 22 odc 1 seri no i te 3 odc 2 seri lacznie 25 odc obejrzalem w 4-5 dni :D i teraz czekam na 2x15 juz dzis :D

ocenił(a) serial na 9
Misiek_5

Pierwszy odcinek obejrzałem pod koniec sierpnia 2006, później odcinki leciały z torrentów jeden za drugim. Pamiętam, że jak skończyłem 1 sezon, już były, jak dobrze pamiętam, 4-5 odcinki 2 sezonu.

Misiek_5

Pierwszy odcinek obejazałem niedawno - listopad 2006 ;) Zaraz potem sciągnąłem reszte pierwszego sezonu i drugi, teraz oczekiwanie jutrzejszego dnia i 15 odcinek II serii - "The message" :D

ocenił(a) serial na 10
KoKs_pl

1x01 - 27 kwietnia 2006. Wow, dawno to było :)

Misiek_5

juz kiedys byl taki temat, ale napisze jeszcze raz. gdzies kolo polowy lipca, mniej-wiecej doba przed monitorem (przerwy tylko na jedzenie i papierosy). potem bylo okrutne (miesiac chyba, niby nic, ale kazdy kto przechodzil podobne chwile wie jak sie to ciagnie) czekanie na 2gi sezon. i jeszcze gorsze rozczarowanie. ale to juz inny temat...

Misiek_5

ja 1 odcinek obajrzałam w sierpniu 2006 ;)

ocenił(a) serial na 7
oliina

co wy takie slabiaki ;p ja juz pierwszy odcinek obejrzalem w marcu 2006 :D i od razu walnalem sobie te 13 odcinkow i potem sciaganie kolejnych co tydzien ;p

ocenił(a) serial na 6
Misiek_5

ja jakos 4 tygodnie temu widzialam pierwszy odcinek a potem w tydzien obejrzalam wszystkie odcinki do 13stego odcinka drugiej serii bo musiala czekac na 14sty w foxie;)ale 14sty odcinek tez juz widzialam wiec dzis juz sciagam 15sty:D

Misiek_5

Tak jak ty pare dni po emisji 13 w tel. jak sie pojawiły napisy ogladałem.

Tak swoją drogą to ja wszystkie seriale oglądam na raz (i serie filmów np gwiezdne wojny). Polecam jeszcze Taken (7Gb 10cd 15h :D) i 4400 (to dla ludzi takich jak ja czyli lubiących sf)

ocenił(a) serial na 8
Gindek

heh... to widze, ze jestem jednym z pierwszych na filmwebie, ktorzy zaczeli ogladac PB (grudzien 2005)

P.S.
4400 to dla niektorych taken 2.

Misiek_5

Pierwszy odcinek obejrzałam w styczniu 2007 roku, ale szczerze mówiąc nie czekałam na resztę, po prostu mam je na komputerze ;)

Misiek_5

siema ja oglądałem 1 odcinek na polsacie jakos zaraz po 28 stycznia
i naprawde film przypał mi do gustu jeszcze Polsat wypuscił 2 odcinki co bardziej podkreciło akcje i ciekawosc do tego filmu
Dła bym wszystko zeby serial leciał po 2 odcinki i nie tylko w niedziele
Pozdro dla wszystkich fanów Prison Break !!!
Ciekawe jak sie skonczy historia 2 braci :)

ocenił(a) serial na 10
kumi0

ja też pierwsze dwa odcinki serialu oglądnołem na polsacie i tak mnie zaciekawiły że praktycznie na drugi dzień załatwiłem sobie cały sezon i oglądnołem go w 2 dni(fajna ta funkcja sub-edita że po skończonym odcinku następny włancza się automatycznie)

użytkownik usunięty
kumi0

Podzielam Twoje zdanie.Za bardzo przeciągneli w czasie emisje tego serialu.Ja bym dużo dała żeby zrobili z tego jeden dobry film....no ale pomarzyć dobra rzecz:)pozdrawiam

Misiek_5

tydzień temu=) rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 7
Misiek_5

2 tygodnie temu wypalilam plytke z pierwszą serią i 13 odcinkami drugiej serii i poogladalam to wszystko w tydzien ; o ten serial strasznie wciaga zreszta nowe odcinki mi sie automatycznie wlaczaly :P a teraz co tydzien czekam na nowe odcinki .. poogladalam 15 i juz sie 16 nie moge doczekac !! : o jeszcze tylko 2 dni xD

ocenił(a) serial na 10
Misiek_5

pierwszy raz w tv na polsacie :) osobiscie wole filmy ogladac w Tv niz na kompie to odbiera te oczekiwanie i smak filmu :)

Marcia

Pierwszy odcinek obejrzałam bodajże w listopadzie 2006. Pamiętam, że jakoś nie mogłam ściągnąć napisów, i podczas oglądania czasami wertowałam słownik :P

Marcia

Widze ze jestem jedyny ktory oglada prison break od samego poczatku, czyli od pojawienia sie pierwszego odcinka, a wlasciwie od jego przed premiery bo z tego co pamietam to pierwszy odcinek wyplyna do sieci.

Misiek_5

hehe jaa ten serial obejrzalam w ferie..czyli w polowie stycznia:P jak czytam wpisy ze ktos widzial w 2005 roku to stwierdzam ze szybko sie obudzilam:P 1 sezon widzialm chyba w 2 dni:] 13 odcinkow drugiego sezonu tez jakos w 2 dni no ale juz sie wtorku nie moge doczekac kiedy to wyjdzie 16 odcinek;)a oczywiscie dzisiaj na polsacie tez ogladalam, a lektora nie skomentuje chociaz nie jest najgorzej;)pozdrawiam wszystkich:)

ocenił(a) serial na 4
moniara90

wow ale ten czas leci :) tak się cofam w czasie i rzeczywiście koniec 2005 roku :) najgorsze w tym serialu są przerwy świąteczne, wakacyjne itp.. :/ czekać na C.D. 3 miesiące to straszne męki :]

Misiek_5

Pierwszy odcinek ogladalem dzien po tym, jak pojawil sie w sieci. Kolejne rowniez i w ten oto sposob jestem caly czas na biezaco - posiadam caly serial, tzn. wszystkie dotad wyemitowane odcinki.
Serial super! Z niecierpliwoscia czekam na kolejny odcinek :)

entra

Tydzien temu-rewelacja!!!Oczywiscie dzis rowniez usiadlam przed tv:P

Misiek_5

no to jest właśnie to co u was w komentarzach widze ze dużo osób oglądneło film już na kompie ale w jakis inny sposob ja wole czekac i ogladac go teraz w tv bo jak gdzies juz usłyszałem niesamowite jest to czekanie nagle jakas fajna scena i nagle koniec to jest wlasnie to dzieki temu film napewno lepiej sie oglada w tv niz na kompie jeszcze raz polecam film tym ludziom co maja dosc fali zbrodni i kryminalnych ten serial jak narazie bije wszystkie :)

ocenił(a) serial na 10
kumi0

ja zaczalem ogldac jak jak zaczela sie emisja serialu na polsacie i wogole nie bede sciagal z neta ten tydzien jakos wytrzymam nawet reklamy mi nie przeskadzaja to forma przywyczajenia licze tylko nato ze polsat wyemituje szybko druga serie

ocenił(a) serial na 9
kinoman85

No naprawdę świetny serial. Ja podobnie jak wielu innych zaczełem oglądać go na Polsacie kiedy były emitowane 2 pierwsze odcinki.. Powiedżcie mi ci już bardziej zorientowani w serialu co będzie się działo dalej?????

DAMIANO_7

Fakt,oczekiwanie na kolejny odcinek ma pewien urok;)))Nie,lepiej nie piszcie co bedzie sie dzialo:P ewentualnie ogolnikowo:P

Pistacia

Otoz to pamietam, jak do kazdego odcinka zasiadalem z sercem przy gardle, a koniec odcinka sczeka na podlodze i w myslach "to juz koniec?" a pozniej to czekanie, jak tylko zblizal sie poniedzialek to czlowiek siedział jak na szpilkach.